barbaratosamja
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2015
- Poena
- 51
Kao prvo, zelim sve da vas pozdravim i da vam se unapred zahvalim na trudu i izdvojenom vremenu. Elem, kupila sam pre godinu i po dana sklopljenu konfiguraciju, i prosla sam kao sa specijalitetom kuce (ono kad vam kao specijelitet dana uvale namirnice kojih bi da se ratosiljaju) 😛 Prvo mi je, nakon 5 meseci, crklo napajanje, a nedavno i HDD. Ovo napajanje koje trenutno imam je neprijatno glasno, a sada je i procesor krenuo da se pregrejava cim je pod malo vecim opterecenjem (kada se, npr. pokrene neka iole zahtevnija igrica). Posto sam laik - ne mogu tacno da kazem koje su to temperature. Vrsljala sam po netu i skinula neke programcice, pa tako u aida64 pokazuje (pod recimo nekim srednjim opterecenjem) temperaturo oko cca 70C, dok ostali programi pokazuju preko 90C. Posto moj dragi ima neke ambicije da pokusa da igra witcher3, ja lupam glavu kako da osposobim ovu kantu za kakav-takav rad, pre no sto on polupa komp 😛 Da li bi zamena napajanja i stavljanje nekog boljeg hladnjaka pomoglo? Konfiguracija mi je: athlon x4 750k, maticna je neka MSI FM2-A55M-E33, graficka je amd radeon HD 7700 series, HDD je toshiba DT01ACA100 i imam 8gb rama. Nemam pojma koje mi je ovo napajanje, pise na njemu SMT switching power supply, model ATX 500W P4. Da li je dovoljno da se zameni napajanje, ili mi treba i neki hladnjak? I sta bi mi vi preporucili? Moj max budzet je 100 evra.