Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Evo cimao sam ja dwarf ownere na bitcointalk i evo diskusije:

Moje pitanje:

Can somebody explain why my Current Aprox. Speed is always 20-30% less than actual in miner?
Even worst, Earning in last 24h is at least 15% lower then Next 24h earnings estimation... so I feel something is not correct, even with lower than actual hash is reported I still can't even reach estimation based on same lower reported speeds. I would be OK with like 5% lower payouts than expected but this is too much.
I'm using 10x280x & 8x270(x) rigs with Claymore GPU miner 6.1 and miner proxy (void 5% fee).

Thank you.

Odgovor:

The engine is custom and approx.speed based on my own formula, it was not precise.
I have yesterday corrected it, so I think shows correctly what users send.

"Next 24h earnings estimation" was calculated on currently difficulty, now I have changed it and also in calc-section to 24-hour average difficulty.

Please check all values and if you see big difference, write me email with your data.

Šta znam... s'obzirom da jedini podržavaju isplatu direkt na menjačnicu i nemam puno izbora tako da ostajem na dwarfu do daljnjeg.

čitam, to je njegov calc koji radi na osnovu hashrate koji ti je očitao u tom trenutku. u ovaj koji sam ti dao upišeš svoj pravi hashrate i dobiješ rezultat.

Aha kapiram sada šta tražiš... dobio sam čak 37% manje nego prema kalkulatoru sa tog fr pool-a... strašno.

e to!
i svuda je tako. dwarf, .fr, .rs... gde je ta razlika, šta se tu dešava?
da li možda taj calc jednostavno ne koristi ispravnu formulu?
ili možda ovaj hashrate koji claymore miner javlja nije realan?
ne mogu da prihvatim da SVI poolovi kradu i to ~istu, ogromnu količinu

Ma ne vredi... tek na kraju meseca tj. početkom sledećeg kad svedemo račune - onda znamo na čemu smo... sve kalkulacije ovako padaju u vodu.

Poloniex and Bittrex unfrozen
Mintpal: "NOTICE: Deposits and withdrawals are currently disabled for XMR."
Bter: "XMR deposit is disabled"

Ajde proverite vi jel ste dobili novčiće na bittrex ili poloniex?

Poslednja izmena:
e to!
i svuda je tako. dwarf, .fr, .rs... gde je ta razlika, šta se tu dešava?
da li možda taj calc jednostavno ne koristi ispravnu formulu?
ili možda ovaj hashrate koji claymore miner javlja nije realan?
ne mogu da prihvatim da SVI poolovi kradu i to ~istu, ogromnu količinu

Pre neki dan sam pricao ali svi me prave ludog,realnu sliku ti daje miner proxy i kraj ,ovo sto pokazuje claymore je glupost i nije tacno definitivno,mojih 1975h/s su ustvari 1670h/s i to se uvek i uklapa u zaradu

Ceo novcic je defektan i nije mi uopste jasno kako opstaje ,zato ga i prodajem svaki-svaki drugi dan ,prosecno sam prodavao po 0.00385000 i smatram da nije lose,kupujem drk,jer ce ovo otici dole sigurno,mislim koja je to kradja da ti za slanje skidaju 0.1xmr,a dnevno ne zaradim ni 1.5 ,krade te ,wallet,kradu pool-ovi,krade miner ,jedino ta isplativost imace je franje

Ceo novcic je defektan i nije mi uopste jasno kako opstaje ,zato ga i prodajem svaki-svaki drugi dan ,prosecno sam prodavao po 0.00385000 i smatram da nije lose,kupujem drk,jer ce ovo otici dole sigurno,mislim koja je to kradja da ti za slanje skidaju 0.1xmr,a dnevno ne zaradim ni 1.5 ,krade te ,wallet,kradu pool-ovi,krade miner ,jedino ta isplativost imace je franje

A zaboravio si frajere koji su iskopali milione na optimizovanom software-u?
Meni isto nije jasno kako ovakav shitcoin opstaje.

