Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Pozdrav, da li je aluminijumski, stari cooler za LGA775 dovoljan za x5450, ili da se zaustavim na e5440. Svrha procesora bi bila da isprati 7770 HD. Procitah FAQ, ali tu je sve okvirno, hoce, hoce to, ne pise da li se misli na cooper based, ili ovaj gori.

Hvala unapred drugari, super tema, i podforum.

P. S.
@ivanbass1
Gde i ne, drugu gura FX-8350 i R9 380x.

Dovoljan je taj amulinijski,mada i sa bakrenim nema velika razlika...Ja imo,probo...Nema frke,jedino sto ume da bude malo bucniji pri opterecenju...Mene je to nerviralo

Hvala na odgovorima.
Dobijam komplet maticnu i kuler, bez CPU-a, evo slicice, pa ako neko moze da prepozna...
To bas gledah, TDP je 80W na e5440...
http://i.imgur.com/ffCCWZe.jpg

EDIT: Hvala nislija_1992, je l si probao x5450 ili e5440?

Poslednja izmena:
Ja sam takav kuler imao na e3200 i bio mi je bučan, pa ga je zamenio CM Hyper212+

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Nije za mene racunar, a drug hoce da prodje sto jeftinije... Nek ga menja ako bude hteo... Hvala na savetima E5440 je sigurno resenje. Postovacu bas temperature kasnije, kad bude stiglo...

Neka nabavi dobre sluške i nema frke

Hvala na odgovorima.
Dobijam komplet maticnu i kuler, bez CPU-a, evo slicice, pa ako neko moze da prepozna...
To bas gledah, TDP je 80W na e5440...
http://i.imgur.com/ffCCWZe.jpg

EDIT: Hvala nislija_1992, je l si probao x5450 ili e5440?

Bas E5440 i imam,probao na njemu i aluminijumski i bakarni kuler Intelov. Oba su djubre,dobri su samo za dual core. Ali tako taj drug nece da overclocka,onda moze.

core2q i box ->usisivac.
@ivanbass1 ja na ovoj ploci iz potpisa nisam mogao naterati xeon(e5450 e bio u pitanju) da radi, radi malo i onda krece prvo plavi ekrani i posle boot loop i bez rama i bez icega, a evo sa q9650 vec 5 meseci sve ok. prodavcu sam ga vratio i on ga je probao opet kod njega na asus ploci i sve super radi. znaci ima slucajeva gde ne moze da radi iako treba da radi, jer je dosta primera sa mojom plocom i xeonima koji najnormalnije rade i klokuju se.

Poslednja izmena:
core2q i box ->usisivac.
@ivanbass1 ja na ovoj ploci iz potpisa nisam mogao naterati xeon(e5450 e bio u pitanju) da radi, radi malo i onda krece prvo plavi ekrani i posle boot loop i bez rama i bez icega, a evo sa q9650 vec 5 meseci sve ok. prodavcu sam ga vratio i on ga je probao opet kod njega na asus ploci i sve super radi. znaci ima slucajeva gde ne moze da radi iako treba da radi, jer je dosta primera sa mojom plocom i xeonima koji najnormalnije rade i klokuju se.
Meni se to desavalo dobrih mesec dana, i to krajnje nasumicno. Posle toga radi savrseno, i dan danas. Obarao sistem 8x najmanje, bios, sve, ali mislim da je bilo do rama. Ocistio ih med. benzinom (konektore) i izmenio raspored i radi savrseno.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

dzaba i bez i jednog stapa rama non stop boot loop sec se upali pa ugasi i tako u nedogled i bez rama. bios naravno probani svi i ja modovao i na kraju i skinuo sa genius sajta i dzaba nista nije pomoglo. ciscen je i ram i procesor al nista nije pomoglo. izvadim ja procesor vratim core2d sto sam imao pa vratim taj xeon i ono malo radi i ona restart i posle mozda neki bsod i na kraju dolazi do tog paljenja i gasenja u nedogled sa samo procesorom i maticnom, sve ostalo raskaceno. sve sto je tad isprobavano i sav ram ova 3 stapa sad rade sa q9650 lagano.

Poslednja izmena:
dzaba i bez i jednog stapa rama non stop boot loop sec se upali pa ugasi i tako u nedogled i bez rama. bios naravno probani svi i ja modovao i na kraju i skinuo sa genius sajta i dzaba nista nije pomoglo. ciscen je i ram i procesor al nista nije pomoglo. izvadim ja procesor vratim core2d sto sam imao pa vratim taj xeon i ono malo radi i ona restart i posle mozda neki bsod i na kraju dolazi do tog paljenja i gasenja u nedogled sa samo procesorom i maticnom, sve ostalo raskaceno. sve sto je tad isprobavano i sav ram ova 3 stapa sad rade sa q9650 lagano.
^Stiker ili lem? Probao drugi Xeon?

Sent from my 6055K using Tapatalk

stiker, taj procesor je vracen sa stikerom prodavcu i on je rekao ako ne bude radio kod njega nece mi vratiti pare. vratio mi je pare, procesor i stiker su ispravni.
nisam imao drugi da probam, na kraju sam dao 2500din vise za q9650

stiker, taj procesor je vracen sa stikerom prodavcu i on je rekao ako ne bude radio kod njega nece mi vratiti pare. vratio mi je pare, procesor i stiker su ispravni.
nisam imao drugi da probam, na kraju sam dao 2500din vise za q9650
^Šteta, jer si mogao novac da uložiš u RAM, npr.

Kod nas nema BSOD niti problema u biosu, samo kada se podigne sistem sve zivo crashuje sto i jeste simptom problema sa memorijom. Prolazi POST i u biosu se ponasa normalno.

Nekad se desi i da radi normalno neko vreme.

Dobio sam na pozajmicu vise razlicitih ddr2 koje cu veceras isprobati, pa cu javiti sta i kako.

Poslednja izmena:
Kod nas nema BSOD niti problema u biosu, samo kada se podigne sistem sve zivo crashuje sto i jeste simptom problema sa memorijom. Prolazi POST i u biosu se ponasa normalno.

Nekad se desi i da radi normalno neko vreme.

Dobio sam na pozajmicu vise razlicitih ddr2 koje cu veceras isprobati, pa cu javiti sta i kako.
^A memtest?

Pusticemo i memtest, zaboravio sam na to. Hvala

Hirens boot cd

Komp u safe mod radi kao sat, a kad udje normalno u Win puca kao nista. Sad cemo da probamo da dignemo opet sistem :D

Neki drajver?

Nisam pametan.
Zasto bi pucalo u toku instalacije svezeg Windowsa ako je drajver u pitanju?

Sve vreme je problem bio u softveru, radi i sa onim Kingstonima...

Uzeli smo i stavili 2x2GB Apacer na 666MHz, probacemo sa jos nekim modulima. To nam je trenutno najbolje jer je upareno 2x2.

Hvala svima na pomoci, pogotovo Pegi i Jozzi.

Trenutni sistem:

Xeon E5420 2.5GHz
Gigabyte 965P-DS3 3.3
Apacer 2x2GB 666MHz

Sto se tice samog sistema, podizanja i responzivnosti, u odnosu na prethodni Core 2 Duo na 2.5GHz sa 3x1GB je nebo i zemlja.
Nije jos testiran u igrama, sutra ce biti stavljena 6790 umesto trenutne GTS 450, pa ce da se vozi malo :D

Poslednja izmena:
Pazi, za 2k din se preslo sa Core 2 Duo na E5420 i sa 3GB single channel na 4GB Dual Channel.

Kasnije ce tu upasti 270X i malo vise i bolje memorije, ali otom-potom [emoji4]

Sve vreme je problem bio u softveru, radi i sa onim Kingstonima...

Uzeli smo i stavili 2x2GB Apacer na 666MHz, probacemo sa jos nekim modulima. To nam je trenutno najbolje jer je upareno 2x2.

Hvala svima na pomoci, pogotovo Pegi i Jozzi.

Trenutni sistem:

Xeon E5420 2.5GHz
Gigabyte 965P-DS3 3.3
Apacer 2x2GB 666MHz

Sto se tice samog sistema, podizanja i responzivnosti, u odnosu na prethodni Core 2 Duo na 2.5GHz sa 3x1GB je nebo i zemlja.
Nije jos testiran u igrama, sutra ce biti stavljena 6790 umesto trenutne GTS 450, pa ce da se vozi malo :D

Uh, ta grafa je slaba. Zamalo da se zeznem da je uzmem pre vise meseci,na srecu za iste pare sam uzeo hd5850 be.

Imamo vec tu grafu, necemo uzimati.

Sad da nategnete taj Xeon bar na 3GHz, nema smisla da ostane na def

Hocemo, ovih dana. Temperature su dobre, ima mesta za OC i sa stock kulerom.
Nisam pored tog kompa svaki dan, jednom u nekoliko dana samo.

Nemam apsolutno nikakvih iskustva sa OC-jem 775 platforme, moram da se nacitam prvo. FX sam klokovao nocima i nocima, tako da bi trebalo da bude bolje nego da nista nikad nisam OC :D

Nazad
Vrh Dno