Šta je novo?

molim za procenu:mb+cpu+vga

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
dakle, koliko vrede:
1. BARTON 3000+ (OTKLJUCAN)
2. abit nf7/s ver 2.0
3. msi nx 6600 diamond (540/1120)

hm pa mozda isvuchesh do 200 eura po nekoj mojoj proceni koliko je to trazeno ako se zurish a ako se ne zurish i 2o tak eura vishe. Ako si bash srecan i josh 15 tak

Ma jes,kako si poceo moze da pomisli da je mnogo mnogo srecan pa da trazi i 300!Ako je srecan uzece 210,ako je realan 200,ako mu se zuri 190!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
barton 50
abit nf7s v2.0 35
msi nx 6600 diamond (540/1120) 110

Sramota!!! Mozes glat 230 sve u kompletu i da ne brines

Barton 3000+ posto je otkljucan bar 55-60e
Abit nf7/s - 35-40e
MSI 6600 diamond - vredi bar 120e jer je sa 128MB ddr3 memorije, identicna je MSI-jevom GT modelu.

Znaci, ukupno ne manje od 200 ali i ne vise od 220-230 evra, sve u zavisnosti imas li garanciju na neke komponente i koliko ti se zuri da ih prodas.

HTML:
Ma jes,kako si poceo moze da pomisli da je mnogo mnogo srecan pa da trazi i 300!Ako je srecan uzece 210,ako je realan 200,ako mu se zuri 190!
Lomnica pa necemo dase cenkamo oko 10 eura (🙂 😛

crossfire je napisao(la):
Za tog Bartona 3000+ trazi 65e (sad ce drvlje i kamenje po meni kako ne vrijedi, ali' ima ljudi kojima vrijedi toliko),
Abita ne daj ispod 40e,
MSI 6600 Diamond ne ispod 120e

Imas dobru konfu, ne vidim razlog da ti se zuri da prodas "na brzinu"!

:wave:

ne zurim, samo sam hteo da vidim koliko moze da se dobije.
ipak, mark 03-8500
mark 05-3600
su jos uvek za respekt (mislim).
p.s.diamond je u vreme kada je kupljen bio bolja varijanta od gt-a, jer se isporucivao sa vivo-m, gt nije imao video in, tada (meni jako potreban). vidi digital br.44 str.41, npr.

Prilozi

• 03.webp
    03.webp
    43.1 KB · Pregleda: 53
  • 05.webp
    05.webp
    42.3 KB · Pregleda: 46
2 To3a:
Ma nije 10 evra nego si poceo:200 pa ako si srecan onda jos 20 pa ako si bas srecan onda jos 15 pa ako... dosao bi tako do nerealne cifre!
2 Kurajber:
A sto sramota?Ja se uvek trudim da budem bas optimista i zato sam racunao lepe cene (80+30+90),kako bi ti hteo da mu racunamo,cena nove komponente - PDV?NHF 😉
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
sasamil je da najrealniju procenu a najrealnija ne znači i naj-veća. Neki brkaju ova dva pojma.

@zoka:
Na cene koje je sasamil stvaio dodaj još po 5-10€ za svaku komponentu i uživaj u prelasku na nF4... 😉

sta je realno to je diskutabilno a sta mozes da dobijes to je :barton 80e;abit 50e;diamond 130e.sigurno.i to sve u kompletu

robija73 je napisao(la):
:barton 80e;abit 50e;diamond 130e.sigurno.

Vazi... Neka da takav oglas pa nikad nece prodati. To sto ljudi opaljuju cene pa se ti po tome vodis ok, ali razmisli da li ti isti to sto toliko cene i prodaju. Pa ko normalan bi dao za plocu i procesor koji su vec tehnoloski prevazidjeni 130e kada za maltene iste pare ima novu i plocu i procesor, npr. Sempron 64 + NF3 ili NF4.

Poslednja izmena:
robija73 je napisao(la):
sta je realno to je diskutabilno a sta mozes da dobijes to je :barton 80e;abit 50e;diamond 130e.sigurno.i to sve u kompletu

Pa ja tebi dajem sledeci put da mi prodas komponente obavezno, jos cu da ti i dam 20e za trud samo da vidim gde nalazis takve ovcice jer ja stvarno to neznam...

Nema sanse da ga proda za te pare osim ako ne nasanka neku budalicu.

Realno za prodaju Proc. - 60e max, Ploca - 40e max, Grafika - 100 - 110e max

robija73 je napisao(la):

Prodao bih Bartona i NF7 v2.0 za 130€. Ako imaš kupca, kontaktiraj me!
(ne branim ti ni da se ugradiš koliko god hoćeš)

Шта ако хоће да се угради 129.99 евра :d

Ondak ce ovchica biti olakshana za 259.99 jura... :type:

Poslednja izmena:
abit nf7-s rev.2.0 ima da se kupi samo na dva-tri mesta i kosta oko 90e.provereno znam da nisu kvaliteta kao sto su bile tj.nisu toliko oc. raspolozene jer nisu original tw.svi znaju da je to najbolja ploca za nforce2 tako da ploce kao moje i zokine vise NEMA pa zato moze da se proda za 50e(pogotovo uz bartona). Sto se tice bartona naravno svi znamo da ga vise nema i da ima mnogo njih koji ga ne vole i ne priznaju ono sto mu se pripisuje,ali zato oni koji ga hoce,VEROVALI VI ILI NE, placaju ga skoro isto koliko i mi kad smo ga kupovali(pogotovo 3000+otkljucan). msi nx 6600 diamond takodje ima na malo mesta da se kupi i ona cena od 145 do 155e je bez pdv-a.u testovima vise manje a u igricama bas nista se ne razlikuje od 6600gt(sem leadtek px6600gt tdh extreme)koje su od 170 do 200e plus imate vivo i stedite na tv karti. Da se razumemo: ni ja sad ne bi kupio tu konf. ali ima ko hoce i to trceci.....za pare koje sam rekao. nek vam kaze zoka koliko je dobijao za ovo pre nepuna tri meseca. POZDRAV SVIMA

210EU onako quick, 225EU max. Ko ce bre da plati 6600 130EU?

grozni je napisao(la):
210EU onako quick, 225EU max. Ko ce bre da plati 6600 130EU?

Ukupna cena koju si naveo (~210-225) je ok ali greska je sto se u celom thread-u poredi MSI 6600 diamond sa obicnim 6600 karticama. Cene polovnih GT modela se krecu oko 140 evra, kako za koju, a oni koji su videli i koristili MSI NX6600 diamond znaju da je isti kao MSI 6600GT, isti PCB, ista ddr3 memorija i uglavnom priblizan OC potencijal. Ja sam kod svojih poznanika video dva Diamonda koji su se bolje klokovali od mog GT-a pa sam ubrzo i ja promenio gt za diamond. Bilo je ovde na forumu i vlasnika ciji se diamondi nisu klokovali nesto specijalno ali ovaj za koji se trazi procena moze solidno da se ubrza (540-1120) pa samim tim i cena od 120-130 evra nije prevelika, plus ima i VIVO koji nekome moze da znaci.

Znaci, ova kartica mora biti malo jeftinija od polovnog 6600GT ali takodje mora imati primetno vecu cenu od nekog obicnog 6600 modela.

za neupucene koji bi voleli da to nisu

evo par ilustracija za kvazistrucnjake ( u attachu, naravno).
p.s. za poznavaoce moj abit je tajwanac

Prilozi

• diamond.webp
    diamond.webp
    50.3 KB · Pregleda: 79
  • 560 1140.webp
    560 1140.webp
    40 KB · Pregleda: 81
ma flashuj bios od 6600gt na tu kartu i eto ti punokrvni 6600gt. bez problema za nju mozes da trazis 130e.
a to sto je abit tajvanac, to i nije toliko bitna stvar, mislim, bilo je toliko rasprave o tome. ja sam licno imao 2 kineza i 2 tajvanca. realno, nije bilo nikakve razlike u plocama. cak su postizale gotovo iste oc rezultate.

