Šta je novo?

[MON] ASUS VW222S

ljudi jer neko uspeo da resi problem treperenja slike... ja imam isti problem.. cim zabodem kabl od kablovske u tv karticu [Leadtek DV2000], odmah pocne da treperi slika cim izvadim sve je extra... cim prislonim konektor za antenu na metalni deo qcuista o5 treperi.. sta bi moglo da bude?
Unapred zahvalan

ljudi jer neko uspeo da resi problem treperenja slike... ja imam isti problem.. cim zabodem kabl od kablovske u tv karticu [Leadtek DV2000], odmah pocne da treperi slika cim izvadim sve je extra... cim prislonim konektor za antenu na metalni deo qcuista o5 treperi.. sta bi moglo da bude?
Unapred zahvalan

Mislim da imas problema sa uzemljenjem... a konektor za VGA dodiruje kuciste pa eto problema...

Unapred zahvalan

Kao sto ti rece Arko,imas problem sa uzemljenjem,mada sam jos citao negdje da znaju i nasi kablovski operateri da pojacavaju signal zbog boljeg kvaliteta slike pa navodno i zbog toga... kod mene se slicno desavalo i to jos dok sam imao samsung 940n,tada sam isto imao Leadtek tv kartu. isto je slika treperila dok bi kablo od kablovske bilo ustekano... onda sam u jednom threadu bas ovde na benchu citao da je momku tako zbog kablovske vrisnuo neki AiW Radeon.... ja sam je licno izbacio iz kucista... preporucujem i tebi da bar ne bodes to kablo od kablovske dok ne rjesis problem,jer nije preporucljivo da ti radi tako kako je sada.
edit: evo ga thread u kom se pricalo malo o tome:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1243128#post1243128

Poslednja izmena:
Upravo tako, isto tako je kod sestre u sobi pored... Čim prisloniš kabel kreću linije i treperenje... Ali ne uvek, nekad u toku dana nestanu, sve zavisi... Očigledno jačina signala varira u zavisnosti od doba dana, pa tako i smetnje na monitoru... Definitivno se treba obratiti kablovskom operateru, zvati nekog da izmeri i reguliše signal dok ne dođeš do granice na kojoj nema smetnji...

xexexe ne treba uz malo muke eto resenja...

hvala na odgovorima problem resen... naravno ko bi 2 bio problem nego SBB... da qcnem u drvo net radi ko sat... problem je resen tako sto sam otvorio strujni razdelnik i isekao uzemljnje stavio klemicu i sproveo jedan kabal do razdelnika za internet i tv karticu skinuo jedan f konektor i stego zajedni sa uzemljenjem kabla.. ;) Hvala jos jednom pozz

Što se boja tiče, u početku prvih par dana mi je najbolji bio Night View a Game najgori, medjutim već 2 meseca mi stoji Game mode i fenomenalan je (a ne igram igre uopšte), verovatno je sve stvar navike.
Nego imam neki čudan problem sa Standby, možda nije do monitora ali desi se da se probudi sam iako naravno nije taknut ni miš ni tastatura, jel' ima neko sličan problem ?

Nema to veze sa monitorom, mora da je do miša, malo teže do tastature, mada, ko zna... Monitor ne može da "probudi" Windows, bar koliko ja znam :)

Izgleda da nisam bio najjasniji, nije ceo windows na StandBy nego monitor samo.
Poenta je da se ne gasi na dugme nego na klik miša. Ima par programčića za tu svrhu.
Nego sad mi pade na pamet, skoro sam uzeo nekog miša, mislim da je do njega ipak jer je providan i stalno svetli , dok se radi sa njim svetlost je jača, a neki put primetim da zasija tako jače iako se ne radi sa njim, tako da ga verovatno on tripuje. Probaću da zbog provere stavim drugog miša pa da vidim jel' do njega zapravo.

Rešio sam problem, nema veze sa monitorom, do windowsa je bilo neko setovanje.

dao si ovom monitoru 9 od 10? koliko bi onda eizu ili dell/applu dao?
sve u svemu imacu prilike za vikend da ga pogledam al mislim da ne zasluzuju 9tku samom chinjenicom da je tn panel

Ocu da uzmem ovaj monitor, prodao sam svoj stari i nadam se da necu da se pokajem njim, mnogo mi je primamljiva dijagonala od 22" ;) Posle 1. Maja idem da ga uzmem a juce sam pozajmio od drugara neki 15" crt da me sluzi dok ovaj ne pazarim.

