Šta je novo?

[MON] ASUS VW222S

to kazesh iz lichnog iskustva ili iz postova ovde na benchu ?

jeftin monitor a popularan - mnogo ga ljudi ima pa shodno tome i mnogo potencijalnih reklamacija.. ne drzim ja stranu asusu ali po komentarima bih rekao da je ok (za te pare naravno)

inache preporuchujesh monitor od 400ak evra sa tn panelom kao pravi izbor... hmmm

Da se i ASUS kvari - kvari se, isto kao i Samsung.
Da je samsung bolji od ASUSa - nije, makar što se garancije tiče.
A ovde neko priča o "mirnom snu" od nekih "3-4 godine"... :S:

nego nisam imao prilike da chitam garanciju nekog novijeg monitora a vidim da si ti skoro uzimao 222u pa jel pishe neko ogranichenje shto se tiche radnih sati monitora ? ranije je bilo ono tipa 2-3 godine ili (lupam) 15000 radnih sati shta pre nastupi

Da se i ASUS kvari - kvari se, isto kao i Samsung.
Da je samsung bolji od ASUSa - nije, makar što se garancije tiče.
A ovde neko priča o "mirnom snu" od nekih "3-4 godine"... :S:

Taj monitor ima 24" jeste da je TN ali najboljeg kvaliteta,:p kvalitet izrade,skaliranje, bez probijanja pozadinskog osvetljenja,treperenja slike itd. Uglavnom ti problemi nastaju zbog losih TN panela pa jos ti zvucnici,mislim monitor vredi tih para koliko kosta ali vrlo lako moze da ti pretvori zivot u pakao.

P.S. To kazem u vezi ovih postova na benchu a koliko sam citao na drugim sajtovima,forumima svi pricaju samo u superlativu u vezi 2493hm.

Poslednja izmena:
nego nisam imao prilike da chitam garanciju nekog novijeg monitora a vidim da si ti skoro uzimao 222u pa jel pishe neko ogranichenje shto se tiche radnih sati monitora ? ranije je bilo ono tipa 2-3 godine ili (lupam) 15000 radnih sati shta pre nastupi

Meni kao nekome ko ga je kupio za sebe (platio sam PDV) takva ograničenja nisu spomenuli.
Možda to važi kada se monitor kupuje za neku firmu i sl. ali sada i ja lupam... :)

Jedno pitanjce treba da uzmem ovih dana monitor.Doticni Asus monitor dobijam po ceni od 11.000din sto je stvarno dobra cena e sad ja se razmisljam i o modelu 22" LG L2242S koji je malo skuplji ali da li je bolji??Citao sam komentare i vidim da se razne bojke desavaju sa Asus monitorom a i LG je tu negde da neduzim sta je bolje i za koji da se odlucim HVALA na odgovorima.

Koristim ga 3,4 meseca i prezadovoljan sam njime, nikakve probleme nisam s njim imao.

Poslednja izmena:
223D je ok stvarno, ali ne znam nekako mi ovaj 222s lepsi a i fale ga svi!

Kako ste podesili sliku na ovom monitoru???

Ja sam stavio na Standard mode i što više smanjio svetlost jer mi smeta kada je više osvetljen.

Standard, Brig 80, Contr 67 (ASUS 222U)

Ne znam da li je neko napisao na ovoj temi ali prikaz slova je mnogo čistiji ako se "smooth edges stavi na CLEAR TYPE"

U XP idite na"Display properties - Appearance - Effect" i onda čekirajte "Use the following method to smooth edges the end of screen fonts" i stavite postavku na CLEAR TYPE,

Primenjivo na sve LCD monitore... verovatno :p

Da li neko zna koji je LCD panel na vw222s???

Odavno smo ustanovili da je preko TuneUp Utilities najbolje naštelovati ClearType, taj iz Windowsa je smešan kao bioskop...

Ja imam muke sa ovim monitorom

Uf...uzeo sam ga za rad u ProE (zahtevan graficki program) i za to i za ostali "ozbiljan" rad je ODLICAN!
Medjutim, imam 2 Windows-a XP, a ovaj drugi ne mogu da namestim.
Igrice rade samo u 1024x756, a i problem je sto se uvek monitor jako osvetli kad ih startujem.
Igrice izgledaju grozno, drecavo, zdudano, bolje su bile na mom 8 godina starom monitoru. :S:
Slika je nekako nekvalitetna i pored moje JAKE konfiguracije (Intel 7200, 2x1GB Ram, ATI 3870 512 MBRam, GDDR4).
Podesavanja za "ozbiljan" Windows sam nekako namestio, ali tu je rezolucija 16080x1050, i tu sam sliku namestio ali uz smanjenje osvetljenosti, kontrasta i jos po kojega.
Neki savet...?:wall:
Vi kojima se svidja slika, je mozete da ostavite vasa podesavanja, meni je jedino njegov screnary mod zadovoljavajuci...

Pogledaj par postova iznad, to su optimalna podešavanja što se tiče svakodnevnog rada, ne zamara mnogo oči... Inače i meni se od ponuđenih najviše sviđa Scenery mode...

Nemojte te ponudjene ljudi
Pa igrajte se malo sa podesavanjem posle malo potrosenog vremena naicicete na ono sto vama odgovara.
Dzaba da vam drugi ostalvljaju parametre kad je svkaome drugacije bolje.
Najbolje je samo da nadjete sta vama odgovara i ja sam se u pocetku mucio ali posle par dana sam namestio da budem zadovoljan

ma, sta mene zapravo muci....

Ma, namestio sam ja jedan WinXP na rezoluciji 1680x1050 da izgleda OK, ali onaj drugi me muci, sada sam ga ostavio na 1024x756 ali cim startujem igru(razne, kod svih isto), sve mi se prosvetli i postane drecavo, ma groznea slika. Dok nisam cackao, bilo je malo zdudano, ali cool. Jesam malo neispavan, dva mala klinca, ne mogu da se setim sta sam zdrndo?
Reinstaliro CC 8.10, fabricka default podesavanja, i ....NISTA!!!
UPOMOC!
Neispavan:S:

Posle duuuugog odusevljenja ovim monitorom,danas sam primetio da imam (ceo)1 mrtav pixel a vidim da se iznad njega jos jedan sprema da umreee....
Na koliko mrtvih pixela mogu da ga zamenim?

Pitah na konfiguracijama, al mogu i ovde. Koja je razlika izmedju VW221D i ovog monitora?

Pitah na konfiguracijama, al mogu i ovde. Koja je razlika izmedju VW221D i ovog monitora?

To i mene zanima, odnosno za 223D model, ima ga za 11990 :trust:

Inače za Colleta69 TFT se samo u nativnoj drži rezoluciji... Mogu neki manje više ok da skaliraju ali tehnologija iza tft monitora je takva da smao nativna rezolucija dolazi u obzir.

ja sam kupio ASUS VW223S ili D ne secam se... Odusevljen sam monitorom i slikom... mozda malo daje drugu boju padajucih menia, neznam zasto kao i u AutoCAD-u cela paleta alatki je zelenkasta....

i ima mrtav piksel koj bode oci...al ja samo popnim taj deo monitora ili ga cvoknem i on nestane :D proradi :D, sad radi lepo ...

kupio sam pre par dana asus vk222s sa ugradjenom kamericom.Sad me zanima da li je to jedina razlika izmedju vw222s i vk222s?hvala

pozdrav drugari, danas sam uzeo 223D... nesto mi cudno... elem gornja polovina ekrana mi sija jace od donje... gornja je "atje" bela dok donja vuce na zuto... ne znam kako da objasnim... jel ima jos neko ovaj problem?

Vule, imamo isti ruchni sat i isti monitor, ne zna se shta je bolje :D

Vrh Dno