Šta je novo?

- = Moj R@cun = - ...

dedamrsoje je napisao(la):
Skonto sam sta je KREDITNICA .
To je razlika u broju impulsa sa listinga i zbirnog racuna bar se u mom slucaju cifre poklapaju .A to pise i na sajtu

I meni je to palo na pamet. Samo, u mom slučaju cifre se ne poklapaju: kad broj impulsa iz listinga pomnožim sa cenom impulsa, dobijem manju sumu nego kada "ostvareni saobraćaj" iz računa saberem sa "kreditnicama".

Drugim rečima: :hump:

Naravno da sam računao. Impuls (sa porezom) košta 0,3644 din.

Sada kada je stigao i papirnati račun, misterija je razrešena.

Jedna "kreditnica" postala je "unutrašnji telegrami", a druga "kreditnica" - "Iznos za utrošene impulse do zamene brojača".

I dalje se, doduše, iznos dobijen iz listinga ne poklapa sasvim sa iznosom iz računa.

evo ja sam dobio LIB i izabrao user/pass
i evo sta sam dobio
nigde listinga samo krajnja cifra

mada mi je centrala stara analogna 011/67xxxx

Čekajte bre ljudi, znači definitivno je online listing baziran na onom 'papirnom računu' koji dobijamo svakog meseca? Pretpostavljam da se odnosi na onaj za prethodni (a ne tekući) mesec, ne? Ako je tako, pa koja je onda svrha te usluge osim što eto, možeš da budeš baja sa karticom i da platiš račun preko neta (ako i to uopšte funkcioniše kao što je najavljeno na sajtu)? Mene bi listing poziva/trenutno stanje računa najviše zanimalo, ali toga očigledno nema, zar ne?

Interesantno je za ljude koji dele telefonski racun sa nekim....

Ili neko je gore rekao da je konacno moze da dokaze da internet nije najveci potrosc telefona u kuci....

Ja sam se sad prijavio, i cekam odgovor na mail, kad ce da stigne, tj posle koliko vremena je vama stigao ???
Poz.

Djuradj je napisao(la):
Čekajte bre ljudi, znači definitivno je online listing baziran na onom 'papirnom računu' koji dobijamo svakog meseca? Pretpostavljam da se odnosi na onaj za prethodni (a ne tekući) mesec, ne? Ako je tako, pa koja je onda svrha te usluge osim što eto, možeš da budeš baja sa karticom i da platiš račun preko neta (ako i to uopšte funkcioniše kao što je najavljeno na sajtu)? Mene bi listing poziva/trenutno stanje računa najviše zanimalo, ali toga očigledno nema, zar ne?

Da bi dobio listing poziva moras biti na Alcatel-ovoj digitalnoj centrali.
To i pise na pocetnoj stranici, samo treba procitati! Prvi pasus, zadnja recenica: Za sada, detaljna specifikacija se može dobiti samo za telefonske priključke na Alkatelovim digitalnim centralama.

Ej majstore, nemoj mene da šalješ na čitanje, jer ja to uopšte nisam ni pitao, a i logično je da čovek treba da bude na digi centrali da bi mogao da vidi listing...

Mene samo zanima da li ću imati uvid u trenutno (novčano/impulsno ili kakvo već) stanje računa/listing poziva koji se ažurira trenutno, a ne na bazi mesečnih obračuna i voleo bih da mi neko ko je video kako taj panel izgleda odgovori na to, pošto ja, očigledno, još nemam pristup istom.

Pozdrav,
Ð.

Cekaj, ja sam nekoliko puta u posti vadio listing, zvanih brojeva, da li to znaci da cu moci da vidim to i na net-u. Centrala ne podrzava identifikaciju, ali podrzava MFC...???

Djuradj je napisao(la):
Ej majstore, nemoj mene da šalješ na čitanje, jer ja to uopšte nisam ni pitao, a i logično je da čovek treba da bude na digi centrali da bi mogao da vidi listing...

Mene samo zanima da li ću imati uvid u trenutno (novčano/impulsno ili kakvo već) stanje računa/listing poziva koji se ažurira trenutno, a ne na bazi mesečnih obračuna i voleo bih da mi neko ko je video kako taj panel izgleda odgovori na to, pošto ja, očigledno, još nemam pristup istom.

Pozdrav,
Ð.

Quote-ovo sam pogresan post. Moj odgovor se odnosio na post iznad tvog. Nema potrebe za momentalnim cascavanjem tipa "ej majstore..."

Ono sto tebe zanima se nigde ne pominje i sumnjam da ce biti skoro dostupno. I ovo sto je Telekom sada omogucio je ravno skoku iz kamenog doba u moderno, s obzirom u kakvoj zemlji zivimo i s obzirom da je velika vecina korisnika prikljucena na elektro-mehanicke centrale iz II svetskog rata koje rade na ugalj.

Nisam baš u toku sa ovim centralama. Imam sedmocifreni broj koji počinje na 3, ali sam na PCM-u. Postoji li mogućnost dobijanja listinga u mom slučaju?

Pozdrav.

@Smith: mojne se ljutiš, ali mene si quote-ovao 8) jednostavno ne volim :rtfm: instrukcije jer sam se načitao svega i svačega. evo ti vops cheers :wave;

@Aleksej: ma može, to ti je digi centrala samo malo 'oskrnavljena' na banderi... i ja sam u istim govnima, nema nam spasa dok ne dođe konkurencija...

...

Jeb**ga cekam to pismo vec 8 dana. Sta im toliko treba da mi ga posalju a na 25m sam od njih.

Aleksej je napisao(la):
Nisam baš u toku sa ovim centralama. Imam sedmocifreni broj koji počinje na 3, ali sam na PCM-u. Postoji li mogućnost dobijanja listinga u mom slučaju?

Postoji. Za centralu nema nikakve razlike između PCM i ne-PCM pretplatnika, PCM je samo način da se kroz jedan par bakarnih žica protera više linija.

Hvala na ohrabrenju. Što se tiče PCM-a, vidim da su neki prošli mnogo gore nego ja. Za utehu, meni je konekcija 26400, 28800, a dva puta godišnje ČAK i 33600 :beat:

Pozdrav, braćo sapatnici.

Evo male informacije, nevezano direktno za topic:
Od skoro (par meseci) dobijam full (shtampani listing) gde su navedeni bukvalno SVI pozvani brojevi. Do sada su ispisivani brojevi koji pochinju sa '0' ili '9'...A sada su tu i lokalni pozivi.... Shto (vizuelno) znachi da su sada listinzi u proseku od 15-20 A4 stranica...

septimus je napisao(la):
Evo male informacije, nevezano direktno za topic:
Od skoro (par meseci) dobijam full (shtampani listing) gde su navedeni bukvalno SVI pozvani brojevi. Do sada su ispisivani brojevi koji pochinju sa '0' ili '9'...A sada su tu i lokalni pozivi.... Shto (vizuelno) znachi da su sada listinzi u proseku od 15-20 A4 stranica...

...odes u Takovsku i trazis ili..?

crullick je napisao(la):
...

...odes u Takovsku i trazis ili..?

Nekada u Takovskoj, sada ili u Bulevaru K.Alexandra ili u ul. Sime Miloshevica ( Kalenic ), proveri koje od ova dva... Zahtev podnosi ISKLJUCHIVO vlasnik linije....Mesechna pretplata chini mi se 30 ili 50 din preko tel. rachuna...

Mene interesuje da li neko ima pojma sta u slucaju zaboravljanja lozinke!?!?!?!?

Probaj da se ponovo registrujes sa drugim user-om, mozda uspe.

Tesko s obzirom da ti je potreban LIB koji oni vezuju za korisnika...

Ja sam se registrovao, i nikako da mi stigne taj LIB, probao sam ponovo sa registracijom, ali onda dobijam informaciju da mi je LIB vec poslat na adresu????

PJ je napisao(la):
Tesko s obzirom da ti je potreban LIB koji oni vezuju za korisnika...

Ja dobio 2 razlicita lib-a?

Probao sam vec da se ponovo registrujem ali mi ne dozvoljava
kaze da saam vek registrovan

:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:
Poludecu ako ne bude moglo to da se sredi!!

Nazad
Vrh Dno