Šta je novo?

Modovanje Radeona 9500

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Da li mi iko moze reci jeli moguce modovati Gigabyte-ov radeon 9500 (mayaII cini mi se sa 64 mb rama) na bilo koji nacin??? Hvala unapred.

Ako joj je memorija rasporedjena u "liniju" iznad chipa,onda ne mozes.
Ako su 2 modula iznad a 2 modula sa desne strane (u tvom slucaju mesta za 2 modula posto kartica ima 64 mb) onda samo napred. Omega drajveri rade posao.
P.S Mislim da je gygbyte maya mogao da se moduje

Imao jednu pre par godina, bas GA 9500 i imala je memoriju iznad i sa strane i nije uspela da se moduje, ipak slika koju daje je perfektna!

128 bitna je i ne moze da se moduje , mozes da probas neku od modufikacija biosa za nju
poz.

Pa fajda je ako otkljuchash josh 4 pajpline-a. Uz pomoc riva tunera.

Proday je napisao(la):
Da li mi iko moze reci jeli moguce modovati Gigabyte-ov radeon 9500 (mayaII cini mi se sa 64 mb rama) na bilo koji nacin??? Hvala unapred.

Imao sam svojevremeno tu karticu i fino se modovala u Radeon 9500Pro,tj.sa 4x1 na 8x1,plus naravno o/c.Samo da napomenem da se jedino 9500NP sa 128mb(memorija u L rasporedu) moze modovati u 9700Pro i to naravno ne svi...

Jos jednom da Vam zahvalim svima na pomoci.

@optimus prime Kojim programom si to izvodio i secas li se otprilike dobitka u performansama (%)

Za postupak modovanja ti je najbolje da koristis jednu od dve stvari koje cu spomenuti, a to su RivaTuner ili Omega Drajvere.Inace probao sam i na jedan i drugi nacin i u svakom slucaju se dobija isti mod,tako da je svejedno sta izaberes.BTW,primerak koji sam ja imao je bio veoma raspolozen za o/c(secam se da su frekvencije bile podosta vise od default Radeona 9700Pro) plus otkljucani pipeline-i su bogme dali veliki boost kartici tako da bi ti svakako preporucio da izvedes mod,a razliku u performansama ces definitivno videti..

aj sad i ja da se prikljucim...
Posedujem doticnu karticu. Gigabyte MAYAII Radeon 9500 (non PRO) sa 64MB RAM-a - model GV-R9500 rev 1.0.
Crveni je PCB ima 4 BGA memorijska cipa (HY5DU283222 F-36 - predpostavljam Hynix) rasporedjena u liniji (po 2 sa prenje i zadnje strane PCB) s tim sto na kartici postoje jos po 2 prazna mesta za BGA-cipove.
Dakle raspored mesta je L (dva gore - dva bocno) ali su samo 4 motirana i to po dva u liniji sa obe strane (uzduz duze stranice) ko sto rekoh. Elem probao sam da Omegom pustim da radi kao 9500PRO/9700 ali po startovanju 3DBencha pojavljuje se ono famozno sahovsko polje. Dakle da li je to znak da ipak ne mogu da je prepravim tj da nemogu da aktiviram dodatna 4pl ili bi pomogao neki flash bios-a pa tek onda omege i ostala cuda.

Hvala

Bane-Nis je napisao(la):
aj sad i ja da se prikljucim...
Posedujem doticnu karticu. Gigabyte MAYAII Radeon 9500 (non PRO) sa 64MB RAM-a - model GV-R9500 rev 1.0.
Crveni je PCB ima 4 BGA memorijska cipa (HY5DU283222 F-36 - predpostavljam Hynix) rasporedjena u liniji (po 2 sa prenje i zadnje strane PCB) s tim sto na kartici postoje jos po 2 prazna mesta za BGA-cipove.
Dakle raspored mesta je L (dva gore - dva bocno) ali su samo 4 motirana i to po dva u liniji sa obe strane (uzduz duze stranice) ko sto rekoh. Elem probao sam da Omegom pustim da radi kao 9500PRO/9700 ali po startovanju 3DBencha pojavljuje se ono famozno sahovsko polje. Dakle da li je to znak da ipak ne mogu da je prepravim tj da nemogu da aktiviram dodatna 4pl ili bi pomogao neki flash bios-a pa tek onda omege i ostala cuda.

Hvala

Ako ti se prilikom benchovanja pojavljuju sahovska polja to je definitivan znak da disable-ovani pipeline-i nisu ispravni tj.nista od moda.Ostaje ti jedino da o/c karticu i tako joj povecas performanse.BTW,nikakav bios flash ti ne moze pomoci da aktiviras neispravne pipeline,tako da je bolje da to batalis posto kartica ocito nije modabilna..

Ajd' onda linijom manjeg otpora... Za koliko bih mogao da je "utopim"? :smoke:

@Bane-Nis
Navedi rezultate u 3dmark01/03/05 na default & occ.

macman je napisao(la):
@Bane-Nis
Navedi rezultate u 3dmark01/03/05 na default & occ.

Ok, ali samo def. nemam nameru da je occ-ujem. Ne igram se time - to mi je sve sto imam. Bojim se da ne ostanem "corav" 😀

Eh Nisam hteo da te navedem da je sprzis 🙂 , Nemoj reci da nisi tu karticu nikad poterao malo vise ...def je valjda 275/270 ? mogao bi da probas bar na 310/290 kad je kartica vec "corava za 4 pipelina" mozda ima neki drugi potencijal...

Bane-Nis je napisao(la):
Ok, ali samo def. nemam nameru da je occ-ujem. Ne igram se time - to mi je sve sto imam. Bojim se da ne ostanem "corav" 😀

Posto kartica koju imas poseduje Hynix 3.6ns cipove verovatno se i ne bi mnogo ovajdio od o/c posto se primerci sa ovom memorijom jako slabo overklokuju.Probao sam dva potpuno ista kao sto je tvoja kartica i o/c je bio izuzetno los(skoro nikakav),a takodje sam i testirao jedan primerak koji je imao 3ns memoriju koja se izuzetno overklokovala,cak i poprilicno iznad default 9700Pro klokova.Kao sto je mnogo puta receno sve je u primerku..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno