Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Kod mene na P5Q Pro onomad nije moglo preko fleske od 4GB. One manjeg kapaciteta (1-2GB) ne bi trebalo da zezaju. ;)
FAT32 se podrazumeva.
Ja sam taj problem imao, i dok nisam nasao neku manjeg kapaciteta namucio se. I to je bilo, ma ovaj moja je usb 3.0, mozda je ploca "ne mirise". Tek sam posle naisao na netu da obicno nece sa vecim kapacitetom.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Svi smo mi čoveci, samo su neki moderatori :)

Sigurno je slučajno..

Jesi li ti stigla P5Q ili putuje kao Kolegin sticker?

Sent from my 6055K using Tapatalk

Ihh jos juce stigla. Evo opet slike moram stavljati. Otkrio sam koje mi je napajanje,a ovo su slike sa 4 stika rama,a od toga su 3 razlicita. Za siguraciju sam ih sve stavio na 2.0V i 666-18,ostalo auto. Ovo je i kuler koji sam kupio,na njemu nista ne pise,pa sam proguglao i otkrio da je mozda Arctic Freezer u pitanju ili neka njegova kopija,mozda. Na starom bakarnom kuleru temperatura bila odmah po paljenju preko 40 stepeni,a na ovom je 30 stepeni. Stavio sam i veliki ventilator preko memorije i cipseta.

71cho1g2yCL._SY355_.jpg
47358_2269_draft.jpg
54545.jpg
Untitledo.jpg

Poslednja izmena:
Uspesno instaliran E5420 na 965P-DS3 i prolazi post, cita sve ramove i pise Xeon E5420 @ 2.5GHz.

Imamo problem sa podizanjem windowsa 10 preko fleske, samo stoji zaledjen windows logo.
Mada, on mi kaze da nikad nije mogao da podigne win preko fleske na ploci, uvek je dizao preko diska. Sutra ce da se nareze na dvd pa ce preko toga da se proba instalacija..

Nesto zeza pri dizanju sistema, pretpostavljam da je do rama, posto postuje normalno i ulazi u bios..

Tri stapa po 1gb.

Crashuje sve zivo, windows 64bit crashuje pri isntalaciji..

Proban i 7 i 10, uspeo da se podigne win7 32bit, ali puca mnogo..

Probaj drugi RAM

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Nemamo druge ram osim tih 3x1GB, tek sutra cemo moci da nabavimo drugi.

Jel ima neki model koji se preporucuje?
Ploca 965P-DS3 rev 3.3 i Xeon E5420.

Bilo koja "krštena" memorija da je za Intel. OCZ, GeiL, Kingston sa Elpida čipovima. Vidi u support odeljku na Gigabajt sajtu za tvoju ploču.

Siguran si da je do rama problem?

Ево ти последљи bios за ту плочу, F15C, а пробајте да инсталирате систем само са једним штапом меморије.

Prilozi

• 965pds3.7z
    514.6 KB · Pregleda: 13
@moto tomo
Da li je to modovan bios za Xeona?

Vec smo ubacili modovan bios sa sajta iz Peginog potpisa.

Meni je uglavnom RAM pravio probleme. Može biti bilo šta, 90% je memorija. Zato kažem probaj drugu memoriju.

Па замолите неког ко је вичан убацивању микрокода у bios да вам одради :wave: ...а и ово што вам каже @jozza је тачно. Јел су сва 3 штапа иста?

Poslednja izmena:
Zar taj modovan bios nema vec mikrokod ubacen?

Trebalo bi da su svi niskoprofilni kingstoni, nisam trenutno pored njih da proverim..
Ne znam da li je probao sa jednim stapom da podigne, ne javlja mi se na telefon :D

Poslednja izmena:
Ја сам ти окачио последљи beta bios за ту плочу тако да неко мора да му убаци микрокод.

^Ivane, naravno da ima. Ne sumnjaj dalje u BIOS.

Kao što ti Kolege savetuju, kreni prvo od RAM-a. Uradi memtest86+ da budeš siguran da su moduli ispravni.

Alternativno, proveri kako leži CPU i na nj sticker..

Takođe, uradi CLRCMOS, iako si flešnuo BIOS; nekad zna da se "zatupavi" ploča posle update-a, posebno ako je ostala na kojekakvim setovanjima. 1/100 slučaja..

Hej

Menjajuci slotove memoriji video sam da mi nekad pokaze dual-channel assymetric,a sada mi pokazuje dual-channel interleaved,pa sta je bolje ustvari?

Nisam pri tom kompu danas, niti sam sutra.

Preneo sam drugaru da proba sa svakim stapom memorije ponaosob. U utorak cu odneti dosta raznih memorija tamo pa cemo probati.
Prenecu mu i da proba clear cmos.

Moze se desiti da je lose nalegao cpu/lose stavljen sticker iako ga prepoznaje i ulazi u bios normalno?

Kakvi su naponi?

Ne znam, nisam pored kompa.
Sinoc smo mislili da je sve ok i da fleska zeza za W10, pa nismo gledali napone i nista u biosu.

Trenutno ni on nije kuci, nastavice se cackanje veceras ili sutra. Preneo sam mu da pogleda sve napone i da mi posalje kakvi su, da proba sa svakim stapom memorije ponaosob i da uradi clear CMOS.

Jos neki predlog, osim da se proba drugi ram? To nemamo pri ruci danas-sutra, tek cemo u utorak probati sa drugom memorijom.

Za napone batali BIOS. Unimer u ruke i meri na napajanju 12V i 5V

Mislio sam za napone na memoriji, procesoru i ostalim djavolima.

LC-600H-12 i nije prastaro, trebalo bi da moze da izdrzi E5450 i Radeon 6790 sa jednim 6-pin.

Pozdrav, da li je aluminijumski, stari cooler za LGA775 dovoljan za x5450, ili da se zaustavim na e5440. Svrha procesora bi bila da isprati 7770 HD. Procitah FAQ, ali tu je sve okvirno, hoce, hoce to, ne pise da li se misli na cooper based, ili ovaj gori.

Hvala unapred drugari, super tema, i podforum.

P. S.
@ivanbass1
Gde i ne, drugu gura FX-8350 i R9 380x.

Poslednja izmena:
Pozdrav, da li je aluminijumski, stari cooler za LGA775 dovoljan za x5450, ili da se zaustavim na e5440. Svrha procesora bi bila da isprati 7770 HD.

Hvala unapred drugari, super tema, i podforum.

P. S.
@ivanbass1
Gde i ne, drugu gura FX-8350 i R9 380x.
Za taj gpu ti je dovoljan i e5440.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Od kog procesora imaš kuler? Gledaj da nije veći TDP kod e5440 nego od tog 775 CPU-a čiji kuper planiraš da iskoriatiš.

Nazad
Vrh Dno