Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Hvala Pego na infu,znaci drugo napajanje,i ono ce znaci da drzi zakucan napon I u idle I u fulload,za sada ima isti napon u BIOS-u I u idle,izvinjavam se za off
Reko sam da je to prilikom testa sa stress programima
Primer:
4ghz-BIOS 1.090v/-idle 1.090/-linx 1.120

Poslednja izmena:
^Pa pazi, mislim da ti "nemirni" naponi dolaze najpre od njega. Očigledno taj HEC/Compucase nije bio najbolji izbor. Imaš još uvek odlične komponente u računaru, šteta je da ih ne napaja neki Seasonic ili Antec ili sl. Ne znam za Chief-a, podeljena su iskustva, mada me je oduševilo pre neki dan najobičnije CTG-500-80P 500W. Recom se meni pokazao dobro, a trenutno furam Seasonic 620 u main mašini i neki LC Metatron Ozeanos 650 u ovim modovanim Xeon kombama. I jedno i drugo mi rade bez greške! Vidi, razmisli. Pozz :)

Stavicu ovaj TT smart u drugoj masini koju pravim,jurim neko xeonce,a na ovu konfu cu da nalepiim sesonic ili antec,zbog toga skakanja napona se nerviram a imam ex CPU...opet jos jednom hvala na infu,kad budem uzeo javim se....

Misliš na BIOS-e sa i bez SLIC-a? Malo gulanja dalo bi ti odgovor. "Software licensing description table", uglavnom to je digitalni potpis proizvođača hardvera/kompova... bio je od značaja kod prvobitnih instalacija "legalnih" 7-ca. WIKI: SLIC
U principu, tebi nije toliko presudno. S obzirom da je postupak kod ASUS-a jednostavan, skini poslednji oficijelni bios i sam ga moduj.
A naravno da je P45 bolji čipset od G31, full ATX ploča u odnosu na mATX, samim tim i ona, normalno.

Poslednja izmena:
Bio? I dalje jeste, pošto je to offline aktivacija, koja je u kućnim uslovima piraterija. Na kupljenim računarima sa SLIC-om, lepo se može isto aktivirati bez problema, to su iste aktivacije, tj. isti način.

"Offline aktivacija" kod OEM preinstaliranog windowsa u kućnim uslovima nije nikakva piraterija. Ajd i ti lepo pročitaj štivo na navedenom linku.
I piraterija, gusari i ostalo, nisu predmet ove teme.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje. Od kako sam odradio mod 771 na 775 posle 15-ak dana s vremena na vreme mi se skroz uspori ceo sistem - win 7 iz cista mira, nasumice, znaci nema pravila, ili kad surfujem netom i otvaram tabove (primetio sam da se javlja cesto tako) ili kad otvaram neke direktorijume ali nikad kad je procesor u full loadu. Nekad traje to 2 min pa odjednom prestane, nekad moram da se izlogujem i ulogujem opet, nekad nema 3-4 dana, nekad se javi 5x dnevno. Isprobao sam skoro sve - testirao procesor, memoriju, hard disk, grafiku i sve ispravno (linx, memtest, ibt, occt, hd tune, hdd regenerator, prime 95, aida stability test, chkdsk, windows-v memory diagnostic), pustao zahtevne igre i nikad nisam imao problema, bacio mi je jednom bsod ali u analizi minidump-a nisam nasao problem hardverske prirode. Reinstalirao windows i to razlicite verzije sto mi je bila najveca nada i opet nista. Jedino da resetujem bios jer je stvarno iritantan i nezanemarljiv problem. Znaci kad radi komp radi kao zmaj, kad se odjednom desi to usporenje u win 7 komp nije za upotrebu. A da, klokovao sam na 3.6 procesor iz potpisa, prolazi sve testove. Napajanje ocz 500w 80+ modularno. Ako neko ima neki predlog rado bi saslusao. Temperature su u granicama normale.

Poslednja izmena:
"Offline aktivacija" kod OEM preinstaliranog windowsa u kućnim uslovima nije nikakva piraterija. Ajd i ti lepo pročitaj štivo na navedenom linku.
I piraterija, gusari i ostalo, nisu predmet ove teme.

Vrlo se dobro zna šta su ovde "kućni uslovi". Vrlo.

Mada, kad pročitam opet, jesam malo nesrećno sročio.

