Šta je novo?

modujem kuciste, potrebna pomoc?

sad kad kupim sprej obojio bi unutrasnjos ali ne mogu u kuci a napolju sneg cekacu toplije vreme da bojim posto nemam komoru :)

da rezimiram, farbam ga unutra crno mat takodje i zadnju stranu u crno mat a okolo ostje fabricki, jel moram finom smirglom malo presmirglati sve sto ocu da ofarbam relativno je novo kuciste nema ni 3 meseca.
i jel treba nesto kad se presmirgla pre crne mat neka podloga.
hvala.
imam u vidu da pocnem da kupujem boje i da radim polako posto cu komponente prebaciti u drugo kuciste :D

Prepakovao sam komponente iz kucista u staro kuciste tj. kuciste od starog kompa, sad hvatam neko slobodno i ne hladno vreme da smirglam i da spricam boju :) :)

Prijatelju, ne zaboravi neki prajmer pre farbanja(kao spric git u spreju, ima da se kupi u farbarama), boja mnogo bolje leze na njega, i pedantnije izgleda, to obavezno treba pre smirglanja i kada ga osmirglas onda ciscenje razredjivacem, pa susenje pa tek spricgit pa boja. Ja sad nameravam u nardnih 2 meseca da kupim airbrush pa da se bacim na crtanje :).
Tako da cu da kacim slike kako izgleda.

e kasno sam video tvoju poruku za spricgit, ja sam ofarbao juce i meni lepo izgleda bas mi se svidelo samo nisam jos slikao ali polako bice slika.
lose sam isekao stranicu gde sam hteo da stavim plexiglas :( ne znam sad sta da radim.

kako lose? daj slike neke. uzmes turpiju u ruke i ispravljaj ako je krivo seceno

malo krivo modu da tolerisem to ali sam isao previse negde.
evo slika stranice pokusacu nekako da ispravim greske koliko mogu sta je tu je.
sliku kucista cu slikati kad dovrsim neke coskove unutar sam preskocio pa treba jos malo njih popraviti.

stavio sam stranicu na neko kinesto kucuste samo da je slikam:

epf4na.jpg

ovo su greske na tri ugla tako da sam sad u nevolji :(

29ge8ba.jpg

kad ovo budem pokusao da ispravim pokusacu ujedno i da ispravim gde sam krivo sekao.

Sa cim si ovo sjekao.
Ovo je katastrofa.
Ako ces ponovo sjeci ovu stranicu, prvo izvjezbaj, da vidis kako se masina ponasa prema materijalu.
Ajde sto si prosisao, rez, ali kako da promasis liniju.
E da sad mi pade na pamet, ako si radio brusilicom, moras da imas tanki brus, to je debljina milimetari i po ili 2 a nikako onaj debeli od 3-4mm.Sa tim sam ja sjekao svoju stranicu.

u tome i jeste poenta sto sam odneo kod metalo strugara da isece reko sigurno ima covek iskustva radi to kad sam video reko sam mu pa preciznije bi ja odradio ovo, on kao meni pa nisam ja znao da ti to treba toliko precizno tako da sam sad pop*zdeo i sam cu to da uredim kolko budem mogao.

Odlično si popravio ako uzmemo u obzir na šta je ličilo kad si isekao.

Odlično si popravio ako uzmemo u obzir na šta je ličilo kad si isekao.

bar da sam ja SEKAO nego......
i ove rupe sto sam planirao da se izbuse da sakrijem kabloe su prelose izbusene pa razmisljam i njih da prosirim tako da budu lepse ali ce biti vece da li da to radim?

a vec sam ofarbao da li ce se moci ponovo to prefarbati?

Ova gornja rupa je stvatno kriminalna :D
Naravno da ćeš moći ponovo da ofarbaš, samo malo vodenom šmirglom matiraš (izgrebeš da bude hrapavo) ovu staru farbu, ostaviš da se dobro osuši, prebrišeš razređivačem i ponovo ofarbaš.

Evo i ja sam sam nešto sekao i farbao nekog matorog Chief-a pa mi se nije svidela farba (metalik pa lakirana) i ostade za lepše vreme da ga doradim i ofarbam ponovo...

u tome i jeste poenta sto sam odneo kod metalo strugara da isece reko sigurno ima covek iskustva radi to kad sam video reko sam mu pa preciznije bi ja odradio ovo, on kao meni pa nisam ja znao da ti to treba toliko precizno tako da sam sad pop*zdeo i sam cu to da uredim kolko budem mogao.

Tuga je to sto priuceni ljudi blje seku kucista od nazovi "profesionalaca" koji bi trebali samo to da znaju. Ovo da je sekao covek koji nikada u ruke nije uzeo ni jedan alat bolje bi ispalo. Btw svaka cast, dobro si na kraju izvukao ako se ima u vidu sta ti je stetocina ucinila.

kriminalna rupa hahah uzas je strasno prosiricu je da bude lepa cetvrtasta pa sta bog da :)
u petak cu ponovo ofarbati kuciste i stranice i ove sitne delove kucista i bice slike u nedelju ako ne i pre :)

Tuga je to sto priuceni ljudi blje seku kucista od nazovi "profesionalaca" koji bi trebali samo to da znaju. Ovo da je sekao covek koji nikada u ruke nije uzeo ni jedan alat bolje bi ispalo. Btw svaka cast, dobro si na kraju izvukao ako se ima u vidu sta ti je stetocina ucinila.

stetocina prava, da ovo nisam uspreo da izravnjam ne znam kako bi dalje radio posto sam se bio razocarao u rad ono imas neku zamisao i ides tim putam a ovamo izgleda ko strasilo.

MA znam sve o domacim samozvanim majstorima. Kad sam radio rack za audio uredjaje isao sam po radionicama sa projektom. Najbitnije je bilo za kintu, al kad bih pitao da vidim na sta lici var koji rade to je bilo za plakati. Pa pola tih mamlaza nije znalo da napravi var bolje od mene a tek secenje i finis. Pa to ko deca da se igraju. Na kraju sam kupio gotov proizvod uvezen iz nemacke i shvatio da smo mi samo za izvoz sirovina. Sad sam saznao da je muka iseci i stranicu na kucistu.

Ubedjen sam da bi ti to bolje sam sa dremelom ili einhelom isekao iz prve.

MA znam sve o domacim samozvanim majstorima. Kad sam radio rack za audio uredjaje isao sam po radionicama sa projektom. Najbitnije je bilo za kintu, al kad bih pitao da vidim na sta lici var koji rade to je bilo za plakati. Pa pola tih mamlaza nije znalo da napravi var bolje od mene a tek secenje i finis. Pa to ko deca da se igraju. Na kraju sam kupio gotov proizvod uvezen iz nemacke i shvatio da smo mi samo za izvoz sirovina. Sad sam saznao da je muka iseci i stranicu na kucistu.

Ubedjen sam da bi ti to bolje sam sa dremelom ili einhelom isekao iz prve.

tacno tako.
btv. sad je bolje nego sto je bilo to je najbitnije. :D

Nema sto dobro ti ide to rezanje,mozda da zamjenish toga limara kad ode u penziju :D
I ja sam sjekao kuciste ali sa tankim brusom pa mi je otislo malo ukrivo ali sam poravnjao sad nemam slike da postujem i stavio sam plexiglas i izrezao krug u sredini za ventilator 12cm izgleda dobro,narucito sto ventilator sija :D
Mucio sam se sa plexiglasom jer ako malo jace pritisnesh puca tako da budi pazljiv sa tim ili mozda da stavish staklo...

Usao si u fazon.;)
Jel' ono pocela da ti puca boja u gornjem desnom cosku?

hehe, ja cu plexiglss pa kako mi bude, vidim da pisu ovde da je staklo tesko.... ne vidim da je farba pocela da puca ako misliis na vrh kucista tu je js zastitna traka na njemu pa se vidi neka bela linija :D

Poslednja izmena:
jedna zamerka (predlog, ali kasno), sto nisi sekao rupe desno od ploce u onim udubljenjima?

ne znam ovako mi palo na pamet :) a nisam hteo da kablovi idu ispod ploce.

sta mislite tj. da li valjda da ofarbam sata kablove sad su narandzasti da ih orarbam u crno mat kao kuciste, da li se boja moci da stoji na njima jel neko probao?

nemoj farbati.
kupi crne

oki, kolike je debljine plexiglass tj. koliko otprilike da stavim?

Nazad
Vrh Dno