Šta je novo?

Molim za pomoc C++ hitno...

dzonika

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2007
Poena
319
Ovako, uke*ao sam malo stvar na faxu, iz odredjenih razloga nisam dosao na 3 predavanja iz C++-a, i nisam znao da sam trebao da saljem neke radove. E sada, profa se 'malo' naljutio i dao mi za domaci da uradim neke zadatke i da mu posaljem do nedelje uvece, a ja naravno ne znam da uradim, a ako mu ne posaljem sledi mi polaganje C-a ali sledece godine 🙁🙁🙁. Da li ima ovde neko ko zna C++ da mi pomogne da uradim tri zadatka, a ja cu se naravno oduziti... Zadaci nisu nesto teski, ali *** ja ne znam 🙁

Okacicu zadatke veceras kada stignem kuci...

Uradio mi je drugar treci zadatak nekako, ali mi za prodju trebaju barem dva... Molim, ali molim bilo koga ko zna da mi pomogne, sutra (tj vec veceras) trebam da posaljem profi...

Posto trenutno nemam c++ instaliran, ovo sam sklepao na brzinu iz glave. tebalo bi da radi, ako neko drugi sa foruma ima vremena da proveri i eventualno ispravi greske.

prvi zadatak je u pitanju.

Kod:
#include <iostream>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>

using namespace std;

int reci(char *c)
{
	int i,r =0;
	for(i=0;i<180;i++)
{
	if (c[i]==' ')
	if((c[i-1]>='a' && c[i-1]<='z') ||(c[i-1]>='A' && c[i-1]<='Z')||(c[i-1]>='1' && c[i-1]<='9'))
	r++;
	if (c[i]=='.' && ((c[i-1]>='a' && c[i-1]<='z')||(c[i-1]>='A' && c[i-1]<='Z')||(c[i-1]>='1' && c[i-1]<='9')))
	r++;
	};
	return r;
};
int recenica (char *c)
{
	int i,r =0;
	for(i=0;i<180;i++)
{
	if (c[i]=='.' && ((c[i-1]>='a' && c[i-1]<='z')||(c[i-1]>='A' && c[i-1]<='Z')||(c[i-1]>='1' && c[i-1]<='9')))
	r++;
	};
	return r;
};
int main(){
char *str;
int i;
int znk, ms, vs, br=0;
ms=0;
vs=0;
znk=0;
int rec=0, rece=0;
str = new char[180];
cout <<"Unesite 180 karaktera \n";
cin >> str;
while(strlen(str)!=180)
{
cout <<"Niste uneli 180 karaktera, unesite tacno 180 karatkera. \n";
delete []str;
str = new char[180];
cin >> str;
};
system("cls");
for(i=0;i<180;i++)
{
	if(str[i]>='a' && str[i]<='z')ms++;
	else
	if(str[i]>='A' && str[i]<='Z')vs++;
	else
	if(str[i]>='0' && str[i]<='9')br++;
	else znk++;

};
rec=reci(str);
rece=recenica(str);
if (rece==0) rece==1;
for(i=0;i<znk;i++)
cout <<'*';
cout<<"\n";
for(i=0;i<ms;i++)
cout <<'*';
cout<<"\n";
for(i=0;i<vs;i++)
cout <<'*';
cout<<"\n";
for(i=0;i<rec;i++)
cout <<'*';
cout<<"\n";
for(i=0;i<rece;i++)
cout <<'*';
system ("pause");

}

Ja samo mogu da kazem MNOGO TI HVALA, NISI SVESTAN KOLIKO SI MI POMOGAO!!!!!!!!!
Znaci, user nnn, svaka cast! Jos je i covek rekao da mu nisam nista duzan.... Respect!
Ja i dalje ne verujem...

Nazad
Vrh Dno