Kod kupljenih računara, ponovna aktivacija preko SLP-a ili SLIC-a, u kućnim uslovima, nije piraterija.

Ovde imamo slučaj, gde je SLIC naknadno ubačen (u kućnim uslovima), dakle, nije "kupljen". Dve komande i puf, windows aktiviran. Slično radi i najpoznatiji aktivator, preko GRUB-a koji imitira SLIC.

Naravno, nije tema, ali moralo je da se pojasni.

...s vremena na vreme mi se skroz uspori ceo sistem - win 7 iz cista mira, nasumice...A da, klokovao sam na 3.6 procesor...

Da li ti se problem javlja kada je proc na defoltu? Ti si beše uzeo i ploču i proc jedan za drugim?
Probaj ovo: Kada ti se usporenje javi, ctr+alt+del, "ubi" explorer, trebalo bi da se sam startuje ponovo, ako ne, na "run" iz task menadžera startuj ga manuelno. Kaži mi da li funkcioniše i da li se normalizuje stanje.
Onako na prvu loptu, probaj ponovo da preflešuješ bios, clear cmos što da ne... Možda stiker nije dobar ili je popustio, kažeš da se prvih par nedelja to nije dešavalo. Da li je sistem i tada bio o/c?

..."kućni uslovi"...jesam malo nesrećno sročio...
Da druže. Svi dobro poznajemo kućne prilike ovde :) Inače, sve je to lepo pojašnjeno u linku sa wikija koji sam citirao.

Poslednja izmena:
Da li ti se problem javlja kada je proc na defoltu? Ti si beše uzeo i ploču i proc jedan za drugim?
Probaj ovo: Kada ti se usporenje javi, ctr+alt+del, "ubi" explorer, trebalo bi da se sam startuje ponovo, ako ne, na "run" iz task menadžera startuj ga manuelno. Kaži mi da li funkcioniše i da li se normalizuje stanje.
Onako na prvu loptu, probaj ponovo da preflešuješ bios, clear cmos što da ne... Možda stiker nije dobar ili je popustio, kažeš da se prvih par nedelja to nije dešavalo. Da li je sistem i tada bio o/c?

Nije do procesa, jer sam sve to pregledao, instalirao sam 2 razlicite sedmice i opet nista. Plocu imam odavno, uzeo sam samo procesor. Jedino da resetujem bios pomocu dzampera na ploci, da flesujem opet bios, mada ja sam ga modifikovao (najnovija verzija sa asus sajta + 3 microcode fajla za xeona. Procesor sam klokovao u startu. Ako ni to ne pomogne jedino da rasturim i pogledam stiker. U biosu sam iskljucio one gluposti koje obaraju takt procesora kad je u idle. Procesor je lep primerak, na 3.6 Ghz prolazi sve torture na 1.16 naponu. Dodavao sam mu jos soka iako je skroz stabilan na ovoj vrednosti ali nije ni to. Primetio sam da se to usporenje javi i u photoshopu i prilikom koriscenja mozile i opere. Pre ovog moda nisam ni imao ni cuo za ovakav problem.

Poslednja izmena:
Možda glupost, možda nema veze, ali se nikada nezna: Probaj da disejbluješ Adobe Flash plaginove u brozerima. Da li ti je u bekgraundu aktivan google update ako ga imaš?

7 mart.jpg 1.jpg

Sto se tice servisa, poiskljucivao sam sve, u safe modu se nije javljao taj problem doduse kratko sam koristio komp. Moguce da je nesto banalno. Na 3.6 ne puca u linx i prime 95 small fft, large fft, blend, vrteo sam po 2 sata, igrao igrice i lepo se ponasa, renderovao video materijal. Posto ploca ipak ima vdrop to 1.16 je 1.14 u idle a 1.16 u full loadu. Podigao sam i napon malo ali opet nista. Sad sam resetovao bios, vadio bateriju, cistio ram slotove, stavio sve na default pa cemo videti. Hvala bokiju i pegi na odgovorima. :D Resicu nekako, zionce je prava stvar za ove nase besne matore makine :d

Poslednja izmena:
Daa, stvarno dobro parče silikona, cheers
Inače, @Pega, koliko sam video po netu još ranije, niko se nije preterano hvalio o/c kombinacijom P5QPro i Xeon. Iz nekog razloga ploča jednostavno nije za to. To me i odbilo kada mi je bila natrčala i zadržao sam svoj P5BDL.

