V_e_r_A
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 24.07.2023
- Poena
- 55
AMD Ryzen 9 7950X ili 13900K/KF ?
Ostatak konfiguracije treba da pokrije potrebe 1440p gaminga, a igra se Red Dead Redemption 2, Returnal, The Witcher 3, Immortals Fenyx Rising itd.
Na poslu imam oba sistema, stim da sam malo vise radio na 13900KF. Pratim forum vec neko vreme pa reko da pitam posto mi hardver nije jaca strana pre svega jer se nisam bavio hardverom, radim sa onim sto mi se da.
Budzet je neogranicen, zapravo nije, nego gledajuci cene shvatio sam da bukvalno ako slozim sve najskuplje komponente cifra nije iznad budzeta, ali to je pod znakom pitanja jer mozda negde gresim... Roditelji kazu da sam dobro dete pa su resili to da nagrade
Veci problem je sta sa cim sastaviti a da to radi bez problema... Kao sto rekoh imam iskustva u radu sa AMD Ryzen 9 7950X ili 13900K/KF, i to sto koristimo radi posao do duse prilicno cudno u samom renderu... Kada je samo jedan projekat u obradi radi dobro, kada se rade 2 i vise performanse opadaju, kolege kazu da je to zato sto procesori dodju do temeprature limita pri cemu rade sporije. Mislim kazu stosta i za memoriju i za SSD, ali oni su isto kao ja korisnici hardvera, zato sam se odlcio ovde da pitam i zbog toga sto na netu ima gomila misljenje koje ne umem da percipiram na pravi nacin, pa ako je neko voljan neka da neki savet.
Ostatak konfiguracije treba da pokrije potrebe 1440p gaminga, a igra se Red Dead Redemption 2, Returnal, The Witcher 3, Immortals Fenyx Rising itd.
Na poslu imam oba sistema, stim da sam malo vise radio na 13900KF. Pratim forum vec neko vreme pa reko da pitam posto mi hardver nije jaca strana pre svega jer se nisam bavio hardverom, radim sa onim sto mi se da.
Budzet je neogranicen, zapravo nije, nego gledajuci cene shvatio sam da bukvalno ako slozim sve najskuplje komponente cifra nije iznad budzeta, ali to je pod znakom pitanja jer mozda negde gresim... Roditelji kazu da sam dobro dete pa su resili to da nagrade