Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

proveri da li su ti lepo "caknule" žabice na hladnjaku.

da li si lepo skidao hladnjak (okret u pravcu kazaljke na satu, skineš, okreneš suprotno sve 4 kontra od kazaljke na satu, staviš kap paste na sredinu, vratiš hladnjak na mesto, sve 4 caknule) ?

najvažnije - da li si uflešovao modovan bios za tvoju ploču? ( sa običnim biosom nemaš sve instrukcije xeona, i cpu pokazuje više temperature)

PS - Predlog za slušanje - garavi sokak- Ti si mene caknula

proveri da li su ti lepo "caknule" žabice na hladnjaku.

da li si lepo skidao hladnjak (okret u pravcu kazaljke na satu, skineš, okreneš suprotno sve 4 kontra od kazaljke na satu, staviš kap paste na sredinu, vratiš hladnjak na mesto, sve 4 caknule) ?

najvažnije - da li si uflešovao modovan bios za tvoju ploču? ( sa običnim biosom nemaš sve instrukcije xeona, i cpu pokazuje više temperature)

PS - Predlog za slušanje - garavi sokak- Ti si mene caknula

decko od koga sam kupio procesor na kupujem prodajem...sve mi je objasnio..poslao na mejl upustvo...i sve sam odradio..pokrenulo sistem ok...temp su ok ovako...al kad pokrenem igre..zagreva se...na moj e8400 nikad 60 preso nije....dal da probam sa drugom pastom..pre nego se odlucim za kuler...il bezobzira mora da se uzima kuler...

pored sata kabla...smetaju vise ovi konetkori...za pokretanje racunara...restart..mislim da to je to...moja MSI 7770 je skoro do njih...duza bi udarala
Proveri ovako kao sto Kokan kaze, a mozes li da slikas to sto pricas da procenimo? Razumem sta hoces da kazes, ali mozda i moze da se napravi da radi. Veceras narucih 660, ako si u Bg mozemo proveriti da li staje, trebala bi u utorak da stigne iz Jagodine. Molim Boga da ce da radi ok. Prvi put narucujem polovnu grafu.
@Kokan, je l' nick inspirisan likom Aleksandra Dunica iz neke od nasih serija? :D

Ово је послао 6п!

Poslednja izmena:
evo sad trenutne temperature koje su...bez gejminga....CPU 17...CPU CORE 1 23 STEPENA...CPU CORE 2 22...CPU CORE 3 23...CPU CORE 4 23......

Proveri ovako kao sto Kokan kaze, a mozes li da slikas to sto pricas da procenimo? Razumem sta hoces da kazes, ali mozda i moze da se napravi da radi. Veceras narucih 660, ako si u Bg mozemo proveriti da li staje, trebala bi u utorak da stigne iz Jagodine. Molim Boga da ce da radi ok. Prvi put narucujem polovnu grafu.
@Kokan, je l' nick inspirisan likom Aleksandra Dunica iz neke od nasih serija? :D

Ово је послао 6п!

nisam brate ***...iz pirota sam..bune me ove temprature...ovako su normalne..cim pocnem gejming rastu vise nego sto treba...probacu s nekom drugom pastom..cisto da vidim razliku...dal posotji mogucnost da je do paste...i da necu morati ulagati u kuler...jer mi treba napajanje..i grafika..

Postoji, ali ne toliko. Mada pasta bolja bi spustila par stepeni. Koliko ti je provetreno kuciste? Ako spustis na ispod 70 u igrama da to nije strasno.

Ово је послао 6п!

Postoji, ali ne toliko. Mada pasta bolja bi spustila par stepeni. Koliko ti je provetreno kuciste? Ako spustis na ispod 70 u igrama da to nije strasno.

Ово је послао 6п!

evo ti moj br...064 227-45-84...cimni me..da ti posaljem slike kucista za graficku i tepm u igrama..ako nije problem

Probaj da skineš napon.. ne košta ništa, a može da spusti prilično temp.
Inače greota je, bar malo ga ne oc-ovati...