Poslednja izmena:
robija73 je napisao(la):
abit nf7-s rev.2.0 ima da se kupi samo na dva-tri mesta i kosta oko 90e.

Firma DESK je jedno 3 godine drzala jedan primerak Pentiuma III 1.13G Coppermine po istoj ceni od koliko se secam 210DEM. Taj Copper je ispratio Tualatin_e, Thunderbird_e i docekao Athlone XP i P4 i cena mu nije padala i na kraju ko zna sta je bilo sa istim. Meni je u Oktobru crkla NF7-S ploca, tj. crkla joj je integrisana LAN karta pa je Simpson, od koga sam je kupio, pokusao od distributera da uzme istu takvu novu ali nije mogao jer se vise ne proizvodi niti se uvozi pa mi je vratio pare, Ti sto drze u cenovniku ili imaju jedan komad ili znaju da ga neko ima pa onda ako se slucajno desi da neko poruci tu plocu prakticno je preprodaju. Cena koju ti formiras na osnovu cene od 90e je ne realna i nece prodati tu plocu za vise od 40e nekome ko se iole razume u racunare.

Price da je taj tajvanac kvalitetniji od novog kineza nema veze sa mozgom. Imam NF7 kineza koji razbija kako radi vec 2 godine i sta sad on vredi posle 24 meseca upotrebe 10e manje od istog modela ali iz tajvana???!!!!!

Prvo i pre svega na svakoj ploci postoje elektroliti koji vremenom gube svoje karakteristike, trose se i isusuju. Mogu trajati i 15 godina a riknjavaju i posle 2, kako ti se zalomi. Kupovina polovne ploce je rizik sam po sebi, i zato ploca ako nije u garanciji gubi poprilicno na vrednosti pa bio to i Epox 8RDA+ ili NF7-S. Ako vrisnu elektroliti zamena u servisu je oko 15e za onoga ko sam ne zna to da uradi. A da komentarisem skok cena polovne robe necu boli me grlo vise od toga, sad ljudi traze za kt133a od 20-25e a pre dve godine ako imas kutiju + kablove + knjizicu + diskove mogao si da izvuces 15e.

Poslednja izmena:
@PoisonFree
"ma flashuj bios od 6600gt na tu kartu i eto ti punokrvni 6600gt. bez problema za nju mozes da trazis 130e"
a zar to onda nije CISTA PREVARA !!!???!?
NE MOGU DA VERUJEM i jos POTENCIRAS TAKAV POSTUPAK i nagovaras i druge !!!

pa bar ne pricaj nikome i ako prodje-prodje !!!

ja prodajem vec flashovanu kartu, ali sam to i napomenuo (a uz to je prodajem u ORIGINALNOJ ambalazi i sa punom garancijom)...

a sto se tice bartona, pre nedelju dana sam mog prodao za 70e, pocetna 80...radio je [email protected], sto sam i naznacio kupcu i poslao mu linkove na moje tredove u vezi oc-a istog (ovaj iz potpisa). i covek nije rekao ni reci i jos sam mu naveo i starost cpu-a, ubacio ga je u plocu, predamnom istestirao 20ak minuta i iskesirao mi kintu.

(ako procita ovaj post, neka me ispljuje pred svima ako nije bilo tako)

btw, PoisonFree, jesi li zainteresovan za leadtek 6600(nije GT) agp, znas, klokuje se k'o blesava, ide i do 800/1500 na vazduhu. jes, samo pcb je asus-ov, a i na njemu je odstampan asus-ov brand?cijena prava sitnica - samo 170E...polovna

ma daj. flashni pa uvali...

poz.

