Video sam da je neko napisao da je porez na monitor sa DVI 18% i da su jedino zbog toga skuplji.E sad mislim da je to zabluda.Porez na monitore sa DVI je 8%,to je davno ispravljeno.Istina je da su u pocetku bili rangirani kao TV uredjaji i da su nepismenoscu poreske uprave oporezovani sa 18%,ali to je promenjeno.Prosto neka neko ko je u skorije vreme pazario monitor sa DVI pogleda fiskalni isecak videce da je poreska stopa 8%.
Zato:monitori bez DVI se ne razlikuju u ceni od monitora sa DVI samo zbog poreza,mozda daju "malo" bolju sliku,mozda se vise pazi u njihovoj izradi i dobiju bolju elektroniku,mozda dobiju bolji panel...Sve je to mozda.A s druge strane mozda smo mi koji kupimo DVI monitore veveritze kojima se cini da je slika na njima osetno bolja nego na ovima bez DVI.
Doduse,priznajem da je ovaj Asus svakako bolji od onog jeftinog LG modela koji na par mesta na kojima sam ga video ne ume da usinhronizuje sliku i to u preporucenoj rezoluciji,pa siroti vlasnici klikcu kao sumanuti na taster "auto" i menjaju pozadine da bi nekako stvar doveli u normalu...Ali svakako nije bolji od Samsunga 2232BW ili od 226BW.Zato molim napisite realno:nije losh za te pare u poredjenju sa slicnim modelom sa analognim ulazom tim i tim,a ne:ma extra je najbolji na svetu ma kakav Samsung 226BW ili 2232BW...