Bas je to velika razlika :O, 23 pa 70+ sasvim je moguce da pasta ne obavlja posao i ne prenosi toplotu kako trebai zato ti tako nabije temp. No, svakako je cooler odlicna investicija ako ces ga i malo kloknuti (jer, zasto da ne). Pokusao sam sada da vidim na KP neki cooler ali ono je smesno :d, Hyper TX prodaju za po 30e, a nov je bio onomad tipa 2K dinara... ja sam mislio da su poblesavili samo sa grafikama i 8600GT za 30e :D

Edit:
Evo, ipak sam iskopao nesto ok:
http://www.kupujemprodajem.com/Hitno-Cooler-Master-Vrhunski-Gaming-kuler-775-40645712-oglas.htm

@lepi kokan

Poslednja izmena:
Stok Intel kuler, pa i onaj sa sa bakarnim jezgrom, apsolutno nije dovoljan za kvad Xeone.
Kraj priče. Ako neko hoće iole da ga maltretira, bilo gejmingom bilo nekakvim ozbiljnijim poslom koji zahteva procesorsku snagu, bolji hladjak je must have. LC, OCZ, HyperTX...

Poslednja izmena:
Pa i nije bas tako. Ako hoces da klokujes nije dovoljan, ali na stock vrednostim jeste. Ja sam E5440 na stock terao sa coolerom od E8400 na sasvim normalnim temperaturama u igrama sa HD5850 bese. Jedini razlog zasto sam uzeo LC-a je zbog OC-a. Cini mi se da cak i negde tamo iza ima Pegin post u kom govori kako ne veruje koliko su hladni ovi E Xeoni da bi ga i bez coolera poterao.

Pa neće baš... Zavisi koliko je ostatak hardvera kvalitetan. A njegov očigledno nije.
Loša naponska sekcija na ploči, staro/slabo napajanje, ne tako dobar primerak procesora...
Jeste, proc ne ulazi u crveno, ili ulazi ređe, ali prevelike temperaturne razlike, nestabilan napon...a i na kraju prevelika buka stok kulera koji se itekako muči.

Boki, uz svo dužno poštovanje tvom liku, e5440 perfektno radi na default naponu (naravno uflešovan modovan bios, EIST i C1E ukjučeni) sa najslabijim intel box kulerom.

Boki, stvarno si se malo zaneo pričom o neefikasnosti BOX kulera :) Ne znam zbog čega se uopšte potencira na istoj, jer su polovni aftermarket kuleri, koji se danas nalaze po oglasima od 500 do 1500 dinara, za 3 nijanse bolje rešenje, ali opet do te ekonomsko-finansijske prilike radi i stock na na najvljavijem chipset-u i naponskoj.

Jedan od najlepših rada Xeon-a od kada se zanimam ovom pričom je E5420 E0 na G41 DDR3 Gigi sa 8GB memorije i pogađaj kojim kulerom? :)

Korisnik se bavi nekom vrstom dizajna, ima tu i tamo blagog renderinga, kućište je zatvoreno i buke nema niššš..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Pa neće baš... Zavisi koliko je ostatak hardvera kvalitetan. A njegov očigledno nije.
Loša naponska sekcija na ploči, staro/slabo napajanje, ne tako dobar primerak procesora...
Jeste, proc ne ulazi u crveno, ili ulazi ređe, ali prevelike temperaturne razlike, nestabilan napon...a i na kraju prevelika buka stok kulera koji se itekako muči.

Ja sam tada imao P5KC sa novim Chieftec od 500W, sto je bolje od njegovog, ali isto tako nisam imao cooler sa bakarnim jezgrom, sto znaci da ako ima takav hladnjak (stock copper) to je taman ta razlika u kvalitetu komponenti nadomescena blago boljim coolerom. A video si i sta je rekao o pasti, dobio je u kesici od ovog lika, ko zna sta mu je poslao.

Ja sam tada imao P5KC sa novim Chieftec od 500W, sto je bolje od njegovog, ali isto tako nisam imao cooler sa bakarnim jezgrom, sto znaci da ako ima takav hladnjak (stock copper) to je taman ta razlika u kvalitetu komponenti nadomescena blago boljim coolerom. A video si i sta je rekao o pasti, dobio je u kesici od ovog lika, ko zna sta mu je poslao.
Termalnu zvaku mu je poslao. Sa ok pastom, ne tom, i dobro postavljrn stock mora raditi dovoljno bez oc-a ukoliko je sve ispravno.

Ово је послао 6п!

Ajd, možda me niste dovoljno propratili ... :)
OK, za moje standarde, to su neefikasni kuleri za Xeon kvadove. Box-bakarno-jezgro je ok, nije da on neće da hladi. Ne brojim više koliko procesora na koliko ploča i sa kojim sve kulerima...ALI. VEELIKO ALI. Nikakvi birani procesori, nikakvi dobri primerci, šta dođe pod ruku...ima skupih kulera koji mnogo gore hlade od boxa... Pasta ima ulogu ali definitivno ne toliku koliko se diže fama, još manje kolike su razlike u cenama.
Box za 8400 je deblji od boxa za 7300, btw, recimo. Intel ima čak 4 različita modela kulera, zapravo debljine, ventove i bakar.
Elem, čim je razlika idle-load više od određene, tipa 25-35C, nešto tu ne štima. A ako u tihoj sobi imam kućište koje se ne čuje, grafu koja se ne čuje, a box postaje drekavac sa svojih ~3.000rpm, aman. Uzgred, to je meni postala najbitnija stavka poslednjih 10-ak godina.
A ako neko hoće/može tokom višesatnog gejminga (nedajbože renderinga) da trpi konstantni atak na svoj sluh, i ne smeta mu visoka T proca, njegova stvar :D

Poslednja izmena:
ja ga nisam ni cuo od ASUS 5850 DC TOP :d.

Elem, čim je razlika idle-load više od određene, tipa 25-35C, nešto tu ne štima.
Upravo sam i ja to rekao. Bas mi deluje na lose podeseno.

Pasta ima ulogu ali definitivno ne toliku koliko se diže fama, još manje kolike su razlike u cenama.
Ako govorimo o tipa Amasan od 100 kinti vs CM od 600 kinti i nije neka razlika jer je Amasan gust i sasvim ok recimo. Ali ako je neka drockalica koja ce se razliti posle sat vremena na visokoj temperaturi naravno da je velika razlika. Recimo imao sam slucaj sa lapom jednim - uzeo sam thermal padove u Sprintu u NS, oni su jedini imali i sredio sve fino i postavio, lap se gasio po ulasku u win, jednostavno ocajni su bili, na kraju sam resio tako sto sam stare padove oprao u benzinu i formirao ponovo, lap je terao OCCT posle bez problema.

Mislim pricam iz licnog iskustva sto se tog ****** tice... stvarno ima svacega. Umm, mislim da je neki Aneex ili tako nesto sto sam uzeo kod komse kada mi je trebalo hitno a jedino sto sam imao je bila pasta za zube, mislim da bi pasta obavila bolji posao od ovog junka :D, kao sto sam rekao gore razlila se posle nekoliko sati i nije obavljala svoju funkciju vise, bacenih 150 dinara. Zato sam nastackovao Amasana za potrebe nezahtevnih ljudi a sebi uzeo Arctic MX-4.

eeeeeee .....

Hoćeš da kažeš da nije video celokupan ram? Ja imam 4x1, pa bih uzeo 4x2, a ovi kinezi mi deluju primamljivo što se tiče cene, ali da ne bacam pare ako nece da rade sa intelom uopšte (što oni doduše i napominju).