Eh,da je samo u kesuZnam da je razlika u kesu,ja spomenuo samo ocene u windows_u.
![]()
Nešto mi se u poslednjih par stranica čini da se uglavnom javljaju kolege koje bojkotuju mod i traže njegovu isplativost, realnu upotrebu u današnje vreme, pominju neke cene, ocene u Win-u i sl.
Da podsetim:
1. mod ima smisla samo ako želite da iskoristite staru ploču i ne potrošite duplo ili tri puta više para za prelazak na neki već pregaženi Phenom II ili sl.;
2. ima smisla ako jeftino nabasate na ploču, pa hoćete malo da se poigrate i sa ovim rešenjem i, eventualno, uporedite sa nekom drugom svojom platformom ili ortakovom platformom ili sl.;
3. itekako ima smisla ako ste kratki sa kintom, a treba vam pristojnija mašina u 2015. do nekog prvog kvalitetnijeg i krštenijeg upgrade-a
U svakom drugom smislu nema opravdanja, niti finansijske logike. Zna se vrlo dobro šta je aktuelno od hardware danas i kako to radi. Znaju se i cene..
Nestrpljivo čekam stranicu na kojoj će da osvane neki dobar OC rez i komentari podrške ili preporuke za još boljim rezultatima - iako ni to nema opravdanja, osim entuzijazma i prikazivanjaMožda ima smisla samo do neke mere, ali su ti okviri prilično tesni i traže dobar "okolni" hardware.. Živeli!
P. S. @iSpirit81 - Uzet E5345 za 2k dindži i P5B za 15e; to je za mene zabava i tu mogu da ga poredim sa Q6600! Pozz![]()
znam da je kseon bio bolji,ali me zanima tacno koliko i gde.
Hvala na odgovorima.
To bi islo na ovu moju plocu - P5Q Pro.
Nego sta se najvise isplati kupiti od ove E serije? Vidim da nju najvise hvalite. Overclock se podrazumijeva.
I koliko to kosta dok dodje do Balkana, kada se kupuje sa Ali-ja?
Kome treba quad ima smisla.
Kada otvorim 3Ds Max, Photoshop, Mudbox u isto vrijeme ce to sve finije raditi sa quad-om. Za igre ga ne trebam jer ih puno i ne igram. Nema nista za mene, osim naslova kao sto je PoE za koje ne treba quad.
Koliko sam ja uspeo da primetim,q6600 i 5440 imaju istu ocenu u windows_u.
E sada,koliko je to merodavno....
Ako je tako,zasto bi davao isti novac od 40 evra za tog xeona,da ubacujes bios i sakatis plocu kad ces imati isti efekat i sa Q6600...
Mada,mozda i gresim.
@Pega
Phenom II imao bolje preformanse.
@Starac
Lepo sam ti rekao u odogovoru. Ali ako već imaš 775 ploču najisplativije je kupiti Xeon proc i to po meni X serije jer ćeš proći jeftinije u odnosu na E seriju bar 5-10 eur. Vuku malo više struje ali to je po meni zanemarljivo. "Dok dođe do Balkana" košta - cena sa Ali expresa + pdv. Carinu ti neće naplatiti verovatno. A pdv ti naplate uglavnom koliko kinez napiše vrednost pošiljke. Uglavnom oni stave vrednost 15-20 eur, tako da na to platiš još npr. 20% pdv. A ako baš imaš sreće da ti kinez spakuje u kovertu i prođe tako carinu možda ne platiš pdv.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari