Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Šta na koliko je "išlo"? Pa to non-stop ide na 4.2. Za slikanje sam ga naguravao i mnoogo više, ali već posle 4.35 je nestabilan :d

MaKina mi je u firmi, baš ću ovijeh dana opet da provrtim par krugova dobro poznatih software-a za maltretiranje. Pa šta da ti pričam kad HD 5870 leruje na 20 C, a pri max opterećenju u sintetici ne pređe 42-43 C, i to samo sa jednim 140 RAD-om, ali EK XT. Bruka komplet!

Sad' tek vidim u "moja masina"..prava oprema,pravi rezultati. Svaka čas'! :D

Stigao kuler, nov, LC-POWER Cosmo Cool CPU Cooler - LC-CC-100, procesor x5460 stize danas, u koju stranu je najbolje da montiram da duva ventilator, dole u graficku, desno u rame, ili levo na zadnju stranu kucista, i da li je dovoljna ta pasta sto se nalazi na samom hladnjaku, znam da sam dosadan ali ne bi da zaebem nesto ako ne moram. Hvala dobri ljudi :D

E jeste ima na 100% evo sad sam video :D
*** bio sam u zurbi.
Jedino da probam sa drugom pastom...
Mada topliji mi je vazduh sibao iz kucista sa E8400 na 3.6 nego sa ovim sad...
Sto je jos najgore, sve ovo je u Antecu 900 i nikako ne mogu da poverujem da su ovolike temperature...

Stigao kuler, nov, LC-POWER Cosmo Cool CPU Cooler - LC-CC-100, procesor x5460 stize danas, u koju stranu je najbolje da montiram da duva ventilator, dole u graficku, desno u rame, ili levo na zadnju stranu kucista, i da li je dovoljna ta pasta sto se nalazi na samom hladnjaku, znam da sam dosadan ali ne bi da zaebem nesto ako ne moram. Hvala dobri ljudi :D

kao na slikici :D
pccase1.jpg

Da, namesti množilac na 9.5

Stigo x5460 za 8 dana sa nekom pastom tako da onda ovog puta necu da je kupujem, sad po prvi put se bacam na zamenu proc nadam se da ce sve biti ok.
Mislim od 1.2 sam na godisnjem pa cu tada operisati strpecu se dva-tri dana tj jos sutra i odmor....

Nabavio P5Q-E plocu, od sledece plate kupujem procesor. U dilemi sam izmedju e5450 i x5470, slicna lova. Sta mislite sta ce stabilnije raditi na recimo oko 3.8Ghz?

Znam da je razlika u potrosnji prilicna, ali imam dobar kuler pa me to ne brine.

Vidim i tebi su visoke temperature...
Aj bas da vidimo koliko ce da skoce kad ga klocnes.
Da ne bude da su samo meni previsoke :D

Skinem ja tako sa kineskog sajta kao novi mikrokodovan bios za dfi blood iron p45 t2rs. Odradio flesh iz biosa preko usb. Sve proteklo kako treba. Res se komp, malo duže se palio. Kontam sve prošlo kako treba, sistem up. Odem da učim, kada se vratim komp bio u sleep modu (skoro podigao 8.1 wind.) da ga upalim, neće. Probam da udjem u bios izbaci ovo i nije moguce koristi tastaturu20160128_165527.jpg
Jednostavno ne svetli nista na tastaturi. Napominjem samo kada udjem u bios. Posle par clear CMOS pokrene mi se nekako sa usb instlacija wind kada tamo uopste nema HDD20160128_172725.jpg. Hteo da budem pametan a ispadoh *****. Pa akl moze pomoc.

Vidim i tebi su visoke temperature...
Aj bas da vidimo koliko ce da skoce kad ga klocnes.
Da ne bude da su samo meni previsoke :D

Stavio sam nov kuler LC-POWER CC 100, ali kontam da je ta njegova defolt pasta neka krs, za koji dan cu kupiti neku bolju pa cu onda probati

Ako mislis dobra u smislu overclocka i naponske sekcije, trebalo bi da nema. Sve je to radjeno slicno kao sto su danasnje H61/H81 ploce.

Poslednja izmena:
Ako mislis dobra u smislu overclocka i naponske sekcije, trebalo bi da nema. Sve je to radjeno slicno kao sto su danasnje H61/H81 ploce.

Neki crv mi se uvukao u mozak, tera me da prodam moju konfiguraciju... Pa da se sklopi za male pare neka xeon kombinacija, cisto da me sluzi...

Neki crv mi se uvukao u mozak, tera me da prodam moju konfiguraciju... Pa da se sklopi za male pare neka xeon kombinacija, cisto da me sluzi...

Na tvom mestu bih ipak pre isao na H61 ili H81 plus i3, moze za 80-120 evra da se uklopi.
A ovako te Xeon+ploca izadje 50-70 evra, bez garancije na 5+ godina staru plocu. :D

Poslednja izmena:
Na tvom mestu bih ipak pre isao na H61 ili H81 plus i3, moze za 80-120 evra da se uklopi.
A ovako te Xeon+ploca izadje 50-70 evra, bez garancije na 5+ godina staru plocu. :D

ma razmisljao sam i o tome, ali mi je cilj da mi sto vise para ostane...
pojma nemam, samo razmisljam jos uvek... :D

Ljudi, jel postoji neka dobra mAtx ploca, pa makar i ddr3?

Kad bi istrčalo ovako nešto:

angle8g.jpg

Ili ovako:

DJRP4503.jpg

:d

+1 ja to uradio i ne kajem se ni najmanje!

Pa ja to pričam 2 godine ;)

Al` nije razonoda :)

Ja takvu LanParty skoro novu pre neke 3 god prodam na kp nekom klicu koji je sprzi spretnim rukovanjem, bilo mi žalije nego išta!

I ja razmisljam da vam se pridruzim,samo mnogo bre bezobrazne cene za plojke stare ko babino maramce :D

Gledam po sajtovima to tuga, a svrbi me da uzmem kao prelazno resenje :D i naravno da klokam malo xeonce :D

Poslednja izmena:
LanParty ima ubedljivo najgoru podrsku.Po meni za ovaj mod samo Asus P5QC ili Gigashit EP45-DQ6.

Koju da uzmem pod uslovom da je nadjem za najbolji OC ?

Pitam posto ste vi vise u tim vodama sto se tice mod xeona :D

EDIT:
Znam da je P5Q3 medju najboljim ako ne i najbolja ali je bezobrazno skupo je naci :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno