Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Posto trenutno vise radim za faks (barem sto se tice montaze), monitor mi nije toliko primaran, kada se budem dosta ozbiljnije bavio fotografijom i videom, onda cu juriti kvalitetniji monitor i panel.

tvoj komfor i tvoje pare. :) cinjenica je da u celom iskustvu rada na tom racunaru najvise ce da znaci prvo monitor,pa ssd,i tek tamo pri kraju cpu,ali kako hoces. :)

@umart Kada budem sredio konfiguraciju na zeljenu, tada mozda bacim i na monitor, konkretno mozda nesto na 2K rez.

Svi me izgleda saljete na E5450, a novca trenutno ima za X5450 :d, a sinoc sam sa aliexpress-a porucio stvari za ukupno 26 evra, plasim se ako porucim da stigne sve to zajedno da me ne rebnu na carini :whip:.

@umart Kada budem sredio konfiguraciju na zeljenu, tada mozda bacim i na monitor, konkretno mozda nesto na 2K rez.

Svi me izgleda saljete na E5450, a novca trenutno ima za X5450 :d, a sinoc sam sa aliexpress-a porucio stvari za ukupno 26 evra, plasim se ako porucim da stigne sve to zajedno da me ne rebnu na carini :whip:.

mala je sansa da stigne zajedno, ja narucim 10 stvari od razlicitih prodavaca, tek mi ponesto stigne u istom danu (dve koverte maks)

Probao i trazi neke sulude napone,do 4.4 je ono ...kao normalis cim stavim 4.4 i preko toga ko da ga neko ubode :D,poradicu na tome jos malo kad budem imao vise vremena...
Inace ova Phobya LM je bolja od CLP-a ...razlika izmedju CLP-a i MX-4 je 7-8C to sam proverio xx puta sto na CPU sto na GPU,dok kod ove phobye je razlika 10-11C u odnosu na MX-4 :D

Ok, u ponedeljak jos jedna uplata i porucujem e5450, nagovorili ste me :). Samo, sta da uzmem za hladjenje dok stigne, LC CC 120? Malo mi ruzan crni kuler, lepsi beli kod cc 95 :D.

Cc95 je za mene poprilicno bucan, skoro uzeh za drugara za e5440. Ali iznenadjujuce fino hladi, odusevio me tu.

Ma svejdno bih vise isao na CC120, vise volim da su tu veci ventilatori, pa da ogranicim RPM ako bas zelim tisinu a da opet hladi.

Ma okaci neku jelkicu ili Areon u kuciste, ima da mirise samo tako :d. A koliki sam baksuz, fali mi manje od 1e na kartici da porucim sada. A podsetite me, jel moram da imam na kartici vise od 5% novca u vrednosti robe koju porucujem da bi mogla transakcija da se obavi? Visa internet u pitanju.

Izvinite sto malo bezim sa teme :wall:.

Poslednja izmena:
Na limundu bih mozda nasao ove kingston memorije sto imam ili bih uzeo par sa aliexpress-a: http://www.aliexpress.com/item/Bran...for-Desktop-RAM-good-quality/32306380510.html.

Naručio sam na aliju e5440 (21e) i 4x2GB KVR Kingston KVR800D2N6 (15e) kao poslednji upgrade za GA-P35-DS3L ploču. Već sam stavio modovani bios, memorija mi je stigla, još samo procesor.

Rizikovao sam sa memorijom, jer sam naručio jeftiniju verziju za AMD. Svaki modul bios vidi kao 1GB umesto 2GB, a win kaze da je svaki modul 2GB (1GB usable). Resource manager kaže da je 1 GB hardware reserved. Kod drugara na AMD ploči memorije su normalno prepoznate i rade ispravno, ali nakon što je u biosu postavio compatibility manager opciju sa auto na off.

U svakom slučaju, izgleda da memorija nije kompatibilna sa intelovim pločama, pa sam hteo da podelim sa drugima.

pun KP tih memorija po *****skim cenama...
cak sam i na forumu video RARITET memoriju samo za amd,a na aliju 6 puta jeftinija :D

Pozz.Hteo bih da stavim xeona na asus p5ql pa ako neko moze da mi kaze kako i gde bih mogao da nadjem dobrog xeona za relativno male pare ?

Da li neko pouzdano zna koji ddr3 ramovi rade na 775 gigabyte pločama?

Imam 1x 4gb 1333, ali radi samo na asusu i na msi. Gb uopšte ne postuje.

Ako stavim modovani bios i odlučim da vratim stari procesor (dual core e6700) da li će sve biti ok? Hoće li temperature biti iste a sistem stabilan? Matična je Asus P5KC.

Ako stavim modovani bios i odlučim da vratim stari procesor (dual core e6700) da li će sve biti ok? Hoće li temperature biti iste a sistem stabilan? Matična je Asus P5KC.
Sve ce biti potpuno isto. Isti su biosi, samo sto je u modovan dodat mikrokod za xeona. Mozda su izbaceni neki za najslabije matore procesore.

Ne preporučuje se, ima dosta problema sa njima, a valjda provereno rade samo neki primerci Xeona serije 3
Važi i za X38 i X48 čipset

Poslednja izmena:
"Citat Citiram korisnika: phantomr Pogledaj poruku

@pega, komšijo (i ja sam Lionac!) upravo sada čitam tvoju temu 771 na 775 mod, od početka, jer sam je nekako preskočio ovih godina (2500k odavno kupljen, nikakvih problema niti želja za nečim drugim), oduševljen sam i malo mi je krivo što sam to preskočio. Svaka čast pega na temi, savetima i entuzijazmu da se iz postojećeg hw izvuče maksimum, odnosno više nego što većina "običnih" korisnika uspeva iz identičnog hw.
To mu dođe kao neka vrsta sporta
p.s. imam moju staru ga 965 ds4 ploču, ali nemam nikakav cpu da je proverim da li je i dalje živa a ova tvoja priča mi se baš dopala"

Za GA-965-DS4 bih pojurio E0 E5420 proc i Cors Value Select-e na 533. Sve ukupno ne bi smelo da bude više od 30e uloga. Procesor se ponaša kao i većina snažnijih Xeon-a, vrlo se jeftino prodaje, a Cors 533 memorije se klokuju kao blesave i stabilne su do ya*a. Sve bolje je bolje, of course. Ali kad je sport u pitanju, onda ovakva neka kombinacija. Još kad bi upao neki 60~64GB SSD za 20e kao što sam jao upecao svojevremeno OCZ Vertex-a III-ojku, eh, kako bi to poletelo :)

planiram da uzmem Asus P5Q C
sa ovog sajta ne mogu da skinem microkodove (ne znam zasto) ? nesto mi
Mega "kilavo" radi na IE : http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
da li postoji neko drugo mesto gde mogu da preuzmem ove microkodove ?
I da li je verzija P5Q C,P5Q C Pro i P5Q C @ isto ?
hvala na odgovoru,pozz...

Koristi Mozilu. BIOS arhiva teška je jedva ~ pola MB.
Isti je BIOS za sve tri ploče.

Stigao procesor. Iako sam flashovao bios sa poslednjom modovanom verzijom za moju plocu cini mi se da nema sve instruckije:
cpuz.JPG
Skinuo sam bios sa sajta iz Peginog potpisa. Resetovao CMOS.
Imate neke predloge?

Nazad
Vrh Dno