Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Pa da izvineš,ne mogu da "turim" bilo sta,pa da ispadne cela budzevina za 100MHz vise..a opet nemam ni ddr kojim bih mogao juriti neki max OC,kao ni hladnjak za CPU(LC CC100),tako da dalje ulaganje nisam planirao.I ovako sam se malo poigrao,pa stoji vec mesec,dva.

Kada bi naletela neka dobra x58 ploca za ok lovu,onda bih pojurio xeon X6 i napakovao to do max za svoju dusu,771 mi vise i nije zanimljiv.

Edit:
Kada malo promislim,najbolje bi bilo uloziti u neku vodu za na 2600k,pa da njega poteram jos gore...

Poslednja izmena:
Pa da izvineš,ne mogu da "turim" bilo sta,pa da ispadne cela budzevina za 100MHz vise..a opet nemam ni ddr kojim bih mogao juriti neki max OC,kao ni hladnjak za CPU(LC CC100),tako da dalje ulaganje nisam planirao.I ovako sam se malo poigrao,pa stoji vec mesec,dva.

Kada bi naletela neka dobra x58 ploca za ok lovu,onda bih pojurio xeon X6 i napakovao to do max za svoju dusu,771 mi vise i nije zanimljiv.

Edit:
Kada malo promislim,najbolje bi bilo uloziti u neku vodu za na 2600k,pa da njega poteram jos gore...
Uh, bre, gde ti ode u mašti od propelerčića na severnome mostu, do 2600K preko jeftine X58. Ma nema to. To ti je zlatni socket. Pet 771~775 modova ti ne bude dovoljno za jedan heksa kor komplet pomenuti, tako da nemo' se zanosiš bez veze ;)

Sent from my SM-N9002 using Tapatalk

Ali nije samo to..ni ddr,a ni cpu kuler nije adekvatan jurenja 4.2-4.3GHz.

Spakovao sam dve 771 masine..nije mi vise zanimljivo. :d

2600k mi je vec na komponentama,nema dalje :) Samo fali hladjenje,pa da se igram malo sa njim.

Nebitno koliko sta kosta,entuzijazam se placa :),ja na primer cekam da dodjem do evga classified sr-2 + 2x x5660 :D,znam da ce kosta dosta al ipak manje nego x99...

postavio sam ovamo temu kako zelim da nabacim xeon sa 4 jezgra na plocu msi p31 neo,ali odustajem. nemam para za bacanje i gubljenje vremena ako ne bude radio i te gluposti...uzecu lepo q8200 i mirna dusa.

čak i tad je extra bacanje para, u odnosu na 80w e5440 za iste pare, sa većim množiocem i kolko se sećam tri puta većim l2 kešom. jedino ako mu se baš žuri...

Ljudi imam jedno pitanjce,pratim ovu temu dosta dugo,citam sta pisete ali nikako da se odlucim da bilo sta radim,evo sad drugar ima neku 775 konfiguraciju pa hocemo da probamo nesto pa da se posavetujem s vama:
CPU intel e6550 , 3gb rama, p31 ploca(msi ili gigabyte) 8800gt,igra samo dotu 2 i za nju je slab ovaj cpu pa smo razmisljali da uzmemo neki vec namesten Xeon i da stavimo na plocu i da podesimo te mikrokodove,overklok nas neinteresuje vec da li bi dobili boost sto se tice jacine procesora i koliko bi nam bilo to komplikovano da ubacimo?(mislim na kodove).
Planirali smo da kupimo xeon preko aliexpresa i ako moze savet koji tacno da gledamo.

Hvala puno na odgovorima

Neki e5440 ili e5450,a bios-e imas u peginom potpisu.

haha to i jeste fora,nasao sam Q8200 za 2100 din.
zuri mi se,to jeste,ali ne bih da se za****m,jer imam osetljivu (probirljivu) plocu. cak i ram memorije bira,muke sam namucio dok sam nasao iste module crucial koji rade zajedno. aj'd na kraju krajeva,mozda cu i uzeti neki xeon,hajte ako moze neko da mi pomogne,barem da mi kaze koji model,tj koju seriju da uzmem,a da bude najveca verovatnoca da ce da radi?!

evo,nasao sam tamo neki fajl za moju plocu,jedan jedini. ime fajla je "7392v16.rar",obzirom da je oznaka moje ploce ms-7392.
sta je ovo ustvari? jel su ovo instrukcije za xeon procesore,koje treba da dodam pomocu odredjenog programa,direktno iz windowsa ili je to neki bios za moju plocu,treba da je flesujem,nakon sto ugradim procesor?

kupicu uskoro neki xeon procesor,a vi mi do tada preporucite kao sto rekoh gore,neki xeon koji ima vecu verovatnocu da radi kod mene.
evo vam i slika onoga sto sam skinuo.fala.

Pogledajte prilog yty.bmp

Poslednja izmena:
cuj izjavu "cak i ram memorije bira" :D
to bira barem 70-80 posto starijih ploca. nije tvoja ploca nista probirljivija od vecine drugih 775... pogotovu onih ddr3, e da vidis tu sex koji je

procesor ce da ti radi SVAKI za koji je deklarisana, ne znam koja ploca je izbirljiva sa procesorima, nema sta tu da bira
na zvanicnom sajtu pise da radi recimo core2quad q9550 (primer)... taj procesor je isti kao xeon e5440.

znaci kupis taj xeon,narucis sa aliexpress za oko 20e, sacekas 20ak dana....
onda skines bios odavde http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ , flesujes ga... i eto cela filozofija

imas 24 godine, pises panicno i nebulozno kao dete od 12.... smiri se malo, kreni redom, procitaj nesto i skontaces

------------------------
da editujem post, posto vidim da si i ti editovao u medjuvremenu.

bukvalno GLEDAS u fajl koji se zove HOW TO FLASH BIOS.... jos si ga i slikao...
ako ne umes da pratis tekstualna uputstva, nadji na youtube video uputstvo :D

i mozes da ga flesujes i pre i posle. taj bios je ISTI kao tvoj bios,nema razlike, osim sto su ubacene instrukcije za sve xeone.
i mozda izbacene za neke pentiume 4...

Poslednja izmena:
kakav si sef, baci pare onda na bilo koji ako si zapeo toliko...

ako ti je hitno da imas nesto sto se zove XEON, pa makar bilo i klasu ispod onog sto mozes da imas za iste pare, onda idi i kupi brate :D
i covek u oglasu napisao da ima stiker, a ti ovde pitas. ipak ne znas da pratis tekstualna uputstva :D

e53xx su koplje ispod e54xx i po meni nisu vredni uzimanja, ako su vec e54xx pristupacni

Poslednja izmena:
nisi mi spomenuo kolika je postarina da mi dodje xeon ako narucim preko taj allien express?

Poslednja izmena:
hahahahahhahahahahahahahahaha. ok.

znaci ako je dzabe,a ovi nasi smradovi ga prodaju za 50 evra,onda bolje da ga narucim. jos samo da mi kazes kako se placa,jel kad ti stigne i necu vishe smaram

kao sto rekoh :D :D :D

treba ti kreditna kartica Visa ili Master, pretpostavljam da je nemas. Ali evo brate ja cu da ti narucim procesor, idi sutra u Unicredit banku,dacu ti moj broj racuna, uplati tacan iznos i ja cu ti naruciti :D

Poruci ipak dva..mozda jedan bude pokvaren.

Kojih bre 50€?
Evo jedan svež, na prvu loptu, ako mu se žuri:
E5440
naravno, uvek može jeftinije...

Poslednja izmena:
Meni je sasvim u redu da se plati 30 evra i da kupac ima procesor već sutradan. Tačno da bi preko Alija prošao jeftinije, ali ostaje poduže čekanje i neizvestan ishod carine (znam, znam - mnogi nisu platili ni dinara dažbina, ali preko nekih carinarnica se jednostavno UVEK naplate dažbine, bar onih 20% za PDV).
Nišlija, konačna odluka neka bude tvoja. U svakom slučaju, samo napred sa kupovinom, veoma će da ti osveži računar. Ja sam kupio baš E5440 i veliki je skok na bolje u odnosu na stari Pentium dual core E5200. Slične oznake i cifre, a performanse nebo i zemlja. Držim ga klokovanog na 3,4 GHz i radi sasvim dobro.

kao sto rekoh :D :D :D

treba ti kreditna kartica Visa ili Master, pretpostavljam da je nemas. Ali evo brate ja cu da ti narucim procesor, idi sutra u Unicredit banku,dacu ti moj broj racuna, uplati tacan iznos i ja cu ti naruciti :D

jao sad...muka mi je od tih racuna i banki. ali fala ti na ponudi. mozda se i dogovorimo. cim resim.

nemam ja sta da se dogovaram, ne prodajem ti nista, cinim ti uslugu jer vidim da si malo septrlja (ne shvataj uvredljivo :p )

Nišlija, ti baš menjaš odluke. Pre nekoliko postova si napisao da bi ti čekanje od 20 dana bilo kao 20 godina, a sada se dogovaraš sa čovekom da ti ipak naruči procesor iz Kine. :)
Kao što sam već napisao, odluka je tvoja, ali mislim da je bolje da ipak uzmeš za 30-ak evra taj procesor od domaćeg prodavca s obzirom da tremariš i oko onlajn plaćanja i oko čekanja itd. Na Aliju taj proc jeste 20 evra, ali računaj da će da ti izađe na oko 25 ukupno sa dažbinama (niška poštanska carinarnica ne prašta, znam po brojnim ličnim iskustvima). Pa ti sam za sebe proceni da li ti čekanje od 20+ dana vredi uštede od 5 evra. U svakom slučaju, srećno sa kupovinom!

nisam znao to za nisku carinu....
meni ide preko bg-a, nisam platio dadzbine ne pamtim od kad... mozda 2 puta do sad samo, a narucivao sam 1000 puta...

za NS znam da ne prastaju, ali za NI nisam znao :D

Nazad
Vrh Dno