Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Preskup. Ja sam prvu verziju istog uzeo za 500 din koliko se sećam.

Inače, može stok hladnjak da posluži ako staviš sve na default i uključiš c1e i eist.

Kupio sam korišćen na kp. Ako tražiš novo, onda LC-Power pomenuti.

Tako je kupio sam nov LC CC-120 i imam X5460 i ovaj ga hladi savrseno, nema greske.
Preporuka.

Sad kad ima da se kupi E5440 za 11e, naravno da je najbolja kupovina. Zatim ide E5430 za manje od 8e, pa na kraju E5450.

Stigaooo :)

Uzeo sam X5460, 3000din
Lc CC 120, 2800din

Uradio sam update biosa sa starim procesorom,
zamenio, stavio kuler, sve spojio, beep na keca.

Par pitanja:
temperaturu pratim preko Aida64 ili nekog drugog programa?
Radio sam stress test, temp procesora se kretala oko 50C, idle oko 30.
Zasto se ne vidi temp gpu-a u Aidi?

Posto nikad nisam radio OC, ako moze kratko neko da mi objasni proceduru?
Ploca Asus P5Q Deluxe, memorija Kingston 4X2GB DDR2 400Mhz
Ili neki link sa osnovama.

Hvalaaa :)

Aida je super za temperature procesora, dok afterburner za potrebe gpu-a. Ostalo oko oc-a @Pega. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Kratko pitanjce u vezi narucivanja E5450 sa AliEXpressa:

SLBBM 'china'
ili
SLBBM 'costa rica'

?

pretpostavljam SLBBM costa rica?

@twister
Ne znam konkretno za E5450, ali imam odličan primerak E5440 pa ću baš da "dignem" hladnjak, da vidim odakle je. Možda ima veze...

Jesi li to 'tek narucio' pa treba da stigne ili si to narucio i uveliko vec imas taj xeon?

OK, SLBBM. Ali jesi li mu trazio costa rica? (ne znam zasto imam neki ludi osecaj da ce za ovo 'costa rica' kinez da se napravi lud) :)

btw. neko je pitao slicno pitanje kao ja na overclock.net

...i odgovoreno je da kada se procesor izbacio na trziste prvo je pravljen u costa rici a kasnije kada se omasovilo, pravljeno je u pogonima u kini.

Znaci da trazim Costa Rica. OK.

Hvala!

@twister
Ne znam konkretno za E5450, ali imam odličan primerak E5440 pa ću baš da "dignem" hladnjak, da vidim odakle je. Možda ima veze...

Pa... ako bas zelis da se sa time zezas, hvala! :)

Ja konacno resio da stvari pomerim s'mesta i da narucim. Gledao E5440, cena mu 'pala' na nekiih ~$11 sa ugradjenim 'spojem'. Pogledah E5450 koji je bio pre par meseci $26, kad ono sad nesto preko $20. Sad cu da narucim taj 'jaci' i kraj price. Zato i obratih vise paznje na 'sta-kako' u AliEx oglasu. Kinez je u opisu ostavio mogucnost biranja izmedju C0 i E0 (SLBBM). Ali ne vidim da daje da se bira CHINA ili COSTA RICA. Ko ga err... :) ...napravicu se lud i traziti COSTA RICA, mozda slucajno obrati paznju. :)

Poslednja izmena:
Jesi li to 'tek narucio' pa treba da stigne ili si to narucio i uveliko vec imas taj xeon?

OK, SLBBM. Ali jesi li mu trazio costa rica? (ne znam zasto imam neki ludi osecaj da ce za ovo 'costa rica' kinez da se napravi lud) :)

btw. neko je pitao slicno pitanje kao ja na overclock.net

...i odgovoreno je da kada se procesor izbacio na trziste prvo je pravljen u costa rici a kasnije kada se omasovilo, pravljeno je u pogonima u kini.

Znaci da trazim Costa Rica. OK.

Hvala!
Pogledaj opis masine, na ovoj ploci ne moze vise od 4.00GHz moj primerak, imam ne seceni, kod ortaka je zaseceni radi na stocku zato sto nema hladjenje.

Kada sam kupovao Pega je rekao: gledaj da je costa rica, jer kao sto si rekao sam masovna proizvodnja iz kine.
Na opisu ti pise sve, da li je costarica ili china. :)

Na opisu ti pise sve, da li je costarica ili china. :)

Ok, hvala. Sve ukapirao osim ovog zadnjeg. :)

Ako mislis na 'opis' sa AliExpress linka koji si postavio kada si mi odgovorio, na tom linku nema nigde gde kinez nudi da se bira izmedju CHINA i COSTA RICA. A u review-ima, vidim da ljudi (uglavnom rusi) javljaju da su dobijali i jedan i drugi primerak. Moguce da je 'random', pa kome sta zapadne. Ja cu u svakom slucaju da zatrazim, pa ako prodje prodje. Ne postoji drugi nacin da se osiguram... osim da mozda prvo pitam kineza. Mada znas kako je sa njima, 'moze, moze' i posle vidis da ga boli qita za to sto si ti trazio. :)

Pogledah opis masine, znaci P5K-E. Ja imam P5K pa verujem da ce to biti slicno, mada mi nije prioritet overclock, pa ce verovatno biti na stock vrednostima.

btw. carina, pdv...nije bilo nista? (nekom se koliko sam uspeo da procitam, 'zalomilo' pa je platio) Kod mene ce biti BG carina...

Pa ono, nije mi teško.. samo ako ne žuriš, za dan-dva...

Nemoj da se cimas. Nocas narucujem. :) Zelim da ovo skinem s'dnevnog reda. :)

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Sve ukapirao osim ovog zadnjeg. :)

Ako mislis na 'opis' sa AliExpress linka koji si postavio kada si mi odgovorio, na tom linku nema nigde gde kinez nudi da se bira izmedju CHINA i COSTA RICA. A u review-ima, vidim da ljudi (uglavnom rusi) javljaju da su dobijali i jedan i drugi primerak. Moguce da je 'random', pa kome sta zapadne. Ja cu u svakom slucaju da zatrazim, pa ako prodje prodje. Ne postoji drugi nacin da se osiguram... osim da mozda prvo pitam kineza. Mada znas kako je sa njima, 'moze, moze' i posle vidis da ga boli qita za to sto si ti trazio. :)
Druze ako pise na oglasu i na slici je costa rica, prilikom kupovine naglasis koja ti verzija treba i on ti tu salje. Makar sam ja tako odradio i nije bilo greske..
Pogledaj opis svakog oglasa gde ti pise koje se verzije procesora nude, ti trazis: E5450 E0 (SLBBM) Costa Rica.

Ma znam ja to, ali pre nego sto sam ovde pitao. Postoje 2 prodavca za ogromnim brojem vec prodatih E5450. I oba na svojim slikama imaju i slike sa Costa Rica i slike sa CHINA u svom opisu (ne govorim o slikama iz review-a). A u tekstu svog opisa nigde ne spominju da postoji izbor izmedju zemlje porekla vec samo izmedju stepinga.

Zato sam pitao. Na linku koji si ti ostavio, jeste postoji samo jedna slika na kojoj je procesor iz Costa Rice ali mozda je kinez jednostavno samo iskoristio tu sliku da objasni da je procesor vec 'zarezan' i 'prespojen'. Nigde u tekstu nije naveo da ima izbora.

A evo, ako i sam pogledas link koji si ostavio, pod review jedan amer (prvi odozgo) je upravo postovao sliku procesora na kome pise CHINA. Znaci kinez nije ostavio izbor, ali ja cu u svakom slucaju da zatrazim costa rica.

Elem, udavih (po obicaju). :)

Hvala jos jednom na pomoci!

haha

Evo bacih pogled na tvoj post. Hmm, sada me nesto drugo zanima. Imas E0 reviziju E5440 ali A stepping. Bas na ovom gore linku sa overclock.net neko je pitao da li slovo A u serijskoj oznaci procesora znaci 'nizi napon'. Moze komentar u vezi toga?

Poslednja izmena:
trazio sam nekog lika na kp da mu dam e5440 u zamenu za x5470,trazi mi 50 evra doplatu

:D
Pa ono, mozda je 50 previse ali ~40ak bi mozda bilo 'tu negde', s'obzirom na cenu oba modela na AliExu i na to da procesor dobijas 'odmah bez cekanja iz kine. Ja bih ti savetovao da ti narucis sa Alia pa kad ti stigne i sve namontiras, prodaj taj E5440.

:)
Samo zato sto sam upravo sinoc i ja 'krstario' po Ali-u jer sam narucivao E5450, pa sam usput bacio pogled i na cenu x5470 cisto da znam koje su cifre u pitanju. :)

Cena za X5470 je na Ali-ju jedno vreme bila oko 25-30e, ali su je pre par meseci svi duplirali kao po dogovoru.

Poslednja izmena:
nece glupa ploca da se makne vise od 340mhz osnovnog takta,pa moram nabaviti brzi cpu. nabrojte mi jos neke najbrze xeon modele,koje preporucujete? ali da nemaju fsb vise od 1333mhz?

edit: ma kakvi...bolje za tih 46 evra da kupim ovde polovnu p45 plocu,clockam ovaj e5440 na 3.5ghz i zavrsen posao za moje potrebe.

Ih pa sa P45 plocom bi mogao iz E5440 da izvuces i daleko vise od 3.5ghz... evo kod mene E5440 na P35 ploci radi stabilno na 3.8GHz @ 1.25V.
Sto se tice tvog pitanja oko brzih Xeon-a, jedino sto ti preostaje je X5460 koji kosta oko 15e ima mnozilac 9.5, sto znaci da bi sa tih 340Mhz na tvojoj ploci radio na svega 3258MHz u tvom slucaju...
Ne znam da li ti se to isplati i za koje poslove koristis komp, mozda bolje da prodas tu nesrecnu plocu i dodas za neku krstenu P35/P45 ili mozda cak i P43 zavrsi pos'o. :wave:

Poslednja izmena:
pa da,eto cak je i p35 super cipset. samo ovo moje zivo djubre. na ovoj ploci sam gurao e5300 na 3.8ghz. jedini problem je bio sto je ploca trazila 1.5v na procesoru da bi to radilo. :D taj e5460 nije los,ali nije resenje. bez barem 3.5ghz necu da se cimam. gledacu da prodam ovu moju plocu,pa drugu kupiti.

da ne otvaram novi post,jel moze BSEL mod da se odradi na ovoj ploci koja ne moze da se makne od 340mhz? s tim modom bi ga setovalo na 400mhz automatski,sto znaci 3.4ghz. ili je i taj bsel mod ustvari ista stvar kao i bios overclock,samo prostim fizickim putem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno