Šta je novo?

Molim za pomoc

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Pre jedno 3 nedelje, kupio sam neke nove komponente za kompjuter.

Maticna ploca: abit s939 AN8 NF4
Graficka karta: asus n6600 silencer
Ram memorija 1gb Corsair 400mhz
Procesor: AMD Athlon 64 3200+ Box, Socket 939, 512kB cache, Venice
Kuciste "Antec" zajedno sa napajanjem 350W

Jos od ranije sam imao hard disk WD 200gb i maxtor od 60gb

I sad, problem je sto mi zablokira kompjuter kad pokrenem neku zahtevnu igricu. Recimo F.E.A.R. , znaci, kad pokrenem igru, odem na new player, i kad se ucita, i treba da krene igra, tad zablokira skroz. Cak i kad stavim na najslabije sve, najmanja rezolucija, opet isto. Isto se desava sa jos nekim igricama... recimo swat 4, battlefield 2, Half Life 2 (stim da zablokira u toku igre posle par minuta igranja). Inace Half life 2 sam bez problema igrao na staroj konfiguraciji, 1700+ amd, ati 9000, 512mb rama... a ovde zablokira kompjuter.
Inace, kad zablokira, SKROZ zablokira, ne moze znaci ni CTRL + ALT + DEL, ne radi ni dugme NUMLOCK na tastaturi.. znaci totalno se shlogira, i onda moram da restartujem kompjuter.

Slozice te se da su komponente vise nego dobre, i da bi svaka igrica trebala barem da RADI kako tako, pa makar i da secka, a ne da zablokira ceo kompjuter.

Odma da vam kazem da drajveri nisu u pitanju, jer sam kao prvo skinuo najnovije, kao drugo, cak i sa malo starijim drajverima, opet bi trebalo da radi kako tako... ili da secka igra barem.. a ne da zakochi skroz ceo kompjuter!

Do skoro sam mislio da je u pitanju kabal jedan... posto kabal iz napajanja koji ide u maticnu plocu ima 20 pinova, a na ploci imaju 24 rupe, sto znaci da su 4 visak, i mislio sam da je to mozda, medjutim kupio sam adapter za to, i namestio, i opet se isto desava.

Verovatno je neki hardverski problem. Ne mogu da odnesem kompjuter na garanciju ceo, jer sam komponente kupovao u razlicitim firmama, a da bi odneo nesto posebno, ne znam sta, jer zapravo ne znam sta nije u radu, i to je ono najgore.

Stvarno sam u dilemi, ne znam sta da radim. Ako ima neko ko se razume, molim nek mi pomogne.

Meni to smrdi na memoriju !! Probaj da premestis module u druge slotove,
i probaj u biosu da podesis latencije memorije,ako mozes istestiraj sa MemTest86 ili
sa GoldMemory.

ne znam bas nisam iskusan
sta mislite da proba sa drugim napajanjem

Meni je isto tako kucao stari Geforce3 Ti200 na Epoxu 8rda+ i problem sam resio tako sto bih koristeci NVstrap driver u Riva Tuneru iskljucio Sideband addressing. E sad ne znam da li to vazi i da li uopste postoji za pci-e adaptere.

Koliko ti se greje procesor?

Traktorista je mozda u pravu. Ukoliko si sam sklapao racunar moguce je da nisi dobro namestio kuler na CPU ili dobro naneo pastu mada je problem verovatnije do memorije. Pokusaj da je prebacis u druge slotove i obavezno testiraj sa memtest ili goldmemory.

Corsair i Athlon64

Posto jedino zajednicko za sve koje ovih dana imaju problema sa S939 konfiguracijama jeste da imaju Corsair RAM module, postoji mogucnost da je uzrok problemima u nekompatibilnosti izmedju integrisanog memorijskog kontrolera u Athlon64 i Corsair modula, eventualno, BIOS koji treba update-ovati.
Procitaj thread-ove
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=86726
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=86725
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=86686

Normalno kad uzmes Abit odma treba da se spici Bios novi , pa tek onda radi sve ok !
Kad sam uzeo NF8 temperaturu procesora bios je pokazivao oko 70-80C ali sa flesem biosa doslo je do normalizacije a to je 40C sto je i stvarna temperatura !

Poz!

Vrh Dno