Poslednja izmena:
Video sam da je neko napisao da je porez na monitor sa DVI 18% i da su jedino zbog toga skuplji.E sad mislim da je to zabluda.Porez na monitore sa DVI je 8%,to je davno ispravljeno.Istina je da su u pocetku bili rangirani kao TV uredjaji i da su nepismenoscu poreske uprave oporezovani sa 18%,ali to je promenjeno.Prosto neka neko ko je u skorije vreme pazario monitor sa DVI pogleda fiskalni isecak videce da je poreska stopa 8%.
Zato:monitori bez DVI se ne razlikuju u ceni od monitora sa DVI samo zbog poreza,mozda daju "malo" bolju sliku,mozda se vise pazi u njihovoj izradi i dobiju bolju elektroniku,mozda dobiju bolji panel...Sve je to mozda.A s druge strane mozda smo mi koji kupimo DVI monitore veveritze kojima se cini da je slika na njima osetno bolja nego na ovima bez DVI.
Doduse,priznajem da je ovaj Asus svakako bolji od onog jeftinog LG modela koji na par mesta na kojima sam ga video ne ume da usinhronizuje sliku i to u preporucenoj rezoluciji,pa siroti vlasnici klikcu kao sumanuti na taster "auto" i menjaju pozadine da bi nekako stvar doveli u normalu...Ali svakako nije bolji od Samsunga 2232BW ili od 226BW.Zato molim napisite realno:nije losh za te pare u poredjenju sa slicnim modelom sa analognim ulazom tim i tim,a ne:ma extra je najbolji na svetu ma kakav Samsung 226BW ili 2232BW...

Poslednja izmena:
Ko je napisao da je bolji od pomenutih Samsunga? Ustvari, ako ćemo iskreno, pre bih uzeo ovog ASUS-a nego da mi zapadne neki Samsung sa lošim panelom, kod njih nikad ne znaš, pa možeš da se usrećiš sa preteranim probijanjem osvetljenja i plavičastim ekranom, a tu je ipak ispravan ASUS mnogo bolja varijanta. Naravno, ukoliko možeš probati Samsung pre kupovine pa utvrditi da je panel dobar, onda jeste bolji, jedino još ostaje pitanje da li je zaista toliko bolji koliko je i skuplji (skoro 50%)...

Poenta DVI-a nije samo u boljoj slici vec i u mogucnosti podrske HDCP,to imaju pomenuti samsung monitori,za onoga ko razmislja da kaci PS3 konzolu ili da kupi BluRay za PC i da na njemu pusta original BR filmove,to je bitna stavka!
Onaj ko bi samo da se igra na PC-u i da gleda ripovane filmove,dovoljan je i analogni monitor,naravno slika je nesto losija nego sa DVi prikljuckom,ali se to preboli za razliku u ceni!

Poslednja izmena:
dao si ovom monitoru 9 od 10? koliko bi onda eizu ili dell/applu dao?
sve u svemu imacu prilike za vikend da ga pogledam al mislim da ne zasluzuju 9tku samom chinjenicom da je tn panel

Ovaj monitor zaista zasluzuje 9 od 10 kada se uporede performanse i cena.... znaci za tu kombinaciju ovaj monitor ima ocenu 9. Ako gledamo samo performanse... ima puuuuno boljih monitora ali ovde nije cilj redjati najbolje monitore (najskuplje) jer to svi znamo da uradimo, zar ne?

Pozz :wave:

Ovaj monitor zaista zasluzuje 9 od 10 kada se uporede performanse i cena.... znaci za tu kombinaciju ovaj monitor ima ocenu 9.

Upravo tako. Ne vidim kako bi ikome uopšte i palo na pamet da poredi ovaj monitor sa višestruko skupljim modelima?

ne kazem da treba porediti monitor sa skupljim modelima ali opet treba biti realan , monitor za te pare jeste odlican to je samo d point , btw 9/10 za review ;)

Ljudi jel ovaj TuneUp Utilities dolazi uz Vistu ili moze da radi i na XP, nemam Vistu a hteo bi da kupim ovaj Assus VW222s monitor. Takodje imam GeForce FX5200 graficku karticu. Da li cu imati nekih problema ako kupim ovaj monitor.

TuneUp Utilities 2008 je program i ne dolazi uz Vistu ili Xp,vec ga skines sa neta i instaliras.

Takodje imam GeForce FX5200 graficku karticu. Da li cu imati nekih problema ako kupim ovaj monitor.

Nećeš, slika je odlična čak i sa integracija (nV 6100/6300 i ATI X1250), tako da će biti OK i sa FX5200, samo lepo našteluješ ClearType sa TuneUp-om i vozi...

Kupio sam i ja ovaj monitor i osecam se, naravno, preporodjeno posle 15" crt-a ali ima dve stvari koje me bas i ne vesele:

1. moj primerak ima "probijanja" po tri ivice (gornjoj, desnoj i donjoj) od cega poprilicno po donjoj ali ajde to i nije toliko bitno jer ako cu u nesto najmanje gledati onda je to potpuno crna pozadina :)
2. vertikalni ugao gledanja je prilicno ocajan, kad ustanem sa stolice i pogledam ka monitoru neverovatno mi je svetla slika mada mozda bi i inace treba da dignem malo moitor jer je moguce da mi i dok sedim nije bas u ravni sa ocima
ostalo je okej, mada jos uvek nisam bas nastelovao sliku potpuno po mom ukusu ali to je stvar cackanja. Monitor je, makar meni, izuzetno lep, dosta lepsi od direktnog konkurenta LG-a l222ws.

ma da, ja sam ti bio spomenuo da imam isti monitor.... :p

I... jel ti pokisao??? hehe... a sta je za badpixel, jel ima?

Haha, nije kupio sam kese za djubre u maxiju pa sam ga umotao u njih:p
da ne bude totalni offtopic iskoristicu ovo pitanje za mrtvake kao nesto sto bi leglo uz temu - moj primerak nema mrtve piksele! lol
pozdrav:wave:

Ovde kod nas (u Sidneju) dosta ih ima sa barem jednim mrtvim pixelom i takvi se prodaju (al podavac bas naglasi da monitor ima mrtve pixele) i cijena im je ~$220AUD (130eura) dok je normalnim modelima cijena 275AUD (165eura).

Poslednja izmena:
Uzeo sam ovaj monitor juce, kad stavim 1680x1050 rezoluciju na nekim delovima ekrana je kao mutno pa ga zato drzim na 1440x900 75 Hertza i imam jedan mrtav pixel plave boje koji se vidi samo na tamnijim i crnoj povrsini i malo me nervira :mad:

http://imageupload.se/files/080510/6285Photo_0103.jpg

Vracaj to odmah... moraju da ti prihvate reklamaciju!!! Trebao si isti dan ako ne onda danas... al ajd.... Slozi pricu da nisi bio za vikend kuci i da ga nisi probao pa zato nisi dosao isti dan/sutradan..... veruj mi da znam sta ti pricam... ;)

Vikendom korisnicki servis ne radi, tako da cu morati da ih zovem u ponedeljak. U Gigatronu sam uzeo monitor juce posle podne a danas je prodaja radila do 15h tako da moram da cekam do ponedeljka! Znaci mrtvi (plavi pixel) mi je skoro na sredini ekrana, malo gore desno... i kao sto sam rekao kad stavim najvecu rezulocuju slika mi je mutna na nekim delovima, najbolje se primeti na textualnom delu!

Vikendom korisnicki servis ne radi, tako da cu morati da ih zovem u ponedeljak. U Gigatronu sam uzeo monitor juce posle podne a danas je prodaja radila do 15h tako da moram da cekam do ponedeljka! Znaci mrtvi (plavi pixel) mi je skoro na sredini ekrana, malo gore desno... i kao sto sam rekao kad stavim najvecu rezulocuju slika mi je mutna na nekim delovima, najbolje se primeti na textualnom delu!

Joooj majko...:wall:... ti si ga uzeo u mojoj firmi....:p..

Nista.... ako hoces da ti zamene uradi onako kako sam ti rekao... ali moraces da naglasis da nisi stigao do 15h da ga vratis pa si to ucinio u ponedeljak... malo ce biti cimanja ali budi uporan i zamenice ti ga bez problema. Obavezno napomeni i ono zamucivanje i taj badpixel koji je dovoljan za reklamaciju (ali odmah sledec dana... politika kuce...)

Vrh Dno