Šta je novo?

Moj prvi PC Mod "BIOHAZARD"

piksi

Cenjen
Učlanjen(a)
11.03.2012
Poena
159
Uzeo sam jedno polovno kuciste u nameri da ga prepravim jednog dana.Privuklo me je jer je po malo drugacije od obicnih i od cvrsceg je materjala.Kad je stiglo kod mene bilo je nekih 10kg i to prazno.Inace ne znam koji je proizvodjac samog kucista,lici na chieftec ili antec...kome deluje poznato nek se javi,da znam.Evo kako izgleda i kako sam poceo i dokle stigo i sta namerevam...otvoren sam za predloge i sugestije.Inace primeticete da nije nesto bas extra uradjeno...*** prvi dodir sa alatom,al dobro imao sam volju i zelju i nije mi problem ako gresim,znam da cu samo tako bolje nauciti.Imam starijeg brata,al njemu je sve to zamlacivanje i nemam toliku podrsku od njega,al idem na foru pesme od Skabo - Sam "Da se osecas k'o car kad sve uradis sam"nego dosta price evo slike...
Kuciste pre moda 01.jpg
Kuciste pre moda 02.jpg
Kuciste pre moda 03.jpg
Kuciste pre moda 04.jpg
Kuciste pre moda 05.jpg

evo i izgleda bez maske i gde ce da se sece
Kuciste pre moda 06.jpg
Kuciste pre moda 07.jpg

iseceno i na mestu gde se nalazi flopy i hdd sam sklonio poklopce i tu sad nekako nameravam da uglavim ventilator neki,videcu sta mogu da napravim
Modding 08.jpg

Za ventilator ti je najbolje da tu stavis da ti visi jedan 92mm uspomoc vezica.
Evo slika vezica
vezice-02-640x480.jpg

Inace kuciste ti je bomba, vent za HDD, rupe za kablove, jos kazes debelo. Gde si ga uzeo i jel imas jos?

Za ventilator ti je najbolje da tu stavis da ti visi jedan 92mm uspomoc vezica.
Evo slika vezica
vezice-02-640x480.jpg

Inace kuciste ti je bomba, vent za HDD, rupe za kablove, jos kazes debelo. Gde si ga uzeo i jel imas jos?

tu gde sam sklonio poklopce ce naverovatnije ici 120mm al ce morati malo da mu se krati okvir ventilatora da bi ga uglavio u tu rupu,al ce ga napravimo ;)a kad odradim da to tako bude,ceka me i odrada prednje maskice da napravim da ide protok posto je tu zatvoreno na prednoj plastici...evo slika debljine lima koji je bio na dnu kucista gde sam seko
slika012.jpg
uzeo sam ga na limundu...bas zbog toga sto je cvrsto i sto je drugacije od obicnih kineza,skida se postolje za maticnu plocu

evo nastavka
modding09.jpg

modding10.jpg

modding13.jpg

photo0042ri.jpg

Poslednja izmena:
ostalo mi je da sve to lepo obradim,pa ide smirglanje pa farbanje :D

i sta onda,ostane supljina?tu i onako ne idu kuleri jer je to lim koji ide ispod ploce.

i sta onda,ostane supljina?tu i onako ne idu kuleri jer je to lim koji ide ispod ploce.

Otkud ja znam sta si ti zamislio? :p

Vidim da si sekao na patosu, pa mi cudno da si ovo ostavio, a makar jedna od tih rupa je za ventilator koji duva preko hardova ;)

Jesi li planirao da stavis filtere za prasinu? :type:

da ide jedna osmica sa strane koja se montira u kavez unutra ;) da planirao sam da stavim filtere...ima tu dosta...videcete

Samo, mnogo izgrebano izgleda na slikama, a uglavnom i nije potrebno skidati svu boju pre farbanja.

Sad prilikom farbanja obavezno i spric git, da popuni te ogrebotine.

to je to za sad...imam jos stvarcica da odradim:wave:

kuciste je bilo na plastifikaciju,mislio sam u pocetku da ga sam odradim i ujedno naucim nesto...al sam se raspitao i uvideo da to ipak ne mog da ga odradim nikad kako je sad odradjeno.

ekstra si odradio svaka cast , cime si sekao lim nekim dremelom ?

kad smo vec kod dremela, posto treba da kupim jedan uskoro, gde posle da nadjem listove i ostali potrosni materijal?

Nazad
Vrh Dno