Šta je novo?

[MON] ASUS VW222S

^^ Hvala na brzom odgovoru, slično sam i sam bio podesio, al' čisto da proverim.

Moja devojka je kupila taj monitor jer joj bitna velicina :) i cena. Monitor je lep, ali mu je slika ocajna. Podesavao sam ga satima. Sve i svasta sam pokusavao da mu namestim boje, da koliko toliko izgledaju prirodno, ali to je nemoguce. Jednostavno su nekako isprane a nekad drece. Kada se recimo gledaju slike izgledaju kao da su presvetle i gube se detalji i to se ne moze srediti. Isto vazi i za filmove i crnu, kada su mracne scene gledas jednostavno mrak, prelaza nema. Kada pedjem sa ovog monitora na Samsung kao da mi se otvore oci, ona je recimo prezadovoljna.
To su moji utisci.

Ja sam taj Asus danas kupio i uhvatila me depresija iz istih razloga. Slike su stvarno kao isprane, a slova kao razlivena. Ne znam sta da radim, da ga vratim, ali za sta da ga zamenim?? Je li to zavisi i od graficke karte? Moja je radeon 9200 Se AGP 128mb..

-u kojoj rez ga drzis?Probaj da menjas modove...i ukljuci clear type

Uključi ClearType i našteluj ga preko TuneUp Utilities 2008, ima mnogo detaljnije i bolje (uspešnije) štelovanje od samog Windowsa a i onog ClearType tuninga... Tad se tek pokaže koliko dobro izgleda :)

Uzeo sam ovaj monitor pre nedelju dana i stvarno je extra jos kad se malo podesi onda je milina za oci.Preporuka

Hehe, extra, znači nisam jedini kome se sviđa... Sjajno :)

ja bih rado gledao u 50"+ monitor u 16x10 i to bez clear type-a :d

kazem,dobra su slova i bez clear type-a :smoke:

Aha... Pa dobro, stvar navike, meni deluje jako "jeftino" ako nije uključen, u nekom tripu sam kao da radim na Win98 :p

Ovaj vw222s je stvarno bruka monitor za male pare...
Kako su pocele 22jke da osvajaju trziste,jos malo pa ce nam biti dilema oko izbora 24-26" monitora :smoke:

P.S.

Win 98 mi ne diraj ;)...

Kako su pocele 22jke da osvajaju trziste,jos malo pa ce nam biti dilema oko izbora 24-26" monitora :smoke:
Pa to i jeste poenta, da se 24-26" spuste u narod sto se kaze, svaka "generacija" monitora mora dobro da se isplati proizvodjacima pre nego sto krenu da spustaju cene, bice 24" uskoro.

Samo sto je tu problem naseg trzista, koje ipak nema tu plateznu moc da isprati ove ceste promene u izboru...

@mINUS

Ne moraš da ispratiš baš svaku generaciju. Ja sam preskočio 15" i 17" i uzeo TFT kad su 19" postale pristupačnije (ovaj moj 940B je plaćen 380 EUR). Sad gledam ove 22" Wide modele ali ću ipak sačekati da se 24" spusti u mase. Već ih ima i kod nas za ispod 30k dinara.

@mINUS

Ne moraš da ispratiš baš svaku generaciju. Ja sam preskočio 15" i 17" i uzeo TFT kad su 19" postale pristupačnije (ovaj moj 940B je plaćen 380 EUR). Sad gledam ove 22" Wide modele ali ću ipak sačekati da se 24" spusti u mase. Već ih ima i kod nas za ispod 30k dinara.

Paaaa nisam ispratio svaki, preskocio sam 20" :D , ma monitori su jedna od stavki na kojima ne treba stedeti ako se provodi dosta vremena za kompom, tako da je kod mene slucaj da predjem na vece i bolje kolko mi finansije u tom trenutku dozvoljavaju makar to bila i samo sledeca generacija iznad.

Dal je bolje uzeti SAMSUNG 2243NW ili ASUS VW222S. Posto obadva monitora imaju analogni ulaz, a i cene su im priblizne???

Moram jedno pitanje da postavim:
Prvo monitor je sjajan, slika odlicna ali ima jedan problem. Vidim linije koje trce po ekranu horizontalno tj nekad se ne vide nekad se vide zavisi od pozadine, sta to moze da bude?

vw222s...jeftiniji je (i meni barem lepsi)

Moram jedno pitanje da postavim:
Prvo monitor je sjajan, slika odlicna ali ima jedan problem. Vidim linije koje trce po ekranu horizontalno tj nekad se ne vide nekad se vide zavisi od pozadine, sta to moze da bude?

To sam i ja primetio, desi se ponekad... Valjda neke smetnje, ko će ga znati, eno i sestra je uzela isti i kad ubodemo antenu (kabel) u TV karticu linije postaju toliko izražene da je nemoguće gledati... Čim se isključi antena, vraća se u normalu... Možda je do struje, nekih signala koji prave smetnje, može biti svašta...

Moguce da je struja, jel tft monitorima smeta nesto posto je u sobi svasta ukljuceno.

Ja pretpostavljam da je nešto oko struje, meni je sve u jedan jadni produžni uključeno, nikako to da sredim, plus što kablovi idu jedni preko drugih, haos je, verovatno nešto "zrači" pa analogni kabel prihvata smetnje, ne znam...

PozZ svima!
Hteo bih samo da vas pitam sta je sa zvucnicima koji dolaze u monitoru? Mislim dali su jako vidljivi, posto ih ja ne bih koristio...a sve ostalo mi se svidja sem tih zvucnika...

Piše u prvom postu, zvučnici se ne vide čak i kad ih tražiš :)

ljudi kako da nastelujem ovaj monitor boje su mi strasno ruzne sve je previse svetlo pomagajte

PozZ svima!
Hteo bih samo da vas pitam sta je sa zvucnicima koji dolaze u monitoru? Mislim dali su jako vidljivi, posto ih ja ne bih koristio...a sve ostalo mi se svidja sem tih zvucnika...

Zvučnike možeš da vidiš tako što ćeš da pogledaš kroz otvore za hlađenje iza ekrana sa gornje strane. Veoma lepo rešenje, tj praktično su nevidljivi.

ja sam se istripovao da monitor nema zvucnike:d:d...zvucnici se uopste ne vide ,),)kao sto rece covek nalaze se u otvorima za hladjenje:wave:

pozdrav ljudi, vi ste "krivi", sto upravo gledam u ovaj asus-ov model!!!
Mnooogo ste mi pomogli da se odlucim,hvala.
Doduse, pri dnu sam primetio, kad je pozadina otvorenijih boja, dva mrtvaka, jedan do drugog, al' ih ignorisem.Ako se pojavi i treci, onda idem da vracam,ovako mi ne smeta, posto je bas pri dnu.

Asus vw 222

Ja sam takodje postao ponosni vlasnik ovog monitora pre nekoliko dana i imam samo reci hvale za njega. Kolorit, odziv ugao gledanja, meni za podesavanja ... - sve je na vrhunskom nivou. Posto mi je ostao i prethodni monitor (crt Samsung 957MB) upario sam oba monitora na karticu (jedan preko analognog izlaza a drugi preko DVI izlaza ali preko konvertera (DVI to Analog) tako da je sada radna povrsina extremno velika (na oba monitora).
Medjutim posto imam malo stariju graficku ATI Radeon 9600 XT i drajveri na njoj nisu bili bas najsveziji, pa nije mogao da prikaze slike u 16:10 (1680x1050 - vec samo 1600 x 1200) - tako da sam skinuo najnovije stabilne Catayst drajvere, instalirao ih i svi programi su radili kako treba.
Medjutim sad imam drugi jedan problem, skoro sve igrice (cak i oni stariji naslovi (Colin McRae rally 2,..) i neke "male" igrice (Chicen invaders, Zuma,...) nakon ucitavanja i igranja par minuta zamrznu se na ekranu i monitor se jednostavno iskljuci (sa porukom "no signal"). U pozadini se cuje igrica i dalje ali je ekran crn i ugasen.
Dali neko zna resenje za ovaj problem ?
Dali je potrebna reinstalacija svih igara, skidanje nekih Patche-va ili nesto trece.
Unapred hvala svima koji znaju resenje.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno