Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Odlicno... Hvala pega za link!
Nakverovatnije cu uzeti 5440, a sto se tice oc-a za sada nema vajde od toga fok mi alti ne vrati napajanje sa servisa. A posle cemo videti, ne bih preko 3.5-6, ovaj E8400 sam drzao na 3.6 do skora sa SP 1333 memorijom (nju sam setovao na ~1330), tako da ce taj neki odnos fsb i dram clocka biti i na xeonu.

Odlicno... Hvala pega za link!
Nakverovatnije cu uzeti 5440, a sto se tice oc-a za sada nema vajde od toga fok mi alti ne vrati napajanje sa servisa. A posle cemo videti, ne bih preko 3.5-6, ovaj E8400 sam drzao na 3.6 do skora sa SP 1333 memorijom (nju sam setovao na ~1330), tako da ce taj neki odnos fsb i dram clocka biti i na xeonu.

Pametni rezoni! Keep us posted with the results, i.e. E8400 vs. E5440 direktno iz NS-a, odnosno ZR-a :)

Naravno ;)
Cekam samo da dodjem kuci pa da prebacim pare sa skrill-a i odmah porucujem.

Upravo porucio E5440 od prodavca kojeg mi je Pega preporucio, izaslo me je 3088.xx dinara :D.

Dajte link ovde ili na pm.
Hvala.

Link, cena je pala za dolar kada sam gledao prosli put, stalno varira 1-2 dolara.

Ja imam Asus P5K MB sa zadnjim BIOS-om koji je za nju izašao. Ako bih na nju stavio E5450 kakvo je to "mikrokod update biosa"? Kako se radi i gde mogu da se nađu fajl(ovi)?

Ja imam Asus P5K MB sa zadnjim BIOS-om koji je za nju izašao. Ako bih na nju stavio E5450 kakvo je to "mikrokod update biosa"? Kako se radi i gde mogu da se nađu fajl(ovi)?

Postavio sam link nekoloko stranica unazad, potrazi.

Aha, našao sam i preuzeo ROM za moju P5K, ali nisam mogao one fajlove za samostalno pravljenje - patchovanje BIOS-a. Pa bi bilo dobro ako ih ti već imaš sve preuzete da ih negde postaviš da ih možemo skinuti i sami napraviti (za nedaj Bože, ako ustreba).

Nego kada se radi to flešovanje BIOS-a? Isečem ležište, postavim CPU sa nalepnicom (sticker-om), pa onda pre podizanja sistema flešnem BIOS i dalje sve normalno, jel'?

Aha, našao sam i preuzeo ROM za moju P5K, ali nisam mogao one fajlove za samostalno pravljenje - patchovanje BIOS-a. Pa bi bilo dobro ako ih ti već imaš sve preuzete da ih negde postaviš da ih možemo skinuti i sami napraviti (za nedaj Bože, ako ustreba).

Nego kada se radi to flešovanje BIOS-a? Isečem ležište, postavim CPU sa nalepnicom (sticker-om), pa onda pre podizanja sistema flešnem BIOS i dalje sve normalno, jel'?

Postavicu potreban software i fajlove za editovanje biosa kasnije. Sto se tice update biosa, pre zamene procesora i secenja uradis update, mada nisam imao slucaj do sada da ploca nece da se upali i bez update-a, samo nece procesor da ima sve instrukcije.

Rade linkovi sad sam proverio. U ovom (drugom) postu ima sve, u prvom je obijasnjenje kako se radi.
Kod:
http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus#post_20957835

Verovatno trebate da se registrujete na forum da bi skinuli potrebne fajlove.

Poslednja izmena:
Ja kupio E5450 komada jedan (sa sve sticker-om) za ~33€. Sada mi ostaje da čekam jedno 20-tak dana. Izgleda da nema praćenja pošiljke u ovom slučaju. Dule, 'aj da se ne registrujemo samo zbog toga, spakuj sve u jedan rar pa okači negde da preuzmemo, ako ti nije problem.

Hvala.

Poslednja izmena:
E to se traži. Hvala još jednom. Znači zvaničan Asus-ov BIOS ROM otvorim sa MMTOOL i ubacim te kodove iz *.bin, sačuvam i flešnem BIOS preko diskete?

Ubacio sam kodove iz sva tri bin fajla i kada sam sačuvao vidim da ih imam za 40 CPU, dok kod onog kineza ima 42, šta li je on to još ubacio? Flešnuću ga prvo sa mojim pa ako nešto ne bude valjalo sa njegovim. Ne znam da li bi smetalo ako na verziju u nazivu dodam slovo m? Na primer naziv ROM-a da bude p5k-1201m.rom.

Poslednja izmena:
Treba mi pomoć oko jednog problema.
Naime, dok čekam da stigne moj primjer xeon-a E5450 imam tri ploče na raspolaganje:
Gigabyte EP45-DS3L
Gigabyte EP43-DS3
Gigabyte P35-DQ6
Problem imam sa P35-DQ6 na koju kad sam stavio Q9300 nije htjela da se upali odnosno samo su vrtjeli vetilatori od grafičke kuler od procesora i vent od kućišta i na svakih 1-2 sekunde se samo kao restarovala i tako u krug.
Posle sam probao core 2 duo e4500 i sve ja radilo normalno (instalirao 7-cu). Sve ostale komponente su bile iste u oba sličaja.
Da li je ima neko sl. problem ili neku ideju?
I naravno koju bi od ovih ploča predožili uz gore pomenuti xeon (i možda za neki OC)?
Hvala.

E to se traži. Hvala još jednom. Znači zvaničan Asus-ov BIOS ROM otvorim sa MMTOOL i ubacim te kodove iz *.bin, sačuvam i flešnem BIOS preko diskete?

Ubacio sam kodove iz sva tri bin fajla i kada sam sačuvao vidim da ih imam za 40 CPU, dok kod onog kineza ima 42, šta li je on to još ubacio? Flešnuću ga prvo sa mojim pa ako nešto ne bude valjalo sa njegovim. Ne znam da li bi smetalo ako na verziju u nazivu dodam slovo m? Na primer naziv ROM-a da bude p5k-1201m.rom.

To sto kod njega ima 42 a kod tebe 40 nema veze, generalno ako znas tacnu oznaku procesora ubacis samo jedan ne mora sva tri. Ne smeta nista naziv biosa mozes da stavis sta god hoces.

Treba mi pomoć oko jednog problema.
Naime, dok čekam da stigne moj primjer xeon-a E5450 imam tri ploče na raspolaganje:
Gigabyte EP45-DS3L
Gigabyte EP43-DS3
Gigabyte P35-DQ6
Problem imam sa P35-DQ6 na koju kad sam stavio Q9300 nije htjela da se upali odnosno samo su vrtjeli vetilatori od grafičke kuler od procesora i vent od kućišta i na svakih 1-2 sekunde se samo kao restarovala i tako u krug.
Posle sam probao core 2 duo e4500 i sve ja radilo normalno (instalirao 7-cu). Sve ostale komponente su bile iste u oba sličaja.
Da li je ima neko sl. problem ili neku ideju?
I naravno koju bi od ovih ploča predožili uz gore pomenuti xeon (i možda za neki OC)?
Hvala.

Xeona mozes na bilo koju od pomenutih ploca, radice na svim.
Sto se tice problema sa Q9300, jesi probao da uradis update biosa i posle toga reset biosa, vadjenjem baterije na pola minut ili prespajanje pinova za reset biosa.

Nisam radio update biosa (nisam ranije nikad radio update biosa), pinove jesam prespajao i vadio bateriju.

Poslednja izmena:
Probaj bios da odradis pa javi sta si napravio.

Probaću. Quad nije moj pa se nadam za sjutra da probam.
Hvala u svakom slučaju.

Odrađen uspješno update bios-a, quad 9300 proradio.
Dule hvala još jednom, pozdrav za sve.

Ukoliko original Gigabyte BIOS koji si flesnuo podrzava C2Q ekvivalent (u tvom slucaju Q9550 = E5450), Xeon bi najverovatnije radio ali ce ploca pri svakom dizanju sistem smarati sa porukama kako je uboden nepodrzan procesor i da bi trebalo da ugradeujes BIOS. Da bi se resio ovih problema bilo bi potrebno da ubacis mikrokodove u taj zadnji BIOS i da ga ponovo uflesujes.

Da skinem bios sa ovog sajta iz predhodne poruke i da ga uflešuje ili treba još nešto da se odradi.

Da skinem bios sa ovog sajta iz predhodne poruke i da ga uflešuje ili treba još nešto da se odradi.

Najlaksa varijanta je da skines od kineza i flesujes, a mozes i sa gigabyte sajta da skines i modujes, verujem da nema neke razlike.

Ako nisi siguran kako da pripremiš BIOS fajl, tj. nisi pratio nastavu do sada, slobodno uflešuj Kineza.

Ukoliko želiš da imaš "čist" BIOS fajl, sa procesorima koji samo tebe interesuju, moraćeš malo da se upustiš u modovanje. :)

*******ciju na stranu, baš kako ti je i dulehak rekao - na kraju je svejedno.

Javi baš kako fercera taj proc na toj plojki - nije u postu bilo puno DQ6 modova.

Pozz

Čitav dan se izmaltretirah, prvo 1 hd plavi ekran pri podizanju sistema, zatim SSD podigao sistem (sistem sa drugog kompa), temperature na svako jezgro 60+ stepeni, probao sam prvo da klokujem na 3.5ghz sa postavkama u bios 400x9, sledeći restart plavi ekran. Pokušao sam format, ne dozvoljava. flešovao kinesku pa gigabite ne pušta format. na kraju zamijenio ram (kingston 2x2 na 1066) i evo sad radi sa giga nekog Transcend rama na 800MHz a nove postavke u bios su FSB 420x9 i evo dok kucam radi a temperature su niže za 10-tak stepeni.

Poslednja izmena:
Vrh Dno