Šta je novo?

- = Moj R@cun = - ...

Misko je napisao(la):
...

Ja dobio 2 razlicita lib-a?

Da, ali u tom slucaju ti onaj prvi prestaje da vazi!
Bar bi tako trebalo. Meni je LIB stigao za desetak dana, ali sada opet cekam nov telefonskir acun, jer je moja keva bacila onaj gornji deo na kome je onaj drugi potreban broj :rtfm:

toliko su smeshni u tom Telekomu da je to da poludish, a nedaj boze da pozovesh tehnicku sluzbu pa oni veze sa vezom nemaju - nikad culi za "moj racun" preko neta. ja na jednoj liniji dobio lib (koji radi), a na drugoj takodje dobio lib koji se naravno neslaze sa mojom sifrom itd, kad zatrazim novi lib oni nedaju jer su vec kao poslali. :eye: :eye:
A najgore od svega je sto na tom listingu nemozes da vidis ceo br. samo prvih par cifara ;P , cemu svrha toga pojma nemam, a ako hoces da vidis ceo listing moras licno (na koga se vodi fon) da odes po njega.

Sve u svemu za sada je shit, mozda se i poprave

@versus
Ajde ako znas napisi brojeve tehnicke podrske.
Trazio sam im LIB preko e-maila, za sad ne odgovaraju,
a mrzi me da cekam nedelju dana. Treba mi LIB sto pre.
Hvala.

Kazu u napomni da moze da dodje do neslaganja oko racuna i broja impulsa....za nekoliko poslednjih racuna mi je neslaganje +/- 200 dinara tj. do 3%...
Stigao mi je racun za decembar od 1200 dinara i ja taman pomislim "super", ali onda saberem impulse i sta dobijem? Preko 13000 impulsa tj. 5k dinara....greska? 400% :)

Isdn????

Pozdrav.

Imam ISDN sa 3 registrovana broja i dosada sam dobijao 3 racuna, za svaki broj po jedan, uredno sa pretplatom i brojem utrosenih impulsa.

Tako sam i bio registrovan sa 3 razlicita Usera i LIB-a na MOJ@Racun.

Januraski (poslednji racun) mi je stigao na JEDNOM listu, za sva tri broja i naznaceni su samo utroseni impulsi za svaki od brojeva.

Na netu mogu da se ulogujem na sva tri MOJA@Racuna ali samo na baznom broju postoji taj doticni poslednji racun, gde je takodje na jednom listu navedena potrosnja impulsa zasebno za 3 broja, medjutim listing poziva mogu da pogledam samo za BAZNI broj, a nemogu za ostala dva broja...

Da li neko ima slicna iskustva???
Da li je moguce i dalje skidati sa neta listing za SVE brojeve zasebno????

:rtfm:
:wave;

Sasha je napisao(la):
@versus
Ajde ako znas napisi brojeve tehnicke podrske.
Trazio sam im LIB preko e-maila, za sad ne odgovaraju,
a mrzi me da cekam nedelju dana. Treba mi LIB sto pre.
Hvala.

Na racunu pishu br. korisnickog servisa:
011/344 2684
011/344 2685

Ali evo ti teh.podrska 3200100
pozdrav

versus je napisao(la):
...

011/344 2684
011/344 2685

pozdrav

Pazi kad nisam pogledao racun. :oops:
E bas su hrabri kad su stavili telefon podrske na "cestitku" :mrgreen: Hvala. cheers

ps
Zaboravio sam da napomenem da mi treba za NS.
Al snaci cu se. :happy:

A evo i odgovora od Telekoma:

Poštovani,

LIB ne možemo da Vam pošaljemo mailom. Da biste koristili uslugu potrebno je da se prijavite u aplikaciji i LIB će Vam biti dostavljen na kućnu adresu (adresu dostave računa).

Zasto da bude prosto i brzo i jeftino aka e-mail
ako imamo dobro staro pismo. :boom:

Normalno je da se šalje klasičnom poštom, da se ne bi desilo da ti devojka/komšija/prijatelj/vodoinstalater pročita korisničku šifru na računu koji stoji na stolu (ili u smeću koje si bacio u kontejner), onda pošalje mejl u tvoje ime i nadalje ima pristup TvomR@čunu. :mrgreen:

sve ovo je lepo ,

ali za 25 din mesecno, listing dobijete uz telefonski racun i nema nikakvog prikrivanja brojeva i slicno.

pozdrav,
marko

versus je napisao(la):
...

011/344 2684
011/344 2685

pozdrav

Ne, ne nema to veze sa korisnickim servisom , Lib je sluzba informacione tehnologije na Novom Beogradu , inace mozete da probate da se informisete kod sekretarice 3200100 ili direktno kod Bojana Spasica 3200414.

lucky2001 je napisao(la):
...
Ne, ne nema to veze sa korisnickim servisom , Lib je sluzba informacione tehnologije na Novom Beogradu , inace mozete da probate da se informisete kod sekretarice 3200100 ili direktno kod Bojana Spasica 3200414.

Lucky, pa ti si dobro obavesten. ;)
Sa gosp. Spasicem sam vodio prepisku zadnjih par dana.
([email protected])
Odbacio je svaku mogucnost davanja LIBa mailom/telefonom.
Dakle moracu da cekam postara.

marko1101 je napisao(la):
sve ovo je lepo ,

ali za 25 din mesecno, listing dobijete uz telefonski racun i nema nikakvog prikrivanja brojeva i slicno.

pozdrav,
marko

Meni se mnogo vise svidja XLS fajl, pa ako hocu mogu da ga printnem ;)
Verovatno ce i ovo krenuti da naplacuju, pa ce se videti celi brojevi....

marko1101 je napisao(la):
sve ovo je lepo ,

pozdrav,
marko

a jel to može na starim centralama (tipa onih koje ti izbace prva dva broja na identifikaciji)???
pitam pošto mi devojka izdaje sobu pa ima malo problema sa stanarkama i računima?

kiza ns je napisao(la):
...
a jel to može na starim centralama (tipa onih koje ti izbace prva dva broja na identifikaciji)???
pitam pošto mi devojka izdaje sobu pa ima malo problema sa stanarkama i računima?
A mangupe , to su ti one drugarice :beat:
Zato dolazis svaki mesec u BG ;)

Pozdrav , Misa...:boom:

P.S. Koliko znam ranije nije moglo , i ja sam na staroj centrali .
Morali smo da pisemo zahtev da nam prikace "uredjaj" za pracenje (lovac) a to je kostalo puno vise . Ne znam kakva je sada situacija .

xexe, nisu one, ove su kod mene u ns :arrow:

ma izleteće napolje samo tako već vidim...
moraću do pošte pa ću da javim kako stoje stvari :)

U posti sigurno mozes da dobijes listing....

meni stigao LIB danaske i sve radi cheers

samo jos da su celi brojevi.. :rolleyes:

Isdn

Nikog nema sa ISDN-om i vise brojeva?

Sta bi sa pojedinacnim racunom za svaki broj?

Kad se ulogujem na Moj@Racun imam spisak samo za osnovni broj, na svim ostalim brojevima mogu da se ulogujem, ali mi se zadnji racun cak ni ne pojavljuje sve je stuceno kod osnovnog broja....

Niko sa slicnim iskustvima???

Ja imam ISDN sa 2 MSNa tj. 3 broja ukupno, ali posto jedan koriste matorci, a ja preostala 2 nikada nismo razdvajali racun. Za MSNove mi uvek stize 0 impulsa....

Isdn...

I kod mene je tako, od 3 broja jedan koriste matorci a dva ja (jedan je za pricu a drugi je komp.).

Medjutim do ovog poslednjeg racuna, stizala su mi i 3 racuna, bazni broj sa najvecom predplatom i brojem impulsa koliko su mi matori potrosili, i jos dva racuna za moje brojeve koji su imali manju pretplatu (oko 70 dinh) i sa brojem impulsa na svakom racunu....

U januaru sam dobio JEDAN racun na kojem su 3 stavke za utrosene impulse (medjutim nije naznaceno koji je koji broj...

A isto tako na sajtu Moj@racun, kada pogledam listing, dobijem spisak poziva SAMO za BAZNI broj, sto je ustvari broj mojih matoraca, a podatke o ostalim brojevima nema nigde, samo se pojavljuju na racunu kao stavka, utroseni impulsi....

Nije mi jasno zasto je kod tebe na 2 broja stalno 0 impulsa..... siguran si ti da stvarno koristis 2 razlicita broja ili koristis fizicki drugi kanal, a sa istim brojem? Pa ti zbog toga stalno svi impulsi idu na jedan broj...

:wave;

Paznja- Paznja

Ja koristim vec 20-tak dana lib mi je stigao na kucnu ,adresu mislim da ga drugacije i ne salju i to sa telefonskim racunom. Inace nije lose ima i listing! :happy:

Kako ima listing? Ja nigde nisam video opciju da mi izbaci listing, samo mi pokazuje prethodne racune itd. Gde si to naso majke ti?

Ima listing, ali moras da mozgas koji je to broj jer sakriva zadnje 3 cifre.. Pa ako zoves nekog iz kraja, (vecini pocinje istim ciframa broj) ne mozes da provalis ko je to konkretno,, jer se 3 kljucne cifre ne vide

ali za pozive "iz kraja" ne mozes da napravis veliki racun, pa nije mnogo ni bitno koga si zvao ;)

Malo sam se :zbun: kada sam video onolike hiljade i hiljade sekundi na 042 broju.....tek sada vidim koliko se meni ispalti ovaj flat :)

A odlicna je stavr i da pokazem devojci koliko ja nju ustavri zovem kada kaze:"Nikad me se ni ne setis:(" :mrgreen:

Koliko imate poziva mesecno, otprilike? Meni je svaki mesec skoro 1000.....950-990.....

Ne znam bas cu da vidim to za broj poziva, ali videh neke silne stranice u onom listingu.. neki uzas .. :D

@Devojka: posle nek neko kaze da visoka tehnologija ne doprinosi ocuvanju medju ljudskih odnosa.. :beat:

Nisam mogao da verujem da tolko deru za telefoniranje na mobilni i u inostranstvo. Bas deru nehumano. Meni mobilni cine oko 30% poziva i oko 95% cene telefonskog racuna.

Sta su "kreditnice"? U telefonskim racunima do novembra 2009. mi nije pisalo da placam i dodatne usluge - kreditnice po ceni od 600 dinara, a evo od ovog meseca placam i to a da pojma nemam sta je to? Kakvu je pljacku Telekom smislio ovoga puta? Sta su kreditnice? Da li neko zna? Ovde je na forumu neko napisao da su to nekakvi unutrasnji telegrami i razlike u racunima? Sutra ih zovem na 9813 da ih pitam.

Skonto sam sta je KREDITNICA .
To je razlika u broju impulsa sa listinga i zbirnog racuna bar se u mom slucaju cifre poklapaju .A to pise i na sajtu

"NAPOMENA: Do neslaganja broja impulsa prikazanih u specifikaciji obavljenih poziva sa brojem impulsa fakturisanih u računu dolazi zbog toga što se očitavanje podataka o ostvarenim pozivima i očitavanje stanja brojača ne vrše istovremeno. "

Mnogo bi bilo da sve bude u redu iz prve

Kreditnice ili kreditnica je posebna usluga Telekoma koja omogucava naplatu odredjene svote novca preko telefonskog racuna. Najcesce je to usluga koju koriste ambasade, pa kad pozoves da zakazes termin razgovora u nekoj od ambasada u BG-u to se naplacuje (obicno oko 300 dinara po coveku) i te pare uzima telekom.
Inace, naziv "Kreditnice" (kako stoji u telefonskom racunu telekoma) potice od 2 reci od kojih je jedna srpska - KREDIT - i druga - NICE - engleska pa kad "ukombinujes" srpski i engleski dobijas slobodni prevod novog "telekomovskog jezika": "Lepa otplata" ili "Srdacan Kredit". Tako se dolazi do zakljucka da ljudi koji rade u telekomu smatraju da rec "kreditnice" na najbolji moguci nacin asocira i objasnjava korisniku da je to ustvari "naknada za zakazivanje razgovora u ambasadi" i kao takva, novoizmisljena u srpskom i engleskom jeziku stoji u racunu za fiksni telefon.
Naravolucenije:
Kad politicari dobiju pare za rusenje monopola nad fixnom i mobilnom telefonijom, "telekomovski jezik" ce nestati u "bazi" lingvistickih nauka:), a korisnici ce moci da razgovaraju kao i sav normalan svet u Evropi za MNOGO jeftinije pare. (npr. trenutno drzavljanin EU placa cenu impulsa kao u Srbiji a prima platu od 2000 - 3000 eura, a drzavljanin Srbije placa cenu impulsa kao u EU i prima platu od 200 - 300 eura i moze da se zali zbog toga ali samo ako zna "Telekomovski jezik":) )

Nazad
Vrh Dno