Šta je novo?

[MON] ASUS VW222S

To je nešto do drajvera, pošto si spojio dva monitora...

bre brate ne brini nista po pitanju monitora. On ne utice toliko osim ako nema bas veliki odziv, a ovaj ga i nema (2ms) tako da vozi slobodno. Samo da znas da jedino Asus na 22'' ima 2ms, ostali imaju po 5ms (LG, Acer idt...)

Kako mislis da samo Asusima 22incha ima 2ms?????
Prvo vecina monitora ima 2ms ali gtg (gray to gray) sto nije isto sto i btb (black to black),a to da samo asus ima 2ms,ne bih rekao....
Devojka vec skoro godinu dana ima LG226WTQ koji ima 2ms.....
A to gtg i btb,ja u radu UOPSTE ne razlikujem..... A kao btb je ono kako bi trebalo da bude.....

Za pitanje na prvoj strani ... nece uticati previse na performanse da uzmes ovaj monitor ja imam 8800gt i igrao sam crisys na 40~ fps u 1650 1080 rezoluciji dx9 sve na high. Pad frejmova je hmmm moze da se podnese ^^.

Sto se tice slike monitora i kvaliteta ovo je po meni lowend best buy monitor ( 200e 22 wide ) . Najveci "problem" je da se podesi kao sto su ljudi napisali cleartype i contrast brightness itd dok se sve ne namesti kako treba. Odziv je 2ms dakle za igranje je predobar.
Kvalitet slike je na nivou ... i sto se toga tice koliko para toliko muzike ... mada verujem da kod nasih ljudi gde svaki dinar znaci velicina i ugao gledanja znaci najvise ... a tako i treba da bude :)

Poslednja izmena:
Sta dolazi uz monitor od softvera i drajvera i jel moraju da se instaliraju radi nekih podesavanja? Nikada nisam voleo te drajvere za monitor, pa da ih ne ubacujem ako ne mora.

Aj jos neko pitanje. Jel moze medicinski benzin za skidanje ostataka nalepnice sa prednjeg dela? Da ne prodjem kao onaj sa acetonom :D
Da li i dalje koristis Standard mod & 50 Brightness / 66 Contrast
Sta treba da se nasteluje u TuneUp-u za clear type (ct settings)? Samo RGB & contrast (mislim, samo to se nudi)?

Uzmi alkohol ili neku rakiju, nemoj benzin, verovatno mu neće ni od njega ništa biti ali što rizikovati...

A u ClearType samo izabereš koji ti se font najviše sviđa i tako će ti i ostati... Što se podešavanja tiče, ja držim onako kako sam namestio još na početku, navikao sam se skroz i odgovara mi savršeno... (iako na poslu gledam u 971P :p)

Imam neki rafinisani alkohol, valjda ce odraditi posao. Hvala :)

Vule,prvo bih tebi da se zahvalim na fenomenalnom review-u. Jeste da sam razmisljao i ranije da kupim ovaj monitor,ali me je dodatno natjerao ovaj tvoj review da kupim isti :) u konkurenciji mu je bio LG L222WS,ali sam se ipak odlucio za Asusa,i stvarno sam odusevljen :) nisam ocekivao da ovako dobro izgleda. Slika je takodjer odlicna,barem meni... doduse morao sam malo da clear type podesim sa tune up-om ali sad je sve perfektno! :) monitor je stigao danas i placen 205e,ja mislim da za ovu lovu ne moze bolje...
evo malo slicica

Prilozi

• IMG_04161.jpg
    IMG_04161.jpg
    265.8 KB · Pregleda: 294
  • IMG_04181.jpg
    IMG_04181.jpg
    343.7 KB · Pregleda: 299
  • IMG_041711.jpg
    IMG_041711.jpg
    340 KB · Pregleda: 263
Poslednja izmena:
Meni je stigao veceras i palcen je 195e :p

Prelaz je inace, sa 17"CRT, pa mozete da shvatite kako mi deluje. Kada sam video manual, rekoh "Sta je bre ovo? Rat i mir?" Kad ono ubodi kablove, postolje i pici na dvajes jezika :D
Jedino sto sada divx izgleda like crap.

Nego, da li postoji i neko resenje za prikaz sajtova koj inisu optimizovani za 1680 rezoluciju? Negde se sadrzaj prikaze po sredini, a negde ode skroz u stranu

Poslednja izmena:

Prelaz je inace, sa 17"CRT, pa mozete da shvatite kako mi deluje. Kada sam video manual, rekoh "Sta je bre ovo? Rat i mir?" Kad ono ubodi kablove, postolje i pici na dvajes jezika :D

Au pa dobro 10e manje :) nego ja ne zivim u BG-u a kod mog lokalnog prodavca je bio 205e... ma sve u svemu ja prezadovoljan :) ja sam presao sa 19" samsunga 940N na ovo cudo i stvarno se vidi razlika,a tek tebi mogu da mislim, sa 17" CRT-a na ovo :smash::p:zgran:

Evo da se i ja malo pohvalim, od juce sam postao ponosni vlasnik ovog monitora ,) Inace utisci su vrlo dobri, dizajn je odlican, slika posle malo stelovanja takodje, a za velicinu mislim sta reci :zgran: Dugo sam se razmisljao da li da pljunem vece pare za neki monitor sa DVI-em, ali sam resio da sacuvam tih 100e za neki buduci upgrade, bilo procesora, bilo graficke. Mislim da nisam pogresio, ionako najvise na kompu igram igre, posebno odlicno izgleda PES2008, mislim vidi se skoro pola terena odjednom, a zbog njega sam najvise i kupio monitor :smash:

A, da, placen je 195e :)

Poslednja izmena:
Konacno mogu da vidim sva potrebna polja u eM, uT, a da ne moram da skrolujem. Jedino sto serije i filmovi izgledaju tako kako izgledaju. Al ajde, ne moze se sve imati :) (ustvari moze, HD video)
Da li je jedini refresh rate 60Hz? Ne nudi mi nista drugo.

