Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Ispao iz nosa postaru koji je tu na zameni dok je ovaj nas na odmoru, preporucena posiljka je u pitanju.

Deb*l neki postar, verovatno sa biroa :D

stigla mi ploca p5q,pa sam resio da stavim sve module rama koje imam. stavio sam dva komada od 1+1gb 1066mhz,jedan komad od 2gb 800mhz i jedan komad od 256mb 667mhz,sto je ukupno oko 4300mb zajedno. pise da mi rade u assymetric mode,sto na prethodnoj ploci nije moglo ni u snu. nazalost,morao sam sve na 667mhz u startu. nisam jos probao,videcemo koliko cu moci overclock cpu. mozda je bolje da izvadim ovu od 256mb,da me ne ogranicava. mada ce i ova od 800 da ogranicava,ali ne toliko barem. i da pitam,za sta sluzi opcija u biosu FSB STRAP TO NORTH BRIGDE? ponudjene opcije su 200,266,333,400. i stavio sam na enable nekoliko opcija koje kao sluze kao da se bolje clocka memorija. ostalo je na auto.

Aj neki pool da ce da spali plocu, procesor, memaru i mozda kucu.

Druze moj jedan savet od mene je da za pocetak ukucas na google: How to overlclock core 2 duo, quad, 771 xeon i da lepo iscitas sve fine forume, onda se vratis i prelistas malo ovu temu od starta.
Niko ovde nema vremena da ti crta sta i kako, pogotovo ako ne znas sta je strap for nb a krenuo si da oc... :)
Gl^

Sent from my A0001 using Tapatalk

ne mora niko nista da crta,ja ovde vise blejim sto se kaze,nego sto trazim neku pomoc itd...tebe ako mrzi da objasnjavas,ti nemoj. ne mora niko u sustini,jer su se snaci i sam svakako. :D

Što više ddr slotova popuniš, veće su šanse za dobar OC rezultat. Pa još ako su različite... ihaaj.

Baci tih 256MB, prodaj onih 1x1GB, i gledaj da upariš 2x2 GB pa se onda zezaj. Klokovanje sa 4 RAM modula nije isto kao i sa 2. Mada, iskreno, ja bih rasprodao sve i nabavio 2x4GB. Ostale opcije u BIOS stavi na DISABLE

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Konkretno, koja 2x4GB?

Nemam pojma, ja na mojoj G31 imam 2x2GB jer čipset ne podržava više. Na drugim računarima ne gajim više DDR2... Za 2x2GB bih mogao da dam preporuku za Geil Black Dragon ddr2 800 CL4, i bilo je raspoloženo za OC, ali nemam pojma šta taj P5Q voli.

Možda da nađe običan Kingston sa Elpida čipovima?

Nemam pojma, ja na mojoj G31 imam 2x2GB jer čipset ne podržava više. Na drugim računarima ne gajim više DDR2... Za 2x2GB bih mogao da dam preporuku za Geil Black Dragon ddr2 800 CL4, i bilo je raspoloženo za OC, ali nemam pojma šta taj P5Q voli.

Voli GeIL-a itekako, ali voli i OCZ..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Samo ne one narandžaste Geil, greju se i neće da se klokuju.

Dragoni su bili svakako bolji. Bar na toj mojoj konfi, sa mojim modulima. Probao dva para tih narandžastih, i nisu bili ni blizu Dragonima. Čak su se CL4 800 pokazali bolje od CL5 1066. Kako god, nek izgugla šta ide na tu matoru P5Q, pa nek se baci u šoping.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Dragoni su bili svakako bolji. Bar na toj mojoj konfi, sa mojim modulima. Probao dva para tih narandžastih, i nisu bili ni blizu Dragonima. Čak su se CL4 800 pokazali bolje od CL5 1066. Kako god, nek izgugla šta ide na tu matoru P5Q, pa nek se baci u šoping.

Ma nije baš tako crno i belo. Itekako su dobre Altre.. :)

Meni su Dragoni radili na 1066 4-4-4-12, a deklarisani kao 800 CL4

Stigao je sticker, veceras se upustamo u egzibiciju. Punih 8 dana posle Xeona :D

Jel da flashujemo bios preko fleske ili wina? Nije moj pc, a receno mi je da nesto zeza sa fleskama u biosu.

nikad preko wina. njever !

ako ne vidi flešku u bios fleš jutiliti, stavi drugu. mora tako.

+1

Što se tiče jozzine preporuke, da se kupi 2x4GB... mislim da je samo pega imao sreću da mu na nekoj intel ploči to i radi.

Poslednja izmena:
Neke fleške zezaju u BIOS-u, neke su OK

+1

Što se tiče jozzine preporuke, da se kupi 2x4GB... mislim da je samo pega imao sreću da mu na nekoj intel ploči to i radi.
Ja sam se ogradio od preporuke uz opasku da izgugla kako i šta, ali cenim da bez 8GB nema smisla sastavljali konfu

Kod mene na P5Q Pro onomad nije moglo preko fleske od 4GB. One manjeg kapaciteta (1-2GB) ne bi trebalo da zezaju. ;)
FAT32 se podrazumeva.

Poslednja izmena:
+1

Maksimalno se uzdržavam. Nišviliji sam rekao da beži od P5Q SE, a ona mi je jedina radila sa 2x4GB Micron memorijama, tj. onim nabudženim kineskim modulima za AMD, šatro.. OC-om se nisam bavio na tom setup-u.

Te iste memorije nisu htele da čuju na GA-G31, npr., a na nekoliko drugih ploča su prijavljivale polovinu količine RAM-a, što je dobro znano..

Nazad
Vrh Dno