Šta je novo?

Moguca prevara člana "Optimus Primal"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kapri

Cenjen
Učlanjen(a)
17.10.2014
Poena
170
Član "Optimus Primal"
je prodao Netflix slot za godinu dana za 3500din a pretplatu je platio mesec dana. Račun koji je stavio da mu se novac uplati glasi na ime ******.
Izvinjavam se ako kršim pravila foruma ali mislim da imaju drugi članovi Info ako pokuša isti čovek opet nešto da proda sa drugim nalogom.

Poslednja izmena od urednika:
U prijavama se javio covek:

Cao ljudi, samo da javim da je isti clan i mene prevario- radilo sve mesec dana i od onda vise ne radi i ne odgovara na poruke ni na forumu ni na mob. javio sam i Kpariju ali evo i vama pa mozete edit da udarite da dodate da nas je bar dvojica prevarenih

Doticni nije bio na forumu vise od mesec dana. Mozda se nesto neplanirano desilo, tako da polako sa bakljama i vilama...
Ali jeste cudno da se Netflix prodaje na godinu dana pretplate.

Mislim da bi trebalo da ima neki link u temi prodaje softvera, čisto radi upozorenja... Mada ne znam, prosto mi je neverovatno da neko ovo uradi ovde za sitne novce.

Mislio sam i ja o tome da se nešto dogodilo ali broj telefona nije isključen već zvoni. Zovem ga i pišem već 10 dana ali nema odgovora. Na Viber-u stoji da mu je isporučena poruka.

Najčešći razlog prevara do 5k je valjda jer ne mogu da krivično odgovaraju za iznose preko 5k. Bila je tako neka granica pre 10-15 godina, ne znam koliko je sad. I zato je naviše prevara na sitnu lovu. Mene je prevario tip za FIFA igricu na KP, za 3500k isto. Uplata ide po principu, uplaćuješ mu na račun firme, a firma je u stvari kladionica, a ti ni ne znaš da je kladža, jer je Max bet registrovan na neko skroz normalno ime nigde BET ni ne piše, ali je bitan poziv na broj, a to je broj njegovog naloga i ti si ćao posle toga, jer kladža ne sme da daje podatke drugim strankama...

I mene je prevario, a sto je najjaca fora, provalio sam tek pre neki dan jer i ne palim Netflix.
Ludilo :D

A kako ste zamislili da vam, bez obzira na pretplatu, radi deljenje Netflix-a van istog domacinstva duze od mesec dana? Zar nije to sada vec limitirano na svim nalozima?

Ok, moja ekipa to resava VPN-om, ali nije mi izgledalo da je covek nudio takvu zavrzlamu na oglasu.

Uostalom, ko zna sta se mozda desilo coveku. Strpite se...

Čovek se nije pojavljivao na forumu od 21. januara, sacekajte sa zaključcima, sigurno ima razloga za to što se ne javlja.

Sve je moguće, ali ne uliva optimizam ako se neko ne javi ni na telefon, ni na poruku 10 dana. Jedino ako je nešto ozbiljno, daleko bilo, pa nema čovek mogućnosti, a u tom slučaju ni Netflix mu nije baš prioritet u životu.

Ima - verovatno se zove "sklonio sam se na neko vreme dok sve ne prođe pošto nema šanse da ne provale da sam ih zeznuo".

Ovo što ljudi prijavljuju se desilo pre nego što je prestao da se javlja iz nekog razloga, tako da ako je ne daj Bože zdravlje u pitanju želim mu brzo i potpuno ozdravljenje ali to opet ne menja činjenicu da ljudi nisu dobili to što su platili.

A platili su godinu dana kako je i oglašavao.

Kod deljenja online naloga sa nepoznatim licima su ovakve stvari uvek u paketu.
Zar nije lakse skupiti ekipu poznanika i tako deliti?

Jedino što nema neki staž na forumu,pa tu možda biti malo obazriv kod saradnje.
Slična priča kao skoro na kp i kartama,sa uzimanjem avansa dok ne stignu(dok ne pokupi što više love),slično kao i ovde,imao si servis mesec dana.
Ali da,ako se ne javlja na tel više puta,to bi trebalo da je to

Meni više upada u oči to što je u oglasu naveo da prodaje za godinu dana a kod svih prestalo da radi nakon mesec dana nego što dele nepoznata lica i to bi se sa aspekta razloga zbog kog je pokrenuta tema slobodno trebalo zanemariti.

Čovek je poslednji post imao na forumu 17.01., a tada je i oglasio zenin netflix nalog. Imao je jos neke oglase ranije, koji su po vrednosti veci od ovih netflix naloga, pa se niko nije pozalio da je prevaren.