^Ja sam pre desetak dana spakovao zetovom burazeru E5440 C0 na P5Q Pro u kombinaciji sa Kingston 2x2/1066 Black Limited i Sapphire HD 6970 2GB. 3.6 na gurku, uz ne preteranu voltažu doduše, ali NB i memara - U-SI-JA-VA-NJE! Nisam mogao da verujem da DRAM može tako da gori na 2.1V. U sav moj skepticizam, dečko piški mleko pored kompa. Kaže odličan FPS, sve lepo šljaka, bez Milanovog laga, prezadovoljan! Sličnih problema nisam ranije imao na P5Q, mada tada ni u najavi nije bila mogućnost the sticker-a i Xeon-a :)

Dosta smo mi ovde otišli u detalje. Generalno, mod je i dalje bombona za plići džep, odnosno neko odlaganje upgrade-a main makine ili igranje sa starijom konfom..

Poslednja izmena:
Jeste da nije tema,ali na brzinu pitanje, za E5300, koju polovnu maticnu uzeti? Hteo bih ddr3 neku. Cisto da osvezim neki prastari komp.

P. S. Btw, trenutno razvlačim E5450 E0 @4GHz na GA-EP45-UD3R.. Eh, gde mi je sad DQ6-ica.. :)
Lepo si ti ovo nategao :D, samo su temperature malko vece, odvrni ti turbo rezim :D. Moj lag je i dalje prisutan, ostaje samo jos da probam opet da flesnem bios mada to je taj bios i ti mikrokodovi i na kraju da proverim stiker. Mozda je nesto od softvera jer po rutini instaliram uvek iste stvari koje mi trebaju ali necu da spamujem ovde, trazicu resenje na drugom mestu.

Poslednja izmena:
Milane, proveri u task manageru da ti se u trenutcima kocenja ne pojavljuje svchost proces koji jede ~700mb ram-a.

ma ok, al valja se maximizirati uchinak, nemo' ' si lenj :D

Milane, proveri u task manageru da ti se u trenutcima kocenja ne pojavljuje svchost proces koji jede ~700mb ram-a.
Desavalo se da mi procesi progutaju svih 4gb rama, pratio sam zadnjih 10 dana, i to na cistoj instalaciji win-a, ma sve sam pokusao dok nisam postavio pitanje, testirao sve komponente, sem ploce mada se ona lepo ponasa, resetovao bios, vratio proc na default sto znaci da nema veze s overklokom, i opet tako iz cista mira lag se javi. E da, u linuxu nisam imao probleme, ali sam ga koristio jedva dan sto je malo. Jedino ako je stiker izmrdao, mada ne verujem. Resicu valjda.

Pa pitam, zato sto kod mene na poslu ima pc koji s vremena na vreme zabode isto tako. A kako je matori AMD Zaccate na njemu ubije i youtube i chrome i garsona, ma sve zivo. Sto je najgore od svega ram usage je na oko 60%, a cpu i manje. Onda sam skontao da se na vrhu liste u task manageru nalazi svchost proces koji jede vise mb od chrome-a. Kada kliknem na go to services izadje mi win update servis koji kada ubijem komp se vrati u normalu.

Kod mene je nesto drugo u pitanju jer procesor tada ne mrda od 5% usage. Nesto sumnjam na mozilu, ona mi pojede 500 mb

Poslednja izmena:
Pa to sam i ja rekao, proc je isto na smesno malom usage.-u. Pogotovo zato sto je ovaj ubogi APU.

Nikad ranije nisam imao ovaj problem, stvarno ne znam, napisao sam na prethodnoj stranici da sam sve zivo isprobao, i sto se tice hardvera i softvera i stvarno ne znam ali je iritantno. Evo dok se ti i ja sad dopisujemo trenutno, desava se opet lag.
Ja smanjim prozor u mozili, protresem malo misem ceo prozor kao ono win shake sto ima i lag nestane- to sam provalio sinoc. svchost procesi jedu trenutno 700mb. Nesto je softverske prirode.

Poslednja izmena:
Probaj u Firefoxu da iskljucis hardware acceleration i smooth scrolling.

Nazad
Vrh Dno