Evo mene opet da priupitam nesto, s obzirom da nisam siguran sta se desava.
Prosle godine sa uz pomoc nekolicine vas sa sajta, a najvise zahvaljujuci Pegi, odradio mod na sledecoj konfi:
Ploca Acer MG43M
Chipset G43
775 sockett
BIOS P01-B2L
CPU Intel E5700
Flesovan BIOS ubacen Xeon E5440 (uz Peginu presudnu ulogu) i do pre desetak dana sve je radilo kako treba. Nikakav OC nije radjen i sve je radilo na default podesavanjima.
Pre desetak dana racunar mi se, usred rada, blokirao - ne reaguje ni na jednu komandu. Reset na dugme, sistem se podigne i nastavi da radi. Nakon nekoliko sati ponovo smrzavanje. Ponovo reset, ovoga puta krene da podize sistem i na pola puta se blokira. Novi reset, sistem se podize i normalno radi. Od tada, svakoga dana mi se ovo dogadja po nekoliko puta, bez ikakvog reda i neke pravilnosti. Skenirano vise puta antivirusom - sve cisto. Uradjen System restore, nista se nije promenilo.
Sinoc sam zamenio Xeon starim procesorom E5700 i od tada ne gasim racunar, do sada se nije nijednom smrzao.
Malo pre sam nekoliko puta palio i gasio racunar i restartovao ga i uvek sve odradi vrlo brzo i bez problema. Necu ga gasiti barem jos sutra ceo dan da vidim sta ce se dogadjati, ali koliko vidim sa ovim procesorom sve radi besprekorno.
Da li je moguce da je problem u procesoru? Ili je ipak nesto drugo po sredi?