Pozdrav ljudi!
Procitah svih 116 strana ovde, pa stim i odlucih da se i ja pridruzim xeonasima

Elem, razmisljao sam o nekom pojacavanju svog trenutnog kompjutera, i zakljucih da je ovo najisplativija i najbolja varijanta. Ovi bre xeoni na 3.7-8, ili na 4.0mhz nisu usko grlo cak ni za jednu 970gtx, ili npr za r9 270x kao i za 280x. Iskreno odusevljen sam.
Kao sto mozete videti, imam Asus P5KC plocu, ne znam da li da kazem na zalost ili ne, ovde procitah da i nije neka ploca, a bas sam bio presrecan istom do sada. Planiram da dobri stari E8400 oteram u vise nego zasluzenu penziju i zamenim ga sa E5450 ili X5450.
Nadam se da cu jedan od ova dva na mojoj ploci uspeti da stabilno nabijem makar na 3.8mhz, ali bi najvise voleo da zabodem 4.0.

Napajanje imam neko Cooler Masterovo od 500w, znaci nije bas neki Kinez, a sto se hladjenja tice posedujem GeminII za kog neko rece da je bzvz, i voleo bih da mi objasni kako je to zakljucio jer sam ja sa istim stvarno bio i vise nego zadovoljan!
To zadovoljstvo performansama coolera mozda treba pogledati i sa druge strane, 2 coolera na njemu, kao i to da je smesteno u kucistu Antec 9000 koje vrhunski hladi, ali na zalost i uvlaci prasincinu.

Nego, imam jedno pitanje za vas, da li juriti na Aliju ili kod nas? Da li da uzimam one vec obradjene za 775, tjs strugane procesore? A naravno u koliko uzmem nestrugani, da li mi preporucujete da to sam uradim, ili ste ipak za varijantu da to radim na ploci? Da li taj update biosa trebam da odradim pre stavljanja xeona, ili mogu i posle?
Interesuje me i to kako su neki clanovi uspeli na P5KC da stave 2x4gb ddr3 memorije? Bio bih im jako zahvalan ako bi to obelodanili.

Sto se tice pencil moda, planiram i to da odradim ako bude bilo potrebe, ali to cu nekom drugom prilikom.
Moja ideja je zapravo sledeca, da postojeci kompjuter nadogradim za neki minimalni novac.
U planu znaci E5450 ili X5450, 2x4gb ddr3 (ako to uspem na mojoj ploci), Samsung Evo 850 250gb i kasnije R9 270x ili R9 280x. Za gpu bih sacekao malo da vidim koliko ce im cena jos pasti, pogotovu izlaskom serije 300.
Kapiram da ce ovo moje postojece napajanje od 500w izgurati 270x, ali za 280x niam siguran. U tom slucaju bih svakako menjao i napajanje.
Eto mislim da sam vam sve rekao i objasnio. Prihvatam svaki vid saveta naravno! I eto, bio bih posebno zahvalan na odgovorima na tih par pitanja koje sam naveo.