Šta je novo?

Modularno tiho napajanje ispod 9000din

nikk18adsl

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
Naslov sve govori. :) Kakve su preporuke? Opsti uslovi su: necujan rad (12 ili 14cm ventilator), preko 500W i 40A kombinovano na +12V granama, modularnost, bar 2-3 godine garancije.

CM Silent Pro od 600W takodje dolazi u obzir (Enhance built, 40A na 12V, 5 god garancije....).

ovo je skuplje od 9000 verovatno jer je verzija od 500w vec preko 9k:smash:

ne znam bas da li vredi skoro 1000din vise razlika izmedju chif od 650 i 600...ja sutra uzimam 99% ovog od 600w..jest da mi modularnost ne znaci nista, ali cena u winwin je ok...

ma kakav crni CM....

Dobio sam malopre povratni e-mail iz Hellas-a, cena za onaj CFT-650-14CS nije naravno 8200din, vec je sada 8400din, i naravno ko zna kolika ce biti sutra. :) Definitivno se i ja odlucujem na WinWin i 600W... Ne daje mi se 1100din vise za isto napajanje sa 50W vise koji mi ionako nece skoro zafaliti.,)
@Solomonbg
Jesi li ih kontaktirao telefonom? Imaju ga sigurno na lageru?

Nisam mislio bukvalno isto i iznutra, vec samo po jacini struje po granama i kombinovano, ali mi i LC8700 i CM Silent Pro 600W prevazilaze budzet. Ako mi stvarno uleti ovaj cft-650-14cs za 8200, bio bi ok kupovina, zar ne? Na vecini mesta nema ni onaj od 600W za te pare... Evo danas pitam za cft-600-14cs u jednoj lokalnoj radnji, moze da se poruci, sledeceg dana stize, a cena 8440din. :D Nece da moze...:smoke:

U Atomu je CFT-600-14CS 8.230 din. Ja sam tamo uzeo 650.

Dobio sam malopre povratni e-mail iz Hellas-a, cena za onaj CFT-650-14CS nije naravno 8200din, vec je sada 8400din, i naravno ko zna kolika ce biti sutra. :) Definitivno se i ja odlucujem na WinWin i 600W... Ne daje mi se 1100din vise za isto napajanje sa 50W vise koji mi ionako nece skoro zafaliti.,)
@Solomonbg
Jesi li ih kontaktirao telefonom? Imaju ga sigurno na lageru?

da.jesam. imaju sigurno.tj imali su juce:)

Kontaktirao sam mail-om WinWin pre 2-3 dana, dobio sam sledeceg dana odgovor iz Altija, da bi mi na kraju napajanje poslali iz Emmi-ja. :D Danas sam im uplatio kes (ispalo sa troskovima dostave tacno 7330din), i salju ga danas, tako da sutra ujutru (subota) stize City-jem. I da, pisana garancija je na 3 godine, ne 2 kao kod vecine ostalih. :)

Pa sad ima da se nadje i za neki dinar manje model od 650W, ali ima primera gde je i 600W dosta preko 8000din. Razlike u ceni za jedan isti model mogu biti bas velike na razlicitim mestima. Fora je naci najpovoljnije u momentu. Btw, ja sam na kraju narucio 600W. Javicu utiske kada ga isprobam.

Da raportiram...
Napajanje mi je stiglo tek juce, jer je neko tamo bio nesposoban, pa nije otputovalo City-jem u petak. Navodno im City nije preuzeo u petak, nego tek u ponedeljak, iako sam u petak uplatio na tekuci, obavestio ih o uplati i dobio povratnu informaciju da su pare legle i da se tog istog dana salje. Bilo kako bilo, oduzili ga nepotrebno. Bar su me obavestili u subotu da nije poslato, a na mail sam dobio i izvinjenje zbog kasnjenja.

Da predjem na stvar...
Napajanje je namontirano juce i za sada radi po propisu. Sto neko rece, kod napajanja i nema nekog specijalnog uzbudjenja, sve dok se ne vidi beli dim. :D Montaza me je malo namucila, jer su oni sleeve-ovani kablovi za ATX pinove izuzetno kruti, i nema sile koja ce ih naterati da se saviju pod nekim vecim uglom. Cak nisam mogao ni da glavno "crevo" proturim iza ploce i desne stranice, jer ne mogu da zatvorim stranicu, previse je debelo i kruto. Nekako sam ga nagurao da ne zauzima mesto u radnom delu kucista, ali onolika krutost i nesavitljivost mi nije isla u prilog. Neko je pre i pomenuo da su ti kablovi nedovoljno savitljivi zbog nedovoljno silikona u sebi... Sve u svemu, nagurao sam ga i povezao. Radi. :D
Sto se tice napona, stabilni su, na propisanim vrednostima. Buka- veoma minimalna kad se gurne uvo pozadi na one rupice. Nije pod velikim opterecenjem, pa zato i ne urla, logicno. Na koliko mu se vrti ona 14-ica, nemam pojma. Vidim da nije zustra. Na daljinu od pola metar- metar nije glasno, jedva bi se culo na ovim obrtima mozda, i to pod pretpostavkom da se sve drugo pogasi od ventilatora u kucistu i hard disk. F3 uopste nije tako tih kao sto kruze price, bar ne ovaj primerak kod mene. Verovatno i ljudi imaju razlicit prag tolerancije na buku... Ali cuje se primetno kad zakrklja u radu. Na ler nije bucan, moze da prodje, ne cvili, ne pisti. Seek noise mu je mekaniji od proseka, ali se dobro cuje. Pored svega toga, Chieftech mirno cuti i trpi. :D
Posto mi je sa napajanja trebalo samo 2 dodatna kablica (jedan sa duplim molexom i jedan sa sata power), modularnost je odmah dosta do izrazaja. Naravno, na dodir je hladno.
Cak u brosuri stavili i verziju na "Jugoslovenskom". :smoke: U kutiji dolazi ta brosura, klasican strujni kabl (3x0,75mm), svezanj dodatnih kablica za bockanje, 4 srafa za montazu na kuciste, i naravno napajanje, umotano u onoj vakum kesi (tzv. puckavac). Brizno spakovana kutija u formi koferceta sa ruckom. :p

Eto, toliko od mene za sada. Nema se puno toga reci. U nekoliko reci opisano: tiho, hladno, stabilno, pomalo nezgodno za montazu zbog previse krutog ATX kabla.
A da, pisana garancija je na 36 meseci, sto nije lose u odnosu na neke druge firme gde im kosta 8500 dinara sa 24 meseci. Mene je kostalo okruglo 7329 din (plus provizija od 1% na iznos pri uplati u banci na njihov tekuci). U cenu je usla i isporuka od 200din, a samim narucivanjem preko neta, ostvaruje se popust od 3%. Sve u svemu, jeftinije nije moglo.
Drugo ce vreme pokazati, da ga ne ureknem bas odmah. ;)

Mozemo da skinemo sleeve ( ako se uopste moze nazvati tako :d ) i da smislimo nesto drugo... :D
mada ja cu mozda da skinem sleeve i da bez icega provucem kroz rupe, sta ima veze, kad se nece videti.

Samo da ti kazem taj strujni kabli nije klasican dosta je deblji i kvalitetniji od onih klasicnih kineskih, cisto da znas da ne ostavis recimo stari kineski, a ovaj Chieftecov da drzis u kutiji. :)

Nek te lepo sluzi!

Nazad
Vrh Dno