Ja sam te dobro razumeo...
Vidis, zato sam i napisao da je adekvatna kartica u rangu ati 4830/50 ili odgovarajuca nvidia. ALI, morao bi da promenis i napajanje, jer ako malo pogledas po internetu, nacices brdo testova i poredjenja gde lepo pise koliko u full loadu, trose te graficke. Cak i ati 3870 koje bi takodje terale na toj rezoluciji ali ne u visokom kvalitetu imaju mnogo potrosnje. A cim das pare, bar 30-40e za napajanje, onda ide lancano, tako sam i ja prosle godine... riknulo mi napajanje, pa sam uzeo lc power 660, a posto sam imao ati 2600pro, ond i nju prodao i kupio 4850 sapphire za 120e, a onda dodao 45e i zamenio cpu 2180 za e6600, hard sa 160gb na 600... sreca moja, ali bas sreca, da sam imao kome da dooobro prodam stare komponente, inace mi se ne bi isplatilo. Mislim da je onda bolja varijante da stedis i kupis potpuno nov komp, a taj ili da prodas nekom poznatom koji ti nece ubiti cenu ili ako imas decu ostavis pa 2 u mrezi, ne znam... ta masina je dobra takva kakva je. Da je bar neka 35 ploca pa ajde samo malo dadodas...
Mogu da se sklope dobre konfiguracije za mnogo manje para nego pre, a ako se kupi polovan cpu tipa e6300, ili e6600 ili sl. koji se dobro klokuju, eto lepe masine. No, graficke su udarne komponente, a tu bez 100e, nema sanse...
Moj savet - stedi kintu, ili nadji nekog pa uzmi na 12 meseci ( na vise se ne isplati)...
pozdrav