Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Sve treba uzeti u obzir. Pool (neki nisu radili), orphan-e, miner-i, situacija se menja iz časa u čas...

Pa, oduzmite, u proseku oko 10-15% i to bi trebalo da je to. (trenutna računica)

Mada, ovde nešto debelo nije u redu.

Da dodam, možete da vratite UAC, ako želite.

Pronasao sam na bitcointalku obajsnjenje za moj slucaj:

"Minergate is running outdated daemon for XMR which affects reward for found blocks. Reward for blocks is 10 to 20 times lower thus earnings are way lower."

Plus, ovih par dana, ne mogu da izvršim isplatu. :mad:

Pominjali su nesto da treba alocirati 16gb virutelne mem, ako se dobro secam, za punu snagu sa cpu...
nisam rudario ovaj coin pa ne znam tacno sve, a probao sam kao i vi ste dobijali memory alloc error i slow mode...

Claymore CryptoNote CPU Miner v1.1 Beta - POOL

Core i7 3770K@4500Mhz ~ 300h/s
Core i5 3570 ~ 200h/s

Claymore CryptoNote GPU Miner v1.2 Beta - POOL

R9 290@default ~ 450h/s

Koliko trose graficke dok kopaju ?

Dear users,

We know about the issue with outdated XMR daemon, the problem will be fixed in the shortest time.

We are aware of billing issues and investigate cases one by one manually. Be sure, all funds will be available for withdrawal in the nearest future!

Thank you for your understanding,
Minergate team

Monero [MRO] (CryptoNight)

Pa pazi to je nesto malo jace od x11 da budem precizniji. Kapiram da je ok :)

Izašla 2.0 verzija.

Claymore's CryptoNote Windows CPU Miner.
=========================

Current version: 2.0

- Added support for CPUs that don't support AES-NI.
- Added Windows XP support for 32-bit version.

Jedno noob pitanje: kako promeniti pasword za monero(i ostale non gui cn) wallete?
Nije valjda da se mora generisati nov wallet?

Pogledaj help... mene wallet zeza ozbiljno kanda. Mora biti da može, logično je.

Povukao sam XMR sa MinerGate i ne stižu. Šta da radim? I koliko im treba uopšte da prođu?

Vidim, žališ se. :D Probao sa manje thread-ova? Od 1 do 7?

Jesam. Neće da radi pa to ti je... 'beš mu miner. "Čemu ovo služi, a još i ne radi???" :D

Nego sada imam ozbiljniji problem. Skinuo sam blockchain i na osnovu keys.bin fajla napravio novi novčanik sa novim binaries, naravno. I stanje mi je isto ko i sa starim. A trebalo bi da imam nekih 6.01 XMR koje sam povukao pre sat vremena sa MinerGate-a i 0.5 koje je do sada http://monero.crypto-pool.fr/# isplatio do sada (makar nekih 0.2 od tih...)

No, koliko treba transakcijama na XMR da prođu? Dosada sam radio sa FCN i QCN i završavane su u par minuta kada sam ih slao na menjačnicu? Ovo me baš brine sad. Aj pomagajte... Ideje?

Onda te nisu isplatili.

Nadam se da je to posredi i da će isplatiti. Još jedan ticket za MinerGate, znači... Pošto mi je stanje 0 XMR i da je "withdrawal finished". Užas. Imam osećaj da će likovi samo tako zapaliti sa novčićima.

Aj, molim te ukucaj u novčaniku komandu bc_height, ja sam na 85069 valjda... Blockchain sa Minergatea prikazuje isto to...

Poslednja izmena:
Traži transaction hash.

Kako to tražim? Od poola? Ne vidim ništa od komandi u walletu ili daemonu za to...

Za to se zna odavno, samo sto Christian jos nije raspolozen da ga objavi ;)

Claymore GPU AMD miner:

v2.0 is available:

- Improved mining speed by about 12% for all cards.
- Added Aeon and Duck coins.
- Fixed some bugs.

U cemu je fora, na onom fr poolu pise da mi je od juce isplaceno preko 3 XMR-a, a meni su u novcaniku samo oko 0,8 sa drugih poolova? Kad sam video da nisu legli novcici odradio sam upgrade walleta na 0.8.8. Jel moguce da su progutani novcici, jer sam imao stari wallet?

Poslednja izmena:
Ja sam jutros sa bittrex-a poslao 9 XMR-a u novcanik i takodje nisu stigli. Nesto se desava, ne znam da li je do toga sto sam i ja imao onu prethodnu verziju, ovaj najnoviji wallet je valjda juce izaso..

Evo sad gledam na fr poolu u medjuvremenu su odradili jos jednu isplatu nakon sto sam odradio update, blokchain je sinhronizovan, ali nema novcica.

Evo odgovor bittrex-a, moguce da je ista stvar i sa fr pool-om

We've discovered that some of the deposits we sent out used less than the recommended txfee since the new version which is why it may not have shown up on the blockchain even though we have a record of it being sent.

Please give us some time to sort this out... The problem is the wallet thinks we've sent it so our wallet balance may not match our database balance and that causes issues so we need to think of the right way to deal with that. Your coins are completely safe and we will sort this out.

Ljudi, zna li neko kako se rešava "cannot alocate memory" greška, odnosno "slow mode" problem? Isključio sam UAC, ali i dalje samo u slow mode radi i malo baca... i7 4770k i Win 8.1 su u pitanju.
E, da... miner v2.0
Kada ga pokrenem kao administrator samo flešne i isključi se. Kada se pokrene bez adm. priv. radi ali bedno.

Poslednja izmena:
1. Otvori komandni prompt sa administratorskim privilegijama.
2. Neka ti tekući direktorijum bude onaj u kojem ti je miner
3. Sada pokreni miner

Korisna precica: shift + desni klik kada se nalazi u tom folderu, pa open command window here.

A10-5800K (2 thread-a) -> cpu-multi (windows) = 95 - 110 H/s
A10-5700 (3 thread-a) -> minergate (ubuntu) = 90 - 100 H/s

Promena:

A10-5800K (2 thread-a) -> Claymore (windows) = 160 - 170 H/s (mislim da bi prešao i 200 H/s na Wolf0, ubuntu, no GUI)
A10-5700 (2 thread-a) -> Wolf0 (ubuntu, no GUI) = 135 - 150 H/s
7850 -> Claymore (windows) = 250-260 H/s

Hvala momci, ali isto se ponaša. Izgleda da je do Windowsa 8, ne radi pod njim kako treba...

Nazad
Vrh Dno