Poslednja izmena:
emaniac, komplet se nece prodavati ( nemoj se nervirati zbog naivnog kupca koji ce biti skandalozno prevaren), bice poklonjen (za neko izvesno vreme) prijatelju koji voli da igra f.e.a.r/doom3/half life2/pop3/need mw..... da bi nesto okarakterisao kao prevaru morao bi malo vise da budes upucen u temu. znas li razliku izmedju gt i diamond karte? neverujem.....
procenu sam trazio cisto da vidim koliko to sada vredi. koliko vidim ljudi su ovde neobavesteni (porede obican 6600 sa diamondom), porede ddr1 sa dd3 memorijom, zanimljivo.

cool
ma samo me zivcira ponekad nacin razmisljanja ljudi

poz.

emaniac je napisao(la):
@PoisonFree
"ma flashuj bios od 6600gt na tu kartu i eto ti punokrvni 6600gt. bez problema za nju mozes da trazis 130e"
a zar to onda nije CISTA PREVARA !!!???!?
NE MOGU DA VERUJEM i jos POTENCIRAS TAKAV POSTUPAK i nagovaras i druge !!!

pa bar ne pricaj nikome i ako prodje-prodje !!!

ja prodajem vec flashovanu kartu, ali sam to i napomenuo (a uz to je prodajem u ORIGINALNOJ ambalazi i sa punom garancijom)...

a sto se tice bartona, pre nedelju dana sam mog prodao za 70e, pocetna 80...radio je [email protected], sto sam i naznacio kupcu i poslao mu linkove na moje tredove u vezi oc-a istog (ovaj iz potpisa). i covek nije rekao ni reci i jos sam mu naveo i starost cpu-a, ubacio ga je u plocu, predamnom istestirao 20ak minuta i iskesirao mi kintu.

(ako procita ovaj post, neka me ispljuje pred svima ako nije bilo tako)

btw, PoisonFree, jesi li zainteresovan za leadtek 6600(nije GT) agp, znas, klokuje se k'o blesava, ide i do 800/1500 na vazduhu. jes, samo pcb je asus-ov, a i na njemu je odstampan asus-ov brand?cijena prava sitnica - samo 170E...polovna

ma daj. flashni pa uvali...

poz.

a mene nervira kad neki useri dozvole sebi da budu tako bezobrazni a nisu ni procitali post.
ja sam preporucio coveku da flashuje bios od 6600gt, jer time stvarno dobija pravi 6600gt a dobro znam da su ljudi radili to i da radi bez problema. ni u jednom trenutku nisam rekao da treba nekome da uvali, ja bih na prvom mestu rekao da je flashovan bios potencijalnom kupcu jer nikada u zivotu nisam nikoga ispalio za nesto. Stvar je u tome da ta karta vredi kao pravi 6600gt (ako ne i vise zbog vivo-a), i postize iste rezultate kao GT. Bitno je da on zna koliko karta vredi, a naci ce se neki kupac koji ce je kupiti po toj ceni.
ja sam prodao leadteka 6200@6600 580/740 za 120e, naravno rekao sam kupcu da sta je sve radjeno sa kartom, on je isprobao i bio potpuno zadovoljan. Ne vidim da sam nekoga prevario.

a onaj drugi, sarkasticni, deo tvog posta necu ni da komentarisem...

[ ni u jednom trenutku nisam rekao da treba nekome da uvali, ja bih na prvom mestu rekao da je flashovan bios potencijalnom kupcu jer nikada u zivotu nisam nikoga ispalio za nesto. Stvar je u tome da ta karta vredi kao pravi 6600gt (ako ne i vise zbog vivo-a), i postize iste rezultate kao GT ]
:trust:
dobro, ali zvucalo je tako i trebao si da postujes coveku ovo sto si sad napisao
meni...

grumf!

poenta mog prvog posta je da ako nesto prodajes, prodajes ga onakvo kao sto i jeste stvarno (znaci nx6600 diamond koji moze da se flesne u gt i ja sam to radio samo sam sad za prodaju downflesovao orig bios, sto savetujem i tebi-kupcu, jer ces tako dobiti do j*j* kartu;hoces da ja to uradim za tebe ako ti ne mozes - ne smes - ne znas?), jer
ni diamond nije kupljen kao gt nego kao diamond.

mislim da sam sad jasan...

Poslednja izmena:
dobro, bitno da smo se na kraju razumeli 😉
u svakom slucaju, verujem da tu kartu ne bi kupovao svako, vec samo onaj ko zna o cemu se stvarno radi i koliko ona stvarno vredi.

Nazad
Vrh Dno