Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Nije Pega mene nista nalozio, samo sam ja za kako rece covek, umesto pivca i hasa za R9 280x za buducnost ;)
Pratio sam ja ovo od kad je izaslo i video sam Pegine testove :)
E kad smo vec kod GTX 960 (neko je spomenuo da je ima sa xeonom), mogao bi jos neko sa Nvidia kartom da se javi da kaze svoje iskustvo...

KingSRB, negde sam naleteo na Transcendence 2*4 1333 da je radilo...
Dosta drugih proizvodjaca nije htelo.
Cinimi se da Hyperx Blu 2*4 1600 je nekome isto radio.

Poslednja izmena:
...E i taj scr shot nebi bio na odmet...

Ehhh, skrinšotovima se nikad nisam bavio, a i u BIOS-u ne postoji SS, možeš samo da ga uslikaš :) Na stranu što se bios razlikuje od proizvođača do proizvođača. Slike stvarno nemam niti sam ih ikada pravio :(. MSI reče? Elem, uputstvo za matičnu, stranice ADVANCED BIOS SETUP i CELL MENY su ti odgovorne za prčkanje. Bolje bi bilo da ti neko sa tim modelom ploče da precizna uputstva, mada mislim da negde u ovoj temi ima već tih podešavanja. A u tom slučaju definitivno i prouči temu OC net 771/775 mod. I kreni u ovoj temi ispočetka. Generalno, o/c je o/c, nebitno da li je Q6xxx ili E5xxx Xeon u pitanju, važe ista pravila.
Ako hoćeš da vidiš da li napajanje može da istera sve, onda navedi precizno šta je sve u mašini. Mada kod ortaka OCZ od 500 gura nekog debelo o/c Phenoma na ~4GHz, sa 8GB rama, GTX 560Ti , par hardova...trebalo bi i to tvoje da izdrži.
Memorija je mali potrošač, DDR3 ne bi trebalo da mora da se podiže, ako to i činiš, radiš zamalo, npr sa 1.5 na 1.55V. CPU...zavisi od primerka do primerka, zavisi i od same ploče, to možeš samo experimentalno da utvrdiš.
Kuler za preporuku...LC CC-120, OCZ Vendetta 2, CM Hyper 212(Evo/+)...pogledaj po netu, pitanje i do čega možeš da dođeš za razuman novac. Pogledaj npr cpu-cooler-mega-test.
U principu, za početak, probaj sa blagim o/c, samo na tih 3GHz, ne bi trebalo ništa drugo da menjaš/petljaš osim fsb-a niti bi trebalo da se komponente napregnu. Ako planiraš da ideš u ozbiljnije poduhvate, prvo se naoružaj hlađenjem i znanjem :)

Poslednja izmena:

Ajd na stranu marka al hvatam se magistrale od 1333 mislis da bi tako radilo hmmm... nisam nikad pomisljao da spustam magistralu rama tj da kupujem manju neko to kaze i brzinu umesto magistrale(anyway) al ok vidis probao sam sa kingstonom fury edition 4GB na 1600 sa 1nim stapom(nije htela ploca da prihvati) al nikad sa stapom jednim od 4GB na 1333 zanimljivo moram probati mada neznam koliko se gubi u preformansama spustajuci brzinu rama!?!
I to je dobar predlog ako se negubi puno [emoji4] !

Ehhh, skrinšotovima se nikad nisam bavio, a i u BIOS-u ne postoji SS, možeš samo da ga uslikaš :) Na stranu što se bios razlikuje od proizvođača do proizvođača. Slike stvarno nemam niti sam ih ikada pravio :(. MSI reče? Elem, uputstvo za matičnu, stranice ADVANCED BIOS SETUP i CELL MENY su ti odgovorne za prčkanje. Bolje bi bilo da ti neko sa tim modelom ploče da precizna uputstva, mada mislim da negde u ovoj temi ima već tih podešavanja. A u tom slučaju definitivno i prouči temu OC net 771/775 mod. I kreni u ovoj temi ispočetka. Generalno, o/c je o/c, nebitno da li je Q6xxx ili E5xxx Xeon u pitanju, važe ista pravila.
Ako hoćeš da vidiš da li napajanje može da istera sve, onda navedi precizno šta je sve u mašini. Mada kod ortaka OCZ od 500 gura nekog debelo o/c Phenoma na ~4GHz, sa 8GB rama, GTX 560Ti , par hardova...trebalo bi i to tvoje da izdrži.
Memorija je mali potrošač, DDR3 ne bi trebalo da mora da se podiže, ako to i činiš, radiš zamalo, npr sa 1.5 na 1.55V. CPU...zavisi od primerka do primerka, zavisi i od same ploče, to možeš samo experimentalno da utvrdiš.
Kuler za preporuku...LC CC-120, OCZ Vendetta 2, CM Hyper 212(Evo/+)...pogledaj po netu, pitanje i do čega možeš da dođeš za razuman novac. Pogledaj npr cpu-cooler-mega-test.
U principu, za početak, probaj sa blagim o/c, samo na tih 3GHz, ne bi trebalo ništa drugo da menjaš/petljaš osim fsb-a niti bi trebalo da se komponente napregnu. Ako planiraš da ideš u ozbiljnije poduhvate, prvo se naoružaj hlađenjem i znanjem :)

E lave hvala na savetima u sustini mislim da ce OCZ "G" to izgurati [emoji4] bar se nadam u teoriji a, kad krenem sa radom tj kloking workom [emoji4] slikacu ja bios telefonom pa cu polako postavljati valda ce mi neko pomoci usput ali elem prvo godisnji jel... pa ondak na umni posao oko toga [emoji6] ali moram videti te kulere posto su nebi puno da ulaze a karta Gpu je Gf 650TI nesto OC ...e.t.c dalje [emoji4] . Elem videcemo mada mi zao ove L.P vengance edition ima lepe hladnjake i lepo radi al sta je tu je [emoji6] ako je za preformanse prodace(al cu prvo da pozajmim negdi 2x4GB na 1333 da probam) se pa idemo dalje [emoji2] .
Hvala vam momci javljam se kad krene godisnji dotad praticu temu oleeee [emoji6]

Poslednja izmena:
Nije Pega mene nista nalozio, samo sam ja za kako rece covek, umesto pivca i hasa za R9 280x za buducnost ;)
Pratio sam ja ovo od kad je izaslo i video sam Pegine testove :)
E kad smo vec kod GTX 960 (neko je spomenuo da je ima sa xeonom), mogao bi jos neko sa Nvidia kartom da se javi da kaze svoje iskustvo...

hhhahaha,tacno je to covek rekao. :) tek je 960gtx bacanje para,i to ne samo gledajuci ovu platformu.ali kapiram da ces ti sad da nas ubedjujes kako tebi zapravo psajhiks i sedouplej trebaju.

GTX 960 je za nijansu slabija u igrama od R9 280x, i samim tim bi bolje legla sa obzirom da trosi duplo manje. Kad se vec sklapa nesto za sto manje para, mozemo i napajanje staro komotno da ostavimo. GTX 960 je dobra karta, ali ne za te pare za koliko se prodaje. Da je nova 150e pa i ajde. A i nisam nju poceo da uporedjujem, nego kao sto rekoh, neko je spomenuo da je ima sa Xeonom. Procitaj bolje moj post sledeci put ;)

Aj se vas dvojica malo smirite. Ugusili ste temu prepirkom i pametovanjem.

Poslednja izmena:
Joj, ćuti prijatelju, daleko sam od odmora - high season! :)

Pa dobro, ... meni je prosle godine i u oktobru dobro bilo u Grckoj :d, izgoreo sam solidno, a i iskupao sam se posteno.

Skidanjem onih šuntavih plastičnih držača sa box kulera i pričvršćivanjem šrafovima direktno za ploču spustlia se temperatura Xeona za celih 10 stepeni! Testirao u Affter Effect-u sa Warp Stabilizer-om koji opterećuje sva 4 jezgra.

svasta,znao sam i ranije da su obuzeti suntavilom,ali ne toliko...da ne bude da sam ironican,uvek sam sumnjao u kvalitetu istog,ali nikad nesto detaljno da istestiram.

Moguće da su kod mene bili baš loši i da je zato ovako drastična razlika.

Skidanjem onih šuntavih plastičnih držača sa box kulera i pričvršćivanjem šrafovima direktno za ploču spustlia se temperatura Xeona za celih 10 stepeni! Testirao u Affter Effect-u sa Warp Stabilizer-om koji opterećuje sva 4 jezgra.
Da i meni se cini da moj CM Hyper TX nije toliko čvrsto pritisnut koliko moze. Kako da ga pricvrstim šrafovima i koje opruge da stavim izmedju coolera i matice?

Jedino hoce srafovi da iskrive maticnu vremenom ako su stegnuti malo vise :D

Ja nemam BOX cooler ali ipak temperatura u idle je oko 50°C sad po ovim vrućinama. [emoji14]

Meni je sad sa box kulerom u idle-u oko 47-48, a šrafove našao u obližnjoj prodavnici samo ispod matice stavio plastične podloške da ne dohvate ploču. :D

Kod mene u idle 24c prvo jezgro, trenutno nzm na ovim vrucinama hard mi otiso..E5430+ andervolt do stabilnog maksimuma :D

Treba mi savet oko overklokovanja GA-965P-DS3 na kojoj je xeon E5345 sa mnoziocem 7 :) Deff FSB je 333 mHz, i ako pokusam da isti podignem na 400 kako bi proc poterao na pristojnih 2.8 ploca nece ni da cuje...
Da li je neko imao iskustva sa ovom ili slicnom plocom i FSB zidom na istoj i sta je potrebno da povecam od napona kako bi dobio 400mhz na FSBu? :)

Idi u manjim koracima dok ne nadjes Fsb wall, podigni malo Cpu Voltage, ako nece I dalje onda podigni Cipset voltazu, naravno prvo vidi za svoj cipset koje su termalne granice imas sve na netu. Obavezno zakljucaj Pci-e na 100Mhz I spusti multipiler za ram jer ram I cpu idu sinhrono :)

Idi u manjim koracima dok ne nadjes Fsb wall, podigni malo Cpu Voltage, ako nece I dalje onda podigni Cipset voltazu, naravno prvo vidi za svoj cipset koje su termalne granice imas sve na netu. Obavezno zakljucaj Pci-e na 100Mhz I spusti multipiler za ram jer ram I cpu idu sinhrono :)

Alo. To je 965 čipset, i to još GigaByte.
Ulazak u advanced opcije sa CTRL+F1, i opet ih nećeš imati dovoljno :p
Uzgred, loš izbor procesora za takvu ploču. Manji problem što je množilac nizak, ogroman problem što je defolt FSB 1333.

Poslednja izmena:
Pa nzm kakvo je stanje sa 965 ako se ne varam to je bas star cipset tako da je moguce da nema ni Nb voltazu I ostalo, jedino da trazi neki sa 1066 ako ima da se nadje nesto povoljno sa visokim mnoziocem. :D

Taj procesor sam platio 20e :p tako da je ispala odlicna kupovina. Drugar sa istim procesorom na ubogoj P31 ploci gura bez problema FSB na 400mhz, pa sam se nadao da mogu i ja slicno da izvucem.
Ko zna mozda i uspem da malo nategnem FSB :) Javicu rezultate ;)

Meni je ovaj E5440 na P5K na P35 radio na FSB 433MHz, tj 1733MHz, bez ikakvih problema na 1.160V a memorija je isla na 866 MHz. Sad kad sam srafovima sredio kuler probacu i dalje cim budem imao vremena. :D

Za koliko ste dizali voltazu na MHC prilikom tih 400+ FSBa :)

Sve mi je bilo na Auto nisam stigao tad nista da cackam. :)

Screenshot_4.png

Kad se porucuje sa Alija, da li stigne stepping kao na slici ili kako se zalomi?

Za stepping moraš da naglasiš koji hoćeš, a za stiker, meni je stigao sa već zalepljenim stikerom i jednim za rezervu. Negde je potrebno da naglasiš da ti oni već zalepe stiker i to ti je možda i bolje tako, nego da se ti bakćeš sa tim, mada nije komplikovano samo treba da paziš kako ga okrećeš, ali imaš oznake

First-rate-771turn775-sticker-LGA-771-to-775-Adapter-Sticker-10Pcs-for-XEONS-CPU-E5450-L5430.jpg

Poslednja izmena:
Ljudi,odlucio sam da uzmem plocu 775 sa ddr3 memorijom.
Sta predlazete ? Pitam,zato sto cu najverovatnije u bliskoj buducnosti stavljati xeon_a na tu plocu.

Vrh Dno