Šta je novo?

[MON] Acer AL2216Ws

U win-u koristim 1440x900 reezoluciju. Do skoro sam uvek ,prilikom instalacije drajvera, screan ref rate stavljao na 75Hz.
Nedavno sam primetio da je slika dosta cistija( ustvari skroz cista) odnosno da nema onog zamucivanja piksela(znate ono kad citate neki tekst pa sva slova nisu jednake ostrine ) pri osvezavanju ekrana od 60Hz.
To se desava zbog nedostatka DVI konekcije ,jel' tako?Jeste li primetili nesto slicno i kod vas?
Ja ,posto stvarno ne primecujem razliku izme 60 i 75Hz(osim navedene u ostrini),ostavio sam scr ref rate na 60 Hz...

U win-u koristim 1440x900 reezoluciju. Do skoro sam uvek ,prilikom instalacije drajvera, screan ref rate stavljao na 75Hz.
Nedavno sam primetio da je slika dosta cistija( ustvari skroz cista) odnosno da nema onog zamucivanja piksela(znate ono kad citate neki tekst pa sva slova nisu jednake ostrine ) pri osvezavanju ekrana od 60Hz.
To se desava zbog nedostatka DVI konekcije ,jel' tako?Jeste li primetili nesto slicno i kod vas?
Ja ,posto stvarno ne primecujem razliku izme 60 i 75Hz(osim navedene u ostrini),ostavio sam scr ref rate na 60 Hz...

Ne desava se zbog nedostatka DVI-a nego se desava zato sto monitoru ne prija 75Hz (nije slucaj sa svim monitorima, ali uglavnom svi pokusavaju da ignorisu taj refresh i da drze svojih 60Hz). Da imas DVI ne bi ni mogao da izaberes 75Hz vec samo 60Hz ;)

Ne desava se zbog nedostatka DVI-a nego se desava zato sto monitoru ne prija 75Hz (nije slucaj sa svim monitorima, ali uglavnom svi pokusavaju da ignorisu taj refresh i da drze svojih 60Hz). Da imas DVI ne bi ni mogao da izaberes 75Hz vec samo 60Hz ;)

Eto, jos jedna prednost analognog izlaza.:)

probaj clear type da ukljucis,ima razlike....

-analogni je zakon....podseca me na Ana-logni :d (Ivanovic,Kurnjikova :smoke:)

Poslednja izmena:
Nosio sam i ja mog Acer-a da reklamiram zbog one senke koje imam od kako sam ga kupio. U nisu u metro mi dali neku adresu u nekom servisu u nisu da ga ostavim. Da ne bi cekao 45 dana za servis :) vratim ja monitor kuci i slucajno pre neki dan probam drugi vga kabal i senke nestadose :D.

Poslednja izmena:
Stigao mail od majstora iz ComTrade servisa jos u prosli petak, monitor zamenjen. Nazalost zbog nekih obaveza, nisam jos stigao da nadjem vremena da ga preuzmem.

Verovatno sutra ili preksutra. Naravno javicu da li je ovog puta sve ok.

Stigao mail od majstora iz ComTrade servisa jos u prosli petak, monitor zamenjen. Nazalost zbog nekih obaveza, nisam jos stigao da nadjem vremena da ga preuzmem.

Verovatno sutra ili preksutra. Naravno javicu da li je ovog puta sve ok.

Zezaš sad i ti???

ne stižeš da preuzmeš, a onolika frka gore, brojao si sate a ne dane od kad si ga odneo na servis???

Daj bre, od "zaštite potrošača" me glava boli već.

Zezaš sad i ti???

ne stižeš da preuzmeš, a onolika frka gore, brojao si sate a ne dane od kad si ga odneo na servis???

Daj bre, od "zaštite potrošača" me glava boli već.

Videces kada budes u ovakvoj situaciji, kada prodje 15 dana sve ti ravno...
Gore dole nedelju dana ti tada ne znaci nista...Pogotovu ako imas i druge monitore...

U zameni dobijen Acer X223w, preuzet danas, zasad radi ok, za dalje, videcemo...

lepo smo rekli :D...nego sta bi sa Antec900-tkom :d.

posle ove teme sam debelo zagrizao da uzmem AL22216Wsd, samo dok ga ulovim negde. Jao vama ako nije dobar :whip:;)

Od skora mi se javio jos jedan problem sa pomenutim Acer-om. Dok radim nesto na racunaru monitor sa sam iskljuci i posle 1 sekunde ponovo ukljuci (izgubi sliku i sledece se pojavi Acer logo, kao kad ukljucujem monitor). Da li je neko imao ovakav problem? Poludecu :mad:

pogledaj kabl...mozda si ga slabije udenuo

kao sto ti kaze bojansilni, sto posto je do kabla,eventualno digital/analog ulaza.

Od skora mi se javio jos jedan problem sa pomenutim Acer-om. Dok radim nesto na racunaru monitor sa sam iskljuci i posle 1 sekunde ponovo ukljuci (izgubi sliku i sledece se pojavi Acer logo, kao kad ukljucujem monitor). Da li je neko imao ovakav problem? Poludecu :mad:

Imao sam takav problem sa nekim 19 inch Asus tft monitorom i grafickom kartom ati 9600xt, morao sam monitor da upalim i ugasim da bi dobio opet sliku...

Koliko se secam, kada sam prebacio taj monitor na drugo kuciste (isto neki ati, 9200 cini mi se) a ovamo stavio neki drugi (Lg ili tako nesto), problem je bio resen...

Naglasavam da mi se to desavalo i preko vga i dvi izlaza na pomenutoj kartici.

Hvala na odgovorima probacu prvo sa kablom imam dva Acer-a AL2216W na stolu pa cu da im zamenim kablove da vidim da li je to problem.

Hvala na odgovorima probacu prvo sa kablom imam dva Acer-a AL2216W na stolu pa cu da im zamenim kablove da vidim da li je to problem.

Jel si resio problem? Javio mi se ortak sa istim simtomima (isti monitor). Sve je radilo Ok, a onda je poceo da se gasi monitor i da ispisuje poruku NO SIGNAL (grafika je MSI 8800GT, ploca GA P35DS3L i cpu E2180)

Nemoj da nas razocaras sa pricom da si dao oglas:

Prodajem dva Acer monitora bez bad pixela, u garanciji jos po tri godine...

...i tako resio problem...

Pozdrav svima,

od nedavno imam ovaj monitor i imam jedan problem. Monitor ne sivim nijansama ima senke. Prethodni model AL1916 nije imao ovih problema. Evo slicica kako to izgleda:

DSC00069.jpg

DSC00070.jpg

Molio bih one koji imaju ovaj monitor da mi kazu njihova iskustva. Da li je ovo za reklamaciju ili je monitor jednostavno takav?

PS Monitor je bez DVI ulaza (i prethodni je bio sa analog-om).

Unapred hvala,
kick

ovo je problem sa losim kablom za signal..

Vrh Dno