Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Spakovao sam Xeon E5440 na Gigabyte GA-P35-DS3R plocu .Uradio update BIOSa na poslednji F13,sve radi,ALI....!!
Ne mogu da instaliram WIN 8.1 64 (win7 64 moze),kada pokusam iz WIN7 da uradim upgrade na 8.1 izbacije mi onu gresku
You can't install Windows 8.1 becaue your processor doesn't support CompareExchange128.
Kada krenem cistu instalaciju ,krene onaj plavi logo WIN 8 i kada treba da izbaci sledeci screen restartuje se pc,probao boot i sa DVDa i sa USBa, razlicite instalacije win 8.1 64 ,isto se desava u oba slucaja.
Guglao sam i guglao i na kraju sam oguglo...Nasao sam neki nacin da se uradi update CPU microcoda ali kad sam video postupak glava me zabolela..: -)

Jel imao neko slican problem i da li postoji neka "fora" da instaliram win 8.1 64bitni..?
Pre ovog Xeona na istoj ploci(BIOS F9) je bio C2Duo @6750 i win 8.1 64.

^^
Pokrenuo taj fajl iz WINa sa USBa,stigao do dela da ubacim key ,tu sam ja prekinuo instalaciju ,odoh da spavam pa cu cim ustanem probati.
Jel ovo postupak da idem na upgrade sa sedmice na 8.1 ili moze clean install...?
Hvala ti na odgovoru...

Pa ako moze odradi upgrade ako ne onda custom pa kasnije windows.old obrisi preko disk cleanup-a , ali prvo sacuvaj iz njega sta ti treba pre brisanja...

Gde mogu da skinem modovan bios za xeone, imam par 775 ploca pa da ih probam.

Gigabyte P35 DS3R
MSI P35 Neo3 tj MS-7395 v1.0
ASUS P5K DELUXE

Pa ako moze odradi upgrade ako ne onda custom pa kasnije windows.old obrisi preko disk cleanup-a , ali prvo sacuvaj iz njega sta ti treba pre brisanja...

Ne komplikujte stvar :) dexter87 je podsetio na značajan kokanov link, a imate ga i u mom potpisu, a imate ga i na 13. strani teme :)

Mikrokodovan BIOS bi trebalo da reši probleme. Pozz

Uspeo sam,flesovao mikrokodovan BIOS I instalirao WIN 8.1 64bit sa USBa iz prve,,:- )
Hvala momci,najjaci ste ;)

POZZ

Ne znam kako.

Posto sam na TT, ne mogu da linkujem normalno, ali imas na 3. ili 4. strani link ka stranici sa uputstvima za ubacivanje potrebnih mikrokodova u stock bios.

I ja sam na tapatalk...

Probaj sa ovim biosom.
Da napomenem da se odricem svake odgovornosti u slucaju eventualnih problema ;).

Ako si kojim slucajem nepoverljiv prema ovom biosu, probaj sam da uradis pomocu mikrokodova i MMTool-a iz attachment-a.

Prilozi

• lga771_microcodes.zip
    16.5 KB · Pregleda: 38
  • MMTOOL3.26.zip
    156.4 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Probaj sa ovim biosom.
Da napomenem da se odricem svake odgovornosti u slucaju eventualnih problema ;).

Ako si kojim slucajem nepoverljiv prema ovom biosu, probaj sam da uradis pomocu mikrokodova i MMTool-a iz attachment-a.

STOOOOOOOOOP!!!!!!!!!! :) Borgof, linkovao si mu P5Q Deluxe BIOS fajl, a ne P5K Deluxe..

Probaj ovaj.. Naravno, takođe na ličnu odgovornost. Pozz

Prilozi

• p5kdeluxe771.rar
    994.8 KB · Pregleda: 26
Uffff.... dobrbo je da si video, ubi me umor, radio sam ceo dan :d

sve jedno, ne bi ti flesher dao da fleshujesh pogreshan bios

Sta sam zayebo pa mi windows system ne pokazuje pravi klok procesora...?
CPU-Z,aida I BIOS pokazuju iste podatke.
2015-01-11_142105.jpg

FSB nije takt procesora. :D

Sve ti je normalno, pogledaj u CPU-Z sta pise za Core Speed i ispod za Multiplier. Ti si to nesto malo overclockovao? Pa ide od 6x376.96Mhz do 8.5x376.96.

Poslednja izmena:
^^
Pa dobro razumeli smo se,nisam se dobro "odrazio" ...
Znam ja da sve radi OK samo me buni sto je pre u win system stajao samo max klok, recimo 3.2 a sada samo def 2.8 iako radi na 3.2 ...ali nebitno,bitno je da radi.
Kloknuo sam na 3.2 ,tek sam juce sastavio "ovo" ali ne verujem da cu ici nesto mnogo preko toga, imam stock kuler...videcu.

Hvala na dobrodoslici,direktore,ti kao pokretac I pionir ove teme 100% zasluzujes tu titulu...;)

Za 3,6GHz,videcu ,ovo za sada je kabeza,laganica(sto ti kazes"beep iz prve") ....imam stock kuler pa sam oprezniji.

Moze li i koji Xeon na moju Asus P5Q pro plocu? I neki link za bios ako treba da se flesne.

Vrh Dno