Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

WtOpKy.jpg
Evo temperature dok nista ne radim, kad upalim cod bude na 40c prvi core a drugi na 37 dok ostali budu na 32-34, znaci sve je ok?

800din za AC freezer LP 7 jel mnogo ?

Sent from my 6055K using Tapatalk

Mnogo je kad biju :d Zavis za šta.
Iskreno, i ne vredi više. Džabe dva pajpa. Nizak profil, tih, samim tim nema mnogo kapaciteta za odvod tolplote a i vent mu nije efikasan (mali). Max deklarisano hlađenje 90W. Preeporuka je da gledaš neki koji može da disipira 125W.
Za defolt vrednosti biće OK.

Poslednja izmena:
Je li realno da na Speccy pokazuje mnogo vece temperature nego na AIDA64 ? Kada mi je na speccy 70, ovamo je 50, kad je u iddle 41, ovamo 20, neka jezgra i ispod. Rijec je o E5450 hladjen sa OCZ Vendetom... Isto sto mi je nekako cudno je sto je u idle procesor veoma hladan, gledajuci rezultate sa oba programa a cim se otvori eto npr youtube i nabije se cpu usage odma skoci temperatura za 20,30 stepeni...

Da se ne bismo ponavljali svaki 3. post, pogledaj nekoliko stranica unazad. Najkraci odgovor je gledaj temperature preko aide za cpu. Zanemari ostale.

Ово је послао 6п!

Naručio pred Božić x5470 za cca 35e sa Ali-ja, toliko o normalnosti...

Sent from my HM 1S using Tapatalk

^Bravo! Odlična kupovina. Sigurno će da pršti na Formuli. Moj caka na 4.33 24/7 na Ultri 790i, ulazi u Win i na 4.7, ali je nestabilan na tim među visinama. Ubeđen sam da je do loše komunikacije DDR3 kontrolera i procesora ili kljankaviji RAM.. Igri nema kraja - za sitan keš :)

Serverske ploče i o/c su kontradiktorne po definiciji.

Da, samo što to nije serverska ploča :)
Na stranu što sve prateće što ide uz nju košta zbirno kao garsonjera.

Jel probao ko one serverske ploče sa 2x771, kakve su za OC?

Mane:
1. koliko sam gledao montiranje hladnjaka se razlikuje od s775 te bi zahtevalo ili originalne serverske hladnjake (2 kom.) ili budževinu. Uglavnom ih prodaju bez hladnjaka ili sa jednim.
2. Nema OC-a ni pikoherca.
3. Ujuriti DDR2 ECC :S i bar ove koje sam ja video imaju jako malo slotova za ram, te bi trebao ujuriti DDR2 ECC većeg kapaciteta da bi to sve imalo smisla...

Toliko od mene, odoh da sastavljam Asus P9DA-D8 sa 2 kom. E5-2660 v2 ;) :D

Uzdravlje :cheers:

Hvala na odgovoru, ovo prvo sam video odmah.

A za:"odoh da sastavljam Asus P9DA-D8 sa 2 kom. E5-2660 v2"

E to nije lepo!Hocu i ja da se igram!!:):)

@5xeVo: Lepa kombinacija,.... koliko novaca ploca?

@sinisa: imam ja dual E5440 u IBM 3650, lepo ugreje kada nesto radi :D

Poslednja izmena:
...
3. Ujuriti DDR2 ECC :S ...

To nije baš tačno. ECC se podrazumeva kod serverskih mem, sada već i nije muka da se nađu za sitniju kintu. Međutim, neke ploče zahtevaju i da budu fully buffered (registered). E to je već problem. A više frekvence od 667 su velika retkost.

Poslednja izmena:
^Hvala za ispravku i dopunu.

To nije baš tačno. ECC se podrazumeva kod serverskih mem, sada već i nije muka da se nađu za sitniju kintu. Međutim, neke ploče zahtevaju i da budu fully buffered (registered). E to je već problem. A više frekvence od 667 su velika retkost.

ECC se baca, poklanja.. Stoje mi po kutijama razne, nikada iskorišćene, sve moduli od po 2GB. :trust:

Vrh Dno