Realno treba da pevamo mi sa GPU opremom što ima nešto isplativo za kopanje... tako da bolje ćutite dok traje.
Svakako treba pritisnuti pool-ove da igraju fer.

Drustvo, može mala pomoć...

123.jpg

Ovde je očigledno neki problem, a meni nije jasno šta je?

Od juče sam iskopao ukupno 0.2 xmr-a i ništa više nije stizalo u wallet. Pratim ovu temu i znam šta je bilo, pa sam juče kopao na .fr poolu, jer je na twiteru pisalo da je na pravom forku, međutim ništa mi nije stiglo u wallet posle 10-ak sati, sa snagom od oko 12kh, što ranije naravno nije moglo da se desi.
Promenio sam pool i prešao na pool.minexmr.com, to jest u txt filu samo njega stavio na prvo mesto, umesto .fr i opet posle više od 10h kopanja...ništa.

Kod poslednjeg sinhronizovanja se desilo ovo gore sa novčanikom, a da demon prijavljuje orfane i ove ostale poruke se dešavalo i ranije, ali nikad nije bilo da ne stigne ništa.

Skinuo sam juče blockchain koji su ovi sa monero.rs okačili, pre svih gore pomenutih sinhronizacija, koji bi trebalo da je ok...valjda...ali sam izgleda dan i po kopao u prazno.

Gde grešim?

P.S. Nisam gledao i pratio statistike na pulovima.

kopao si u prazno ako je pool na kome si kopao na pogrešnom forku, ako je on ispravan novčići su na tvojoj adresi. to šta piše kod tebe fizički na disku nije važno.
obriši blockchain pa ga skini od nule

Blockchain na monero.rs nije dobar (onaj od 1.8gb).

kopao si u prazno ako je pool na kome si kopao na pogrešnom forku, ako je on ispravan novčići su na tvojoj adresi. to šta piše kod tebe fizički na disku nije važno.

To mi je jasno, ali...

Juče obrisao i skinuo od nule blockchain odavde: http://monero.rs/blockchain/windows64/blockchain.bin

Rečeno je i ovde da je .fr na pravom forku, pa sam prvo probao na njemu, a posle na pool.minexmr.com.
Sad gledam na ovom minexmr ima 192 rudara, ne verujem da svi kopaju na pool-u koji nije na pravom forku, a da nisu primetili problem?

Pusti download iz daemona preko noći

Francuz je na dobrom forku. Tj verujem da su svi do sad

Hvala za info.

Odakle da skinem dobar?

Blockchain je mirror-ovan sa monero.cc sajta, odmah po potvrdi fluffyponny developera da je u redu. Nismo ga testirali, koristimo iskljucivo linux daemon.
Uskoro odgovori na vasa pitanja kao i informacije o novoj opciji - slanje direktno na racun menjacnice!!

Zasto mora da se obrise blockchain ? Moze li da se pusti danas sinhronuzacija i da li ce proci kao i pre forka?

Znaci brisanje sve iz app...roaming... bitmonero i stsrt stari dobri 0.8.8.1 ?
Da li ce proci?

pa teoretski ne bi trebalo, ali pošto si ti hakovao taj 0.8.8.1 možda će ti i raditi :)

ako do sad nisi probao prvo proveri, možda si na dobrom forku. proveri diff na kraju synca i na kom si bloku, ako se to slaže sa onim što piše na poolovima ok si.

Nista dirao sad sam pustio i ovako je krenulo...uploadfromtaptalk1409936320963.jpg

Edit: evo sad u zagradi ( 1 days ) a bilo 0.
gymeqeqe.jpg

Poslednja izmena:
Znaci brisanje sve iz app...roaming... bitmonero i stsrt stari dobri 0.8.8.1 ?
Da li ce proci?

Neće moći ako si pre toga imao 0.8.8.2, kada pokreneš stari wallet on neprepoznaje user-a iz 0.8.8.1 ako je bio na 0.8.8.2, probao sam to još pre 5-6 dana...

Nazad
Vrh Dno