Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Izvinjavam se ali vise ne mogu da editujem proslo je vreme, pa moram novi post.
Sad sam gledao malo i za razliku od x5460 trenutno nemam od instrukcija: NX/XD, VT-x. Ovo prvo ima veze sa zastitom protiv crva, virusa, bla bla, totalno nebitno bar meni, a ovo drugo je nesto za hardver kojim se poboljsavaju performanse virtualizacije software-a, cemu konkretno sluzi to ne znam ali mislim da mi u svakodnevnom radu nece smetati u koliko odustanem od flesa bios-a ili neko od vas iskusnih misli suprotno.
Hvala.

Kao neko ko je iskusan mi to predlazes ili kao neko koga neko neiskusan kao ja "smara pa samo ono da ga otkaci kazes "Odustani..."?
I ako kazes odustani, mozes li da mi napises razlog da znam zasto se ne treba baktati mada je neko vec gore rekao da bi bilo dobro to odraditi.
Hvala.

^Valjalo bi svakako flash-ovati BIOS zbog stepping-a, potrošnje i instrukcija. On će raditi i ovako, ali neće lerovati gde treba i kad treba u zavisnosti od aplikacije. Pokušaj, zaista nije teško, ako zapne, kao što rekoh, tu je cela ekipa. Pozz

Poslednja izmena:
Ok @Pega hvala puno definitivno cu to odraditi cim dodje cpu a i termalnu pastu moram da kupim da bude sve u full-u.

Javi kako je prosao overclock, da vidimo koliki FSB moze da izvuce na p31. Imam plocu iz potpisa isto, samo bez E - P31-ds3l rev a2, ako ima neke razlike . 400MHZ nije problem na dualcore-u (do nekih 415 sam izvukao za testove ali tu vec memorija pocinje da koci). Bas me interesuje kako se ponasa sa X5460, deluje mi da bi morala bar 380x9.5 da izgura, ili ti 3.6Ghz.

Stavis napon +0.1 za chipset i procesor, memoriju redovno 1:1 i probaj neki veci FSB. Od 400 pa na dole kreni dok ne nadjes max.

''Marsava'' je to ploca,za xeon-a na 3.6GHz.

Kao neko ko je iskusan mi to predlazes ili kao neko koga neko neiskusan kao ja "smara pa samo ono da ga otkaci kazes "Odustani..."?
I ako kazes odustani, mozes li da mi napises razlog da znam zasto se ne treba baktati mada je neko vec gore rekao da bi bilo dobro to odraditi.
Hvala.
Vidim nedostatak volje...svi se trude da ti pomognu...a ti na sve to "kako da izbegnem flesovanje biosa"

Gresis, mozda samo deluje tako, vama hvala svima ne trudim se da izbegnem negde sam i napisao da zelim da naucim a svakako to nebih mogao ukoliko to ne bih radio.
No dobro, poslusacu vas sve jer ste sigurno u pravu a i obratio sam vam se za pomoc.
Drago ce mi biti kad budem malo naucio o svemu ovome da i ja sutra nekom novom clanu pomognem kao sto ste vi meni sada.
Hvala jos jednom svima a posebnu zahvalnost @Pega.

''Marsava'' je to ploca,za xeon-a na 3.6GHz.

Stvarno tolika razlika u stabilnosti OC-a dual core procesora i xeona? e2160 moze koliko hoces, FSB je uvek stabilan, i bez povecanja napona na 400Mhz+.

Ne u stabilnosti,vec u potrosnji...

Znao sam ja da ovaj mališa može mnogo više pa mu zamenih p35 za p45 tacnije p5q-e i bez problema:
xeon on p45 1.jpg
e sad problem sto sam prodao vodeno pa je ovo na stock-u, nesmem da ga testiram valjano ali u winu radi bez problema.

Poslednja izmena:
'Gadan' napon za stock kuler..istopices ga! :d

Goooori vaaatraaa...... ma jok , necu ga više siliti dok ne stigne neki kulercic, mislim da i napon moze dole ovo je bilo brzinski samo da me zelja mine da vidim 4-ku!

CM E1,provereno dobra..bez oc-a,hladice ga i stock.

Takodje i CM V1 se kod mene dobro pokazala, a što se kulera tiče greh je da ga držiš bez OC-a znači treba bolji kuler.

Takodje i CM V1 se kod mene dobro pokazala, a što se kulera tiče greh je da ga držiš bez OC-a znači treba bolji kuler.

Jedva mi zena oprostila sto sam kupio procesor, jos kad bi cula da treba i kuler, ima da me ostavi :D i jos kaze "sto diras kad ti sve radi", a to SVE sto radi podrazumeva fejsbuk i skajp :D

^Jel` se ti hvališ, il` se žališ? :) Pa u pravu je žena. Realno, nećeš sigurno da baciš 150GB HD materijala u Edius da ti "krčka" lagano dok Peter Fill leti po Kitzbuhel-u.. :d

Zahebanciju na stranu, TREBA ti korektna pasta i TREBA ti malo korektniji propeler. Alles zusammen nađeš za 2k dindži novo, bolje ne mere. Izaberi ovde nešto, uz gro modela ide i pasta: http://itsvet.com/proizvodi/lc-power/comp_comp_cooler/producer/204.

Btw, taj proc je svojevremeno bio cc 1k USD, vredi ga častiti pristojnom promajom. Sretno! Pozz

Na bench shop-u je cc94 smesne pare..ne probah ga,ali ni malo naivno ne izgleda u ruci(sto rece pega, imaju nanesene i ok paste).

Poslednja izmena:
Oh well crap, :D a mogao sam se lepo drogirati ko sav normalan svet :D, idem sad da iz-surčujem sve moguce i nemoguce kulere pa kad se odlucim za neki pitacu vas jel mere.

Nema sta da trazis,novih sto se tice..u socio kategoriji,LC-ovi su bez konkurencije.

Zeljno isčekujem Scythe Mugen naručen ovde od kolege, stize u utorak pa da bacim na muke ovog mog zelenka!

Nazad
Vrh Dno