Šta je novo?

Moj prvi sajt

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Napravio sam sajt za Osnovnu skolu Dusan Radovic.
Zanimaju me vasa misljenja sa obzirom da je ovo prvi sajt koji sam napravio.

napomena: stranice Djacka i Aktivnosti jos nisu napravljene!!!

http://banigo15.users.sbb.co.yu/

ajde postavi sajt na neki free server (ako vec ne mozes drugacije) ovako ti niko nece dl stranicu po stranicu i komentarisati. a i tako moze da se komentarise samo dizajn.

slova malo podebljaj ili promeni font. stavi neku drugu boju za pozadinu ova bela ubija probaj nesto kao svetlo plava malo eksperimentisi kod Број чланова школског одбора: 9 = 3 родитељ, 3 наставника, 3 члана из локалне заједнице stavi 3 roditelja malo dorade i bice dobro za pocetak. nisam nikakav strucnjak ali malo sa estetske strane. i prve tri slike gore treca u nizu nije li malo nakrivo ili to tako treba.

1958. године прикључњем школе на клиси школа има укупно 20 одељења.

• Број одељења је постепено растао, тако да је 1966. године било 36, а почетком 1967. године 41 одељења.

• 1967. играђен је нов школски објекат у Ченеској у који је усељено 19 одељења.Ова зграда је постала матична.

Malo poradi na ispravljanju slovnih grešaka i nemoj štedeti gde ne treba (u tekstu iznad ovog koristiš skraćenicu "odn." , nema potrebe ne napisati "odnosno". I mislim da ne treba da bude toliki prored u tekstu gde koristiš buleting, već on sam naglašava te redove. Ostalo, mislim na dizajn nisam baš stručan.

U odeljku "ORGANIZACIJA" nema potrebe da stoji :
"Име и презиме директора: Јован Косановић" , dovoljno je "Директор: Јован Косановић", "Психолог:............" и tako dalje

Hvala svima na komentarima,sad sam ubacio homepage posto sam nesto prepravljao.
Zanima me zasto mi je sajt na rezoluciji 1366x768 lose prikazan. Slova prelaze jedna preko drugih...
Probao sam na 1680x1050,1280x1024 i na njima radi kako treba.

Odlično si ovo odradio, vidi se da je sa puno pažnje rađeno. Ali molim te izbaci ovu teletabis muziku, nemaš pojma koliko iritira, posebno ako posetilac sajta sluša nešto drugo u tom trenutku, otići će istog sekunda, pošto nemaš opciju da se isključi.

Čisto kao predlog: nađi neki tutorijal na netu kako da ove tri nalsovne slike spojiš u jednu. Nije teško, a baš će fancy da izgleda...:smoke:

Jesi primetio da na kartici "Lična karta" imaš desnu ivicu stranice u pozadini, a nemaš levu?

Mislim da bi morao da se odradi hosting kod provajdera, da bi adresa bila "normalna", i da ne bi i pored sajta imali mail na eunetu.

Bitno je da si napravio školjku sad ga stalno unapređuj, nemoj da ga zapostaviš

Poslednja izmena:
Ovo sto sam napravio je sve nekako zbudzeno uz pomoc Photoshopa,Dreamweaver-a i Frontpage-a.
Tako da ne znam ni sam kako sam nakraju napravi ovo. 🙂

Zanima me kako kada ja napravim izgled stranice u Photoshopu(http://img189.imagevenue.com/img.php?image=38851_pocetna_122_499lo.jpg) i snimim save for web,i ucitam u Dreamweaver-u da namestim da na ovom belom delu dodam sliku i da ona nerasturi sve prethodno napravljeno. Znaci ja napravim u Photoshop-u slice tool-om taj beli deo posebno i posle kada na njega u dreamweaver-u kliknem insert image ona se ubaci i rasturi mi ono iznad.

Ili recimo hocu da na tu belu povrsinu napisem tekst.
Da bi na nju pisao tekst sta moram da uradim?
Ja sam stavljao Ap div i u njega napisem tekst,ali problem je u tome kako da namestim da taj AP div bude tamo gde ga ja namestim.Hocu da kazem da me on uopste neprati,ja ga stavim na sredinu a on se pojavi negde desno ili levo.

"Име и презиме директора:"

ozbiljnije bi izgledalo da pise samo direktor: tj. mislim da je I i P bas nepotrebno 😉

Ili recimo hocu da na tu belu povrsinu napisem tekst.
Da bi na nju pisao tekst sta moram da uradim?
Ja sam stavljao Ap div i u njega napisem tekst,ali problem je u tome kako da namestim da taj AP div bude tamo gde ga ja namestim.Hocu da kazem da me on uopste neprati,ja ga stavim na sredinu a on se pojavi negde desno ili levo.

Imaš opciju "padding" top, down, left i right, experimentiši sa njima malo...

Nazad
Vrh Dno