Kakve veze ima kada je imao poslednji post kada je nekoliko dana posle toga bio na forumu da zatvori oglas kao "nije aktuelno" jer je prodao sve slotove i baš od tada mu se gubi svaki dalji trag na forumu!? Meni to samo stvara još veću sumnju.

Čovek se nije pojavljivao na forumu od 21. januara, sacekajte sa zaključcima, sigurno ima razloga za to što se ne javlja.
Pisao sam mu pre 10 dana i sms i Viber i piše da je isporučeno. Zvao više puta u više dana i isto sam pomislio daleko bilo da nije nešto ozbiljno ali valjda bi se neko javio na telefon ili odgovorio na poruku, a opet kartica bi valjda prošla za naplatu, jer je nekoliko nas platilo po 3500din i da je namenio taj novac za Netflix bio bi na računu kartice.
Sačekao sam sa postavkom teme i dao šansu da se neko javi. Ako se ispostavi da sam pogrešio, ako se javi član i vrati novac ili uslugu javno ću mu se izviniti ovde na forumu.

Da, imao je dva oglasa, na ovom drugom koji je postavio desetak dana kasnije napisao je da je na zenino ime.

Onda sam se javio na taj drugi oglas gde je pisao da plaća za ženu.

Covek je uzimao naloge preko drugih zemalja, moguce da je regularno sve platio za godinu dana i da je taj nalog blokiran, a da se ne javlja iz nekih raloga koji nemaju veze sa prodajom tih naloga. Ima po temama gde su mu bili blokirani neki famuily nalozi za Netflix i cini mi se MAX.

Stvarno ne znam, ne javlja se niko. Netflix izbacuje "unable to process payment, please update payment info"

Bukvalno s jednim google searchom se vidi da nema godisnjih netflix pretplata :)

Mozda je covek placao mesecno pretplatu, a prodavao pretplatu za godinu dana. On bi dalje placao svakog meseca dok ne isteknu tih godinu dana koliko je prodavao korisnicima ovde na forumu. Negde je pukla kombinacija i pukla tikva, covek se ne javlja, a korisnici osteceni. Mada i ne vidim tu neku racunicu, pretplata za godinu dana izadje 120e za cetiri uredjaja, sto mu dodje tih 30e godisnje po uredjaju. Preko Egipta je 15e godisnje, vidim po postovima u Netflix temi da je nesto preko njih uzimao i to mu je jednog trenutka blokirano.

Prodavao je kao Srpski Netflix nalog tj. slot. Dakle ne može da pukne ništa ako je bio istinit u nameri da podeli trošak za Netflix sa nama ostalim članovima, to je po meni jedina računica za ovo deljenje akaunta. Svaka zarada je besmislena osim ako je ova priča.

Evo ja sam napravio “familiju” za Spotify, plaćam mesečno, ljudi mi platili unapred 6 meseci (da se ne mlatim sa mesečnim uplatama), funkcioniše. Izlazili neki, ulazili drugi, najave ljudi na vreme da neće više, ja poslednjeg dana otkažem, unapred nađem druge i to je to. Naravno, bez ikakve zarade, podeli se cifra na 6 nas i to je to. Praktično, plate mi cenu za mesec, a koristimo svi 6 meseci i tako u krug.
Ne vidim kakav ovde toliko veliki problem može da bude.

I meni je to ok, sad pitanje je da li je tako mislio i @Optimus Primal ili je imao neke druge ideje :)

Poslednja izmena:
Moguce je da mu je samo nestalo para na deviznom racunu i nije moguce da netflix povuce pare. Meni se to desavalo par puta. Lako se desi taj previd, ono fazon, znam da imam dosta para na racunu ali stoji na dinarskom.

U celoj prici je bitno

1. Uzeo je pare
2. Telefon zvoni ali se ne javlja, da mu se nesto desilo telefon bi do sad bio prazan (osim ako ne koristi Nokiu 3310) ili bi se neko kod koga je telefon javio da kaze sta se desava
3. Zna zasto ga ljudi zovu / pisu mu, mogao je bar jednom coveku da se javi na 10 sekundi i kaze - izvini, smrtan slucaj (ne daj boze), nesreca (ne daj boze), bolest (ne daj boze) - taj bi verovatno preneo ostalima.

I da se javi sad, opet je to gorak ukus jer vise nema poverenja.

Uvek moze da ga pozove neko trece lice i ako se javi, to je to.

I naravno, nadam se da debelo gresim i da je sve suprotno od onoga sto mislim da je i da je samo problem sa srecnim zavrsetkom po sve.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno