Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Zavisi koliki ti je OC apetit!Ako hoces max. moras i uzeti neku od kvalitetnijih p45 ploca, ako ne i neka p35 ce zavrsiti posao.

Moj apetit je poznat,dok ne izgori nesto :D

Sta mislite o ovoj ASUS P5E3 Deluxe/WiFi :D

Poslednja izmena:
X38 ne podrzava Xeon-e,koliko ja znam.

Imao sam dve plojke LanParty sa P35 Cipsetom,za obe jedva nadjoh bios,kao i drajvere,za audio driver sam se zestoko namucio koliko se secam.

Znaci ostaje P5Q3 ili ima neka bolja sto se tice OC-a?

Naravno koja je ddr3

LanParty i Abit su poznate da tuku 500+fsb, tako da ako naletis na neku od njih za male pare, nemoj puno da razmisljas ;)

Nabavak Xeona je idealno rešenje za nekog ko već ima ispravnu staru ploču (i memoriju). Ta nadogradnja baš osveži i ubrza sistem za malo para. Tako sam i ja uradio i prezadovoljan sam.
Ali sada kupovati i ploču i Xeon mi deluje kao ne baš dobra odluka. Kao što je već rečeno, dobre 775 ploče još drže previsoku cenu (a radile su godinama, što svakako uzima svoj danak). Mislim, ako se gradi sistem od nule, da ima i boljih i novijih rešenja za tek malo više para. Možda ne može da se kupi nešto značajno brže od ovih Xeona, ali se bar uzima novo, savremenije, sa garancijom.

qQq
Ako su ddr3 moze

star-duster
Ma svrbi me odavno za tim xeonom,imao sam ja dobru tu konfu nekada,al sada bi se opet poigrao malo,sa sadasnjom nema sta vise ,izigrao sam se :D

Imao sam dve plojke LanParty sa P35 Cipsetom,za obe jedva nadjoh bios,kao i drajvere,za audio driver sam se zestoko namucio koliko se secam.

Ma jasno je to, nego ne znam šta si hteo reći u vezi sa P5QC i DQ6, odnosno ostalim pločama? Tu je x dobrih kombinacija, nemoj da generalizuješ. Btw, upravo gledam u jedan LanParty - evo je maKina pored mene ;)

DDR2 me ne zanima,poklonio sam memaru kada sam se rastajao od konfe :D,zanima me samo koja moze najvise da nacepi CPU sa ddr3 memarom :D
Znaci max ,ostalo me ne zanima,

Vidim evo i Pegaza,reci koje je tvoje misljenje u vezi toga :D

^Najlakše ćeš naći u lokalu P5QC i P5Q3 ploče. Svega par puta sam video EP45T varijante. Daj neki ojro više za X5470 i prištedi sa P5QC. Pojuri nešto od FrostByte memara ili možda čak KHX Black u 2x4 varijanti (ne više od 1600) i da vidiš kako pršti sa dobrim hlađenjem :) SSD pod obavezno, naravno.

^ E ebiga ,imam vec memaru tu u potpisu,necu kupovati drugu :D,a mislis da ovaj 5470 ide vise od ovij e5450/40,znas i sam da me zainima samo max OC
Jos kad ga turim pod vodom ima da mu budu temperature iste i u idle i u fulloadu :D

EDIT: Sad malo gledao,x5470 se klokuje ko blesav samo jos da nadjem ko ga ima :D

Poslednja izmena:
nego ne znam šta si hteo reći u vezi sa P5QC i DQ6

Covek priupitao koje su najbolje ploce za mod,a posto sam propratio ovu temu nekih 80-ak procenata,rekoh da mu skratim muke.
Mala ispravnka,od dve LanParty,jedna je bila 965 cipset.Muka oko bios-a i drajvera.
Eto to htedoh.

P.S.

Pa generalno sam mislio na DFI blood iron-a i Abit IP35-e sa ddr2
Imam ja Abit-a IP35 Pro

Poslednja izmena:
Skinem ja tako sa kineskog sajta kao novi mikrokodovan bios za dfi blood iron p45 t2rs. Odradio flesh iz biosa preko usb. Sve proteklo kako treba. Res se komp, malo duže se palio. Kontam sve prošlo kako treba, sistem up. Odem da učim, kada se vratim komp bio u sleep modu (skoro podigao 8.1 wind.) da ga upalim, neće. Probam da udjem u bios izbaci ovo i nije moguce koristi tastaturuPogledajte prilog 191180
Jednostavno ne svetli nista na tastaturi. Napominjem samo kada udjem u bios. Posle par clear CMOS pokrene mi se nekako sa usb instlacija wind kada tamo uopste nema HDDPogledajte prilog 191181. Hteo da budem pametan a ispadoh *****. Pa akl moze pomoc.

A cek, jesi ti odradio ono sa stikerom i bocnuo Xeon?

^ E ebiga ,imam vec memaru tu u potpisu,necu kupovati drugu :D,a mislis da ovaj 5470 ide vise od ovij e5450/40,znas i sam da me zainima samo max OC
Jos kad ga turim pod vodom ima da mu budu temperature iste i u idle i u fulloadu :D

EDIT: Sad malo gledao,x5470 se klokuje ko blesav samo jos da nadjem ko ga ima :D

Onda samo DDR3 775, nikakve combo solucije. P5Q3 serija je malo izbirljiva na DRAM, treba svakako prvo probati pre nego kupiš. 2800, naravno, zaboravi. Oduzmi 1000, pa i 1800 zaboravi :) Pozz

^ Ma znam da nema teranje memare na toliko hahahahha,pa ja ih jedva teram i na ovoj makini :D,samo sam reko da imam vec memaru koja je extra..
E kada bi naso ovu deluxaru bilo bi ok,ali to verujem ko ima i ako ima taj ne prodaje :D
1600 ako isteram bice extra mada mi to i ne znaci bas toliko,vazna je plojka dobra,preko sam gledao uzas skupe :(

Poslednja izmena:
Svaka deluxara je extra,ako je imas vozi,ja jurim ddr3 al nema nidje :(

Ne vredi ne mogu da nateram mašinu da prodje test ubi me ram.Prvo sam mislio da me zeza jer je ram sa svojih 800 bio klokovan do 941mhz i sve preko toga nije prolazilo testove, medjutim sad nabavio ocz 1066 i opet isto za slikanje moze u win i do 4.3 čak i da radiš u winu bez problema, preko 4.3 brljavi uz bilo koji napon ali test prolazi samo do 941,2mhz za ram?Ima li ko ideju?

Ne vredi ne mogu da nateram mašinu da prodje test ubi me ram.Prvo sam mislio da me zeza jer je ram sa svojih 800 bio klokovan do 941mhz i sve preko toga nije prolazilo testove, medjutim sad nabavio ocz 1066 i opet isto za slikanje moze u win i do 4.3 čak i da radiš u winu bez problema, preko 4.3 brljavi uz bilo koji napon ali test prolazi samo do 941,2mhz za ram?Ima li ko ideju?
Ne razumem sto zatezes toliko ram, ploca verovatno nece vise.
Obori ram na 667 pa onda OC.
Nemas nista od 1066 rama, obicno ima visoke latencije...
Izmedju 900 i 1066 nema ama bas nikakve razlike.

Poslednja izmena:
Vuce..sta ti je? :d

@sinisatodorovic
Nije znaci do ddr-a..ima sigurno neka zackoljica.

Poslednja izmena:
Ima verovatno al nikako da je nadjem.
Rado bi je ja @Vuk40 oborio i na manje od 667 da je to moguce.

Sto se struje tiče veruj mi da je probano sve na max. do tacke paljenja!

A mozda ti se nesto i pregreva..ohladi ili smanji malo napone.

Ma jok temperature ok.Trazio i idealne napone, pratio temperature, jok.Do 4070Mhz i 941 za ram sve prolazi i Linx i Prime, preko toga u Win ide ali ne prolazi.Desi se npr da na 4150mhz Linx puca nakon 10tak sek, prime isto a kad u prime-u podesim da ne opterecuje ram, fercera bez problema.Ne znam, više sam se sturio od brojki u bios-u!

Hvala kolega :D ,a de da nadem one mikrokodove za ovu plojku,msm da li uopste mogu se ubace ??/

Vrh Dno