Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

^Naravno, s tim što je na lemu. Trenutno je X5470 parkiran na Striker II Extreme-u. Nisam imao nešto vremena ovih dana detaljnije da se posvetim. Primera radi, 4GHz 24/7 svi stress-ovi na 1.25V, radi k'o Bog! Ali to bi mogao manje više svaki Xeon na iole pristojnoj ploči. Ulazi u Win na 4.7GHz bez ikakvih problema, čak vrti i Unigene i sl. ******štine, ali još nisam uspeo da naštimam setovanja da bude stabilan u LinX-u, prime-u. Pri tom, posle 4.2-4.3 postaje gladan struje, a za nešto manje, kažem, mu ni ne treba spektakularne V. E, sad, vrlo je moguće da mi je usko grlo Cors 850 Gold single rail 70A, jer imam dva GTX-a 480 - sve, naravno, pod vodom. Sve više dolazim do zaključka da je ipak za te neke srednje visine E5450 mama. Prethodni CPU mi je radio upravo tako na smešnim strujama. X5470 ili ne traži, ili traži struje u pm, mada kažem, ne mora da znači, moguće da nisam još ubo' prave vrednosti. I još jedna stvar, tu mi je buđavi KHX Fury :( Posvetiću se valjano, naravno, jer grafe skaliraju do yaya, čitaj maltene kao GTX 970, a ostaju hladne kao smrt..

Poslednja izmena:
Isko grlo taj cors nesto ne verujem,KHX kad mi neko spomene najezim se ko da sam seo na bodljikavo prase,izgleda da nisi se posvetio primerku,ako ulazi na 4.7 na 4.6 mora da bude stabilana samo treba naci pravi setup
Moj 5460 na koliko sam uso na toliko sam i prime vrteo,mada i ja imam KHX zato sam i napisao ono gore,koliko vidim deluxara koju sam imao ne voli se uopste sa ovom memkom zato sam u potrazi sada za drugom plojkom,nesto ce ispasti vec mada ne pada mi na pamet da dajem onim na KP sume koju traze,likovi nisu cisti :D
Ako si rasplozan za neki dil pusti poruku na pm :)

Poslednja izmena:
Isko grlo taj cors nesto ne verujem,KHX kad mi neko spomene najezim se ko da sam seo na bodljikavo prase,izgleda da nisi se posvetio primerku,ako ulazi na 4.7 na 4.6 mora da bude stabilana samo treba naci pravi setup
Moj 5460 na koliko sam uso na toliko sam i prime vrteo,mada i ja imam KHX zato sam i napisao ono gore,koliko vidim deluxara koju sam imao ne voli se uopste sa ovom memkom zato sam u potrazi sada za drugom plojkom,nesto ce ispasti vec mada ne pada mi na pamet da dajem onim na KP sume koju traze,likovi nisu cisti :D
Ako si rasplozan za neki dil pusti poruku na pm :)
Duže sam ganjao kvalitetnu full SLI ploču za 775~771, ali kad se izigram završiće u oglasima :)

Sent from my 6055K using Tapatalk

Duže sam ganjao kvalitetnu full SLI ploču za 775~771, ali kad se izigram završiće u oglasima :)

Ja sam se ziv pojeo sto nisam video na vreme (bese to davno) da si prodavao gigashit ep45 dq6.Odlicna ploca.Mnoge sam imao,ali nju nikada...:)

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Jel ima ovde nekoga ko se igrao sa xeonima i sa ovim napajanjem LC600H-12 V2.31?
Crkava mi Corsair, a razmisljam da uzmem ovog LC-a, pa reko da vidim utiske i tako to :)

Da li bi neko od vas bio voljan da napravi neku tabelu tipa: Xeoni generacije X rade sa čipsetovima Y ili novijiim i slično?
Rado ću to staviti u prvi post i dopunjavati po potrebi. :)

Ima li neko problema sa 1080p filmovima na e5440? Zvuk i video mi nisu sinhronizovani ni preko gom-a ni preko vlc-a. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?390577-Pucketanje-zvuka-preko-HDMI-i-jos-neki-problemi&p=4901921#post4901921
Pucketanje sam proverio da nije do graficke jer sam ubacio 1060 koja mi je u primarnom kompu. Kako mi je ovaj drugi za filmove preko tv-a, ludim i od lose sinhronizacije i tog pucketanja.
Zar niko nije imao ove probleme?

Ово је послао 6п!

Nije do hardvera sto posto. E5440 je i vise nego dovoljno snazan, a pustace bez problema i uz matorije i slabije graficke od GT430.
Probaj ponovo nVidia drajvere da instaliras, mozda neke druge.

I probaj PotPlayer, najbolji je. ;)

Hvala. Probacu taj player. Znam da je dovoljno jak, ali me buni sta se desava. Nvidia drivere sam vec reinst. uz pomoc DDU. Da nije generalno problem do win 10? Za pucketanje sam utvrdio da je napajanje (mala verovatnoca ostaje da je ploca). Imam garanciju na njega, ali me mrzi da se cimam sa njima mesec dana. Imam kuci neko xsilence 350w, mislim da ce biti sasvim dovoljno i ne bi trebalo da ima ovaj problem, ali to tek kad odem po njega.
Kad kazes neke druge drivere, mislis na plocu?

Ово је послао 6п!

Pozdrav ljudi ako neko bude imao u planu do prodaje dobar primrak 771 CPu bio bih mu zahvalan da mi pise na PM :wave:

Da li bi neko od vas bio voljan da napravi neku tabelu tipa: Xeoni generacije X rade sa čipsetovima Y ili novijiim i slično?
Rado ću to staviti u prvi post i dopunjavati po potrebi. :)
Što se nisi javio kada sam molio moderatore za neku vrstu podsekcije/a unutar teme? :)

Posle dobrog iscitavanja ove teme, odlucio sam da postavim par pitanja.
Ali prvo da zahvalim zacetniku ove teme i da mu zahvalim sto je i do danas ostao aktivan.
Evo mojih pitanja:
Imam Gigabyte plocu oznake GA-EP45-DS3LR sa 8 Gb memorije.Procesor je E7300, ali to vec nije bitno jer bi ga zamenio Xeonom e5440 ili nekim slicnim.Ono sto moj komp ne moze sada da uradi je da pusti film na smart tv bez nekih problemcica.Neki film ide kako treba, ali neki gubi sinhronizaciju slike i tona.Opterecenje procesora je 100%.Mislio sam da bi jacim/boljim/brzim procesorom resio problem.
Da li bi posle promene procesora treba da se menja i memorija posto je ova na 800Mhz?Da li treba bolji qler i ako ne planiram da ga OC.
Zahvalan sam za svaki odgovor. Moj post nije 100% za temu o kojoj pisem, ali bi prvo krenuo od Xeona pa cisto pitam ako ostali hardver ostane isti kakav bi boljitak mogao da ocekujem.

Poslednja izmena:
Posle dobrog iscitavanja ove teme, odlucio sam da postavim par pitanja.
Ali prvo da zahvalim zacetniku ove teme i da mu zahvalim sto je i do danas ostao aktivan.
Evo mojih pitanja:
Imam Gigabyte plocu oznake GA-EP45-DS3LR sa 8 Gb memorije.Procesor je E7300, ali to vec nije bitno jer bi ga zamenio Xeonom e5440 ili nekim slicnim.Ono sto moj komp ne moze sada da uradi je da pusti film na smart tv bez nekih problemcica.Neki film ide kako treba, ali neki gubi sinhronizaciju slike i tona.Opterecenje procesora je 100%.Mislio sam da bi jacim/boljim/brzim procesorom resio problem.
Da li bi posle promene procesora treba da se menja i memorija posto je ova na 800Mhz?Da li treba bolji qler i ako ne planiram da ga OC.
Zahvalan sam za svaki odgovor. Moj post nije 100% za temu o kojoj pisem, ali bi prvo krenuo od Xeona pa cisto pitam ako ostali hardver ostane isti kakav bi boljitak mogao da ocekujem.
Koja ti je grafa? Imam isti problem sa filmovima, ali sam cackao sto sta u biosu pa cu videti veceras kako ce raditi. Takodje, koji ti je sistem?

Ово је послао 6п!

@maksabj

Najpre, dobrodošao u temu! Apsolutno si na pravom mestu :)

E7300 ti sigurno nije usko grlo. Čim budeš napisao model grafike, stvar će biti jednostavnija za dalju diskusiju. Svakako, podrška u smislu E54X0 Xeon-a umesto trenutnog procesora, jer ćeš na toj ploči i sa memorijom koju pominješ (iako na 800MHz) ostvariti vrlo pristojne rezultate.

Preporuka u vezi sa grafikom je polovna R9 270(X) serija ili GTX 660, ukoliko dođe na red za zamenu. Naravno, može i nešto novije u skladu sa snagom i mogućnostima, ali otom-potom. Pozz

@Pega mislis da grafika moze da stvara problem sa sinhronizacijom? Moja je gt430, ali plan mi i jeste da uzimam neku koja moze da potera sportske igre. Za sve ostalo tu je glavni komp :D

Ово је послао 6п!

^Kako da ne, ali mi GT430 ipak ne deluje toliko slabo da stvara pomenute probleme. Istu grafiku koriste moji stvaraoci, npr., povezan monitor na istu, kao i full HD TV - nikad niti jedan jedini sec! Pre bih rekao da je velika uposlenost procesora i mučenje grafike problem sistema, driver-a, player-a, codec-a. Jesi li probao DeRadicci-jev predlog player-a? Pozz

Veceras cu proveriti zauzetost cpu-a, player sam proverio, isto je u svakom i u onom koji je deradicci pomenuo. Kodek je klite mega, ali probao sam i bez njega (odnosno da ga izbrisem skroz i samo kodeke playere/sistema da koristim), drajveri su najnoviji, a ni mnogo stariji (a ni sistemski) nisu resili problem. U pitanju je 10-ka, 64bit-a. Pucketanje preko hdmi-ja sam resio sa nekim starim chiftech 550w napajanjem i ne pucketa vise, tj. desi se mozda jednom tokom cele serije (to sam jedino gledao).

Ово је послао 6п!

Ja bi na tvom mjestu deinstalirao sve kodeke koji su naknadno instalirani (K-Lite mega trt mrt i ostalo), kao i sve plejere. Instalirao samo VLC i BS.Player. VLC jer koristi svoje kodeke, a BS.Player jer skida svoje kodeke. I onda probao. A i testirao bih HDD na loše sektore.

Vrh Dno