Nego, da li postoji i neko resenje za prikaz sajtova koj inisu optimizovani za 1680 rezoluciju? Negde se sadrzaj prikaze po sredini, a negde ode skroz u stranu

Koristi operu za browser nemam nikakvih neoptimizovanih sajtova i ostalih gluposti.

Sa divixom isto nemas problema ... koristi k lite codec pack i gom player.

Konacno mogu da vidim sva potrebna polja u eM, uT, a da ne moram da skrolujem. Jedino sto serije i filmovi izgledaju tako kako izgledaju. Al ajde, ne moze se sve imati :) (ustvari moze, HD video)
Da li je jedini refresh rate 60Hz? Ne nudi mi nista drugo.

To je max refresh na normalnoj rezoluciji

I u Operi se isto prikazuje (b92, da budem precizniji).

Au, gledas (citas) B92?!?!? :p

Jedno laicko pitanje za sve vas, ako moze :)

Koliko je zaista refresh rate bitan kod lcd-monitora?
I da,vredi li vece pare (mnogo vece) monitor sa dvi-em?
Devojka kada je kupovala monitor,uzela je sa DVI-em, lg226wtq, i ne da joj je trebao,nego....
Imala je krs graficku (radeon 9200se,jaca joj i ne treba) i kada sam nakacio monitor,slika katastrofa,sve vibrira,trese,menjaj rezolucije, ref rate,ma nista.... Izbedacili se kao budale... I onda,igrom slucaja ugledam na grafulji DVI port.... Boze,koje sam rasterecenje osetio (a ne znam kako ga ranije nisam ugledao :D),slika je postala normalna,kristalno cista ODMA'! Mada je ceo sistem seckao, jer grafa nije znala gde se nalazi zbog rezolucije, ali uskoro je bila promenjena bas zbog toga.... Ali tih 15-ak dana dok nije promenjena.... Uh,kakav bi bio bedak da nije htelo da radi.... Ipak je DVI spasao stvar.... Ali da kosta kosta,mada nemam pojma zasto je tolika razlika u ceni....

Poslednja izmena:
Zasto zbog poreza? Jos mi reci da se u oba slucaja, sa DVI-em ili bez vode kao razlicite kategorije?

Bar je do sada tako bilo, 8% PDV na monitore bez i 18% na monitore sa DVI. Da li se to promenilo ne znam, bilo je nekih najava da će i ovi ići sa 8%, ali ne znam jel to realizovano...

Ovi sa dvi se tretiraju kao TV, pa se obracunava veci porez/carina

Kako mislis da samo Asusima 22incha ima 2ms?????
Prvo vecina monitora ima 2ms ali gtg (gray to gray) sto nije isto sto i btb (black to black),a to da samo asus ima 2ms,ne bih rekao....
Devojka vec skoro godinu dana ima LG226WTQ koji ima 2ms.....
A to gtg i btb,ja u radu UOPSTE ne razlikujem..... A kao btb je ono kako bi trebalo da bude.....

Nisi me lepo ispratio... samo Asus vw222s ima 2ms od te serije vw222s, kapiras?? Znaci ista oznaka samo drugaciji proizvodjaci, a ne generalno da je jedini monitor od 2ms... pa to bi bilo smesno...

Sad sam primetio neko treperenje na gore kao trake koje se krecu ka gornjoj strani monitora.Na tamnijim pozadinama.Sta je to ?

skoro sam pazario ovaj monitor ali nikako da se naviknem na boje,osvetljenje i ostalo... pa ako bi bili ljubazni svi vlasnici ovog monitora da napisu svoja podesavalja.. znaci taj i taj mod...
contrast...
brightness...
saturation...

Unapred zahvalan...

Napisao je Vule vec par puta, a ja sam podesio kao i on. Znaci, Mod - Standard; Brightness - 50; Contrast - 66. Pored toga sam jos samo poziciju podesavao. Za sada je OK, nisam imao vremena da dodatno eksperimentisem, ali ovo ti je neka osnova (valjda :) )

Hvala na odgovou. Nesto mi je mnogo tamno onda.. ajd neko jos neka podesavanja.. :D

Sad sam primetio neko treperenje na gore kao trake koje se krecu ka gornjoj strani monitora.Na tamnijim pozadinama.Sta je to ?

Bilo je već i o ovome reči, manje više standarda pojava, ispremeštaj malo kablove i eventualno antenski kabel ako ga imaš u blizini monitora/kompa, zna ASUS da uhvati smetnje ponekad...

E upravo sam postao vlasnik doticnog asusa i to po ceni od 160 evra.Star samo mesec dana.Za sada sam zadovoljan ovih proteklih dva sata od kojih sam sat i po gledao utakmicu a zena mi brljala po skrin sejveru.

Poslednja izmena:
Nisi me lepo ispratio... samo Asus vw222s ima 2ms od te serije vw222s, kapiras?? Znaci ista oznaka samo drugaciji proizvodjaci, a ne generalno da je jedini monitor od 2ms... pa to bi bilo smesno...

U tom slucaju se izvinjavam :D

Vrh Dno