Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Ja se izvinjavam ako sam dobro shvatio, treba i neka prepravka na ploci ili ne?
Da se skinu neki zarezi na olastici gde leze procesor?

Jeste, treba da ih isečeš.
Ili druga, malo pipavija ali lepša varijanta, da napraviš useke u procesoru :)

Na prvoj strani ove teme je @Pega sve lepo objasnio, uz prateće ilustracije.
Dakle, ima i "nacrtano". ;)

video ali sam mislio da se nesto promenilo u medjuvremenu, a vidim na Aliiju da ima i da se kupe iseceni procesori.

odoh da jurim procesor

Dobro, ako si hteo da pogađamo, ono prvo je pasta a šta su ova druga dva sokoćala? Delovi kulera? Šta li?

pumpa i radijator,old skul vodeno hladjenje koje sklapas sam.

Auu čoveče, dosta komplikovano to izgleda. Nadam se da neće nigde da procuri i to verovatno ne može da stane u standardno kućište. Sigurno je to za dobar CPU koji može da se OC preko 4 GHz.

zamisli da je stavio 240 rad i push/pull,fazon stvarno bi otisao ispod ambijentalne.

Ambijentalna je oko 23.5 C, a ovo je EK-CoolStream RAD XTC (140) koji prima cca 280ml tečnosti.

Dakle, prima vode više nego gro 240 RAD-ijatora. Trenutno je u sistemu cca 750~800ml tečnosti.

Takođe, RAD je stavljen u push/pull režim sa dve Arctic Cooling PWM 14-tice. E, sad, ono što nije stavljeno je Gelid, već pasta od 250 din. Gelid tek sledi. Ovo je bilo za prvu probu :)

Provrteo sam sinoć prve testove na def setovanjima - CPU u Intel Burn-u na 100%, npr. 33-35 C :)

Poslednja izmena:
Ja sam probao da turpijam (da ne bih sekao plocu) xeon (doduse dvojezgarni 5110 zalepio sam i stiker), i ne radi.

Probao sam na 4 ploce (965p, p35 i dve 945g), vrti ventilator ali se nista ne desava (north bridge hladan kao da je ploca
iskljucena).

Dobio sam danas interesantan pm u kome kolega sa Foruma ima dosta problema sa stabilnošću sistema u kome je Xeon E5450 i sumnja na nekompatibilnost ovih procesora sa Win 7/8 okruženjem.

Poruka za sve koji prate temu i žele da iskoriste stari hardware u ovom smeru - nema nekompatibilnosti sa Win OS!

Najbolje je proveriti svaku komponentu u drugom sistemu, kako bi se eliminisali potencijalni kvarovi. Nije retko da ni sam procesor ne valja; lično sam se uverio u to. O ploči neću ni da govorim. DRAM takođe zna da zadaje muke.

Savetujem da početak priče u otklanjanju problema bude provera ili zamena sticker adaptera, hlađenja, pa onda sve ostalo pomenuto. Pozz

Imam stock kuler,onaj deblji sa bakarnim podnozjem,[email protected],ovo su temperature...
2015-01-24_155006.jpg

Preporucite mi kuler a da nije nesto preskupo,moze I nesto starije polovno a da bolje radi od ovog fabrickog..?
Zveknuo bih proc na 3.6,kao sto rece Pega, ali I ovako sam nategnut sa toplotom...Kuciste mi je veliko I dobro provetreno.

Dobio sam danas interesantan pm u kome kolega sa Foruma ima dosta problema sa stabilnošću sistema u kome je Xeon E5450 i sumnja na nekompatibilnost ovih procesora sa Win 7/8 okruženjem.

Poruka za sve koji prate temu i žele da iskoriste stari hardware u ovom smeru - nema nekompatibilnosti sa Win OS!

Najbolje je proveriti svaku komponentu u drugom sistemu, kako bi se eliminisali potencijalni kvarovi. Nije retko da ni sam procesor ne valja; lično sam se uverio u to. O ploči neću ni da govorim. DRAM takođe zna da zadaje muke.

Savetujem da početak priče u otklanjanju problema bude provera ili zamena sticker adaptera, hlađenja, pa onda sve ostalo pomenuto. Pozz
da potvrdim da nema bas nikakvih problema sa 771 xeonima i novim windowsima, kod mene je e5335 bez ikakvih problema radio sa win 8.1 update 1...

Ma to za nekompatibilnost sa OS-om može da izleti nekome ko baš i nema mnogo znanja o njihovom funkcionisanju, vezi sa hardverom, a naročito sa procesorom. Niti je malo porazmislio zdravorazumski pre takve tvrdnje. NHF, nije mi namera da vređam :)
Uostalom, kod mene P965, E5450 i ostatak konfe rade perfektno. Imao sam malo problema dok u stvari nisam uklavirio kako da naštimujem memoriju, jer iskače van deklarisanih taktova, tačnije radi na nekim međuvrednostima. Posle toga sve OK.

@Darc0 : nažalost, Intelov "bakarni" box nije uopšte predviđen nizakakve izlete van deklarisanih frekvencija i TDP-a. Čak i za veće opterećenje na nominalnim taktovima postaje bučan i jedva dovoljan.
Bilo šta tipa Vendetta2, hyper 212, ili od novijih recimo Cosmo Cool LC-CC-120, završiće potrebe. Proguglaj malo. Imaš recimo
lga-775-cpu-cooler-mega-test, ili još malo poređenja
i naravno još dosta toga.

Poslednja izmena:
@BikoPK
NIsam znao da je ovaj intelov box bas toliko los...Nista,potrazicu nesto,hvala ti.

Sto se tice nekompatibilnosti,ja sam jedini problem imao sa WIN 8.1 64bit ali flesovanjem modovanog biosa resio isti.A taj problem ne bi nastao da sam pre toga procitao ovu temu pazljivo sto naravno nisam uradio : -)

Moze li informacija da li je As Rock G41M-VS3 R2.0 kompatibilna sa Xeonom E5150?
Hvala

Moze li informacija da li je As Rock G41M-VS3 R2.0 kompatibilna sa Xeonom E5150?
Hvala

Mogao si bar da se potrudiš da prvo pogledaš ima li je u bazi mikrokodovanih bios-a iz Peginog potpisa.
Jeste. Takođe na toj stranici imaš i "ASRock BIOS Upgrade Instruction".

Poslednja izmena:
Nisam se setio, hvala na odgovoru. Mozes li mi reci koliko si siguran, posto imam ovaj procesor nov, treba da ga prodam coveku koji hoce da ga stavi na takodje novu plocu..

Znam da par likova sa overclock.net foruma imaju E54xx seriju procesora na toj ploči. Prema tome treba da funkcioniše bez problema. Ako dobro odradi BIOS, naravno, komponente i čipset na toj ploči su sposobni da ga proprate.

Poslednja izmena:
Jel mogu da te iscimam da odradis to ubacivanje mikrokodova, ili link ka spremljenom biosu za tu plocu?

Nisam lenj, nego NE ZNAM :)
he he, da budem iskren

Thanks!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno