Šta je novo?

Molex to 3-pin?

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Ne znam da li je ovo prava soba za pitanje, pa ako nije neka moderatori prebace.
Da li postoji molex to 3-pin konektor? Zeleo bih da jedan 9cm ventilator (oko 2000rpm) koji ima molex prikljucak prebacim na onaj klasicni 3-pinski za ventilatore, da bih mogao da ga prikljucim na Aerogate. Taj ventilator nema nikakve LED diode, tako da bi to trebalo da moze da se uradi.

Poslednja izmena:
A zasto tri pina? Za rad mu je dovoljno dva. Treci je za obrtaje, i radice samo ako ga prikljucis na predvidjeno mesto na ploci. Sem ako te ne interesuju obrtaji, onda ga vezi na molex.
A nisam siguran za adapter, spoji to bre sa dve obicne zice, sto komplikujes?

ja neznam dal ima posebno da se kupi, ja sam svojevremeno uz Thermaltake Volcano 9 dobio molex to 3 pin dve zice su isle na molex a posebno je bio 3 pinski sa samo jednom zicom za obrtaje kao bi se ubadala na plochu ili u tvom slucaju aerogate, pregledaj pc berzu ima dosta konvertora pa vidi ako mozes da nadjes ako ne onda uradi kao sto ti je dr. Tiristor rekao

I kod mene imaju dva 12cm ventilatora koja imaju po jedan molex i po jedan 3-pinski prikljucak i video sam da u tom 3-pinskom ima samo jedna zica. Pokusao sam taj da stavim na aerogate, ali nisam uspeo da izmenim broj obrtaja (imam samo ocitavanje), najverovatnije zato sto je prikljucen i na molex. Npr. u tom slucaju ja sa 1400rpm-a prebacim na 0rpm-a, a on i dalje radi.
Tako da mislim da bi nekako sve tri zice morao da prebacim na 3-pinski. Ajde sada cu da vidim na PCBerzi, da li postoji neki takav konvertor.

Dragan1985 je napisao(la):
I kod mene imaju dva 12cm ventilatora koja imaju po jedan molex i po jedan 3-pinski prikljucak i video sam da u tom 3-pinskom ima samo jedna zica. Pokusao sam taj da stavim na aerogate, ali nisam uspeo da izmenim broj obrtaja (imam samo ocitavanje), najverovatnije zato sto je prikljucen i na molex. Npr. u tom slucaju ja sa 1400rpm-a prebacim na 0rpm-a, a on i dalje radi.
Tako da mislim da bi nekako sve tri zice morao da prebacim na 3-pinski. Ajde sada cu da vidim na PCBerzi, da li postoji neki takav konvertor.

Nadji neki crknuti ili slican ventilator sa tropinskim konektorom i prelemi zicice necas valjda da bacas pare na adapter. Ako hoces donesi flaju kokiske pa cu ti to odraditi. Javi se na Pm

Poslednja izmena:
Pa i ja sam na kraju mislio da prespojim zice, nije to problem, nego mi je adapter "lepse" resenje.

Onda potrazi ovo:
4pin3pinfull.jpg

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Onda potrazi ovo
Pa to cu napraviti za pet minuta. Lemilica, tinol, parce zice, termobuzir 2mm i ima da izgleda kao taj sa slike. Greh ja bacati pare na takav "adapter" ;)

Ja sam takve adapter dobijao uz ventilatore, mislim da su bili Coolermaster-ovi ili Chieftec-ovi koji su kostali oko 200-300 din. Lepo uzmes jos jedan ventilator, moze da stoji ko rezerva ili ga prikljucis, a konektor iskoristi.

Ko sto @tolpa rece ja uzeh Coolermaster-ovu 8-icu da mi
hladi hard i ona ima doticni adapter a kostao je 230 din u Imtelu.
Ja sam samo odradio obrnuto :d ,prespojio zice i stavio na molex
na 5v da smanjim buku.

Ne savetujte coveka pogresto to sto ste vi zamislili je 3pin na molex. Koliko sam shvatio covek trazi molex na 3pin, sto "nece da moze" sa onim adapterom koji se dobija uz CM ventilatore, i opet ce morati da lemi sto on ocigledno nece.

Poslednja izmena:
Misko78 je napisao(la):
Ne savetujte coveka pogresto to sto ste vi zamislili je 3pin na molex. Koliko sam shvatio covek trazi molex na 3pin, sto "nece da moze" sa onim adapterom koji se dobija uz CM ventilatore, i opet ce morati da lemi sto on ocigledno nece.
Moja greska (linkovao sam pogresnu sliku) :S:
Sad je ispravljeno.

E pa tako nesto mi treba. E sad, kako se to zove, cisto da znam sta da trazim?

Dragan1985 je napisao(la):
4-pin - 3-pin
Da li je ovo to sto meni treba?
Jeste, s tim sto tu nemas rpm indikaciju, pa ako na ako ta tvoja devetka ima posebni izvucen 3pin konektor sa jednom zicom za rpm opet ces morati nesto da budzis ;)
Ili da zauzimas 2 3pin konektora (1 za napajanje i 1 za rpm) sto ne znam koliko ti radi posao :)
A mozda da ipak nadjes neki 3pin konektor sa starog ventilatora i uz malo izolirke da to prespojis za 2min? :D

Moja devetka (sa kucista) ima samo dve zice, crnu i crvenu, koje su nekako stavljene na molex prikljucak. Koliko sam shvatio nema onu zuckastu zicu koja predstavlja samo rpm. E sad, da li bi aerogate uopste video na koliko se vrti i da li bi uopste onda mogao da kontrolisem taj ventilator? Ne bih bezveze da secem zice i prespajam ako ne moze. Zato mi je mnogo sigurnije resenje adapter, pa ako ne moze nema veze.

Mozes da ga kontrolises, ali od neces moci da vidis na koliko obrtaja se vrti, tako da mozes slobodno da seces ;)
Ako ti je rpm bas toliko bitan, onda ces morati da potrazis neki koji ima detekciju rpm-a sto znaci da obavezno mora da ima 3 zice.

Vrh Dno