Šta je novo?

Modifikacija Neo kućišta (moj prvi mod)

div2008

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2010
Poena
159
Evo i mog prvog kucišta. Nadam se da će vam se svideti.
Dajte komentare.

Prilozi

• IMG_0002.JPG
    IMG_0002.JPG
    132.7 KB · Pregleda: 610
  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    161.6 KB · Pregleda: 518
  • IMG_0012.JPG
    IMG_0012.JPG
    142.3 KB · Pregleda: 367
  • IMG_0008.JPG
    IMG_0008.JPG
    122.6 KB · Pregleda: 410
  • IMG_0010.JPG
    IMG_0010.JPG
    110.8 KB · Pregleda: 353
Lepo si ga doterao, nego daj jos neku fotku sa komponentama npr.:)

Fino odradjeno za takvo kuciste.
Prednja maska je stvarno lepa i unikatna.
Svaka cast;)

p.s ofarbaj unutrasnji lim kucista :p

Stvarno bi bila steta da ne uzmes mat crni sprej i ne ofarbas crno unutrasnjost....inace extra......bocno stranu si ti rezao ili je bila ovakva?

:wave:

odgovor

Komponente imam neke, to mi je stari komp (pentijum 4), razmišljao sam da ih spakujem al reko može i ovako.
Znam da sam se zeznuo što nisam ofarbao i unutrašnjost u crno mada još nije kasno.
Stranicu sam ja sekao sam, uradio sam šablon, onda je palo ozbiljno sečenje, turpijanje, priprema i farbanje. I prednja maska je sečena i prepravljana (rupa za vent) a farban je autolakom (ne volim sprej - skida se)
Ventilatori su novi Cooler Master-ovi.

bila bi steta i da uzme, pogotovo posle nekog vremena kada se to izguli. prava bi steta bila ne uraditi powdercoat + unutra da budu probrane komponente (black & red only)
s obzriom kako to kuciste izgleda stock, odlicno si sredio. cime si sekao stranicu? dremel?

razmišljao sam o plastifikaciji (powdercoat) ali više volim boju da ne kažem farbu. Nije sprej nego PPG-ova boja.
Sa plastifikacijom nema više popravki, ne može da se ispolira (bar što sam ja probao do sad).
I videću već ovih dana da ubacim komponente (sve su crvene i crne kao što kaže illidan)

illidan nemam dremel, kupio sam VIMAX-ob bijaks za 2000 din i DREMEL-ovo kamenje za sečenje. I hvala.

poliranje radis ako zelis glossy look :)
ja vise volim mat, ne volim kada nesto sija mnogo. ja sam farbao sa satin black (nije skroz mat, ali ni ne sija)

Meni su stranice mat, a crvena je ful sjaj, to sam uradio radi kontrasta.

Satin black je dobar, razmišljao sam i tako da farbam ali sam baš hteo sjaj-mat.

I imam utisak da bi trebalo staviti nešto na prednju masku, neki znak, logo....nešto .

Inače lik koji ga je video ponudio mi je 1000 dinara za njega i ja sam naravno prsnuo u smeh. :shock::laugh:

Šta mislite koliko bi vredelo ovo čudo?

nemoj da stavljas nikakav logo, mozda jedino na ovu intake rupu stavis grill (ne mislim na one obice grillove, nego rupicasti aluminijum) koji ces takodje ofarbati u crno (time i mozes da stavis neki filter zbog prasine, a nece se ni primetiti)

tesko je naci pravu cenu za bilo kakav mod, moras ti sam da ocenis, koliko si truda ulozio, vremena, materijal... pa da se time vodis, 1000din je stvarno smesno, tj nije ni smesno nego zalosno, ali ok taj sigurno nikad u zivotu nije nesto odradio sam.
kuciste je ofarbano savrseno, koliko vidim na ovim slikama malo losijeg kvaliteta, tako da samo ovako nesto da se odradi nekome kosta vise od 1000din

Ne znam gde ima da se nabavi takav gril i koliko bi koštao, ali potrudiću se da ga nadjem. Inače video sam tvoju mašinu i stvarno izgleda super. Svaka čast.

Trebalo bi da imam takvu mrežu negde..... Probaću pa javljam....
I da ubacim hardver..... i da ofarbam unitrašnjost.....

Poslednja izmena:
Inace nisam pristalica modovanje kucista jer obicno ispadne nekad kicerajski i ciganski ( ukusi su razliciti) ali ovaj je stvarno lep i onda ne preterano doteran.Inace jel to neko kung fu kuciste?Ako jeste stvarno svaka pohvala.

Extra odradjeno normalno da je kung fu :-D. Dao mi opet inspiraciju da uzmem jednog novog kung fu malisana i sredim ga ljudski a prodam moj NZXT :-D... A da umalo da zaboracim i farbanje je sasvim super odradjeno, bar sto se mog misljenja tice. A to sto ti neko nudio 1K din smesno samo pleski ovaj kosta 400-500din da ne pominjem kulere i farbanje bar 25e-30e vredi...

Odlicno odradjeno, ja mislim da si ti jedini uspeo nesto dobro da napravis od kineskog djubreta :)

Drago mi je što sam inspirisao neke članove foruma da malo zaprljaju ruke i postanu kreativni. Tako sam i ja našao inspiraciju.

Jeste "KUNG-FU" kućište i hvala vam na pohvalama.

Nisam stigao danas da ubacim komponente, treba prvo da ofarbam unutrašnjost ali se nadam da ću uskoro i to završiti.

Krenuo sam da ubacim diode u ventilator za CPU.

Kad završim postavljam slike

Stvarno ekstra izgleda, samo, to je u suštini i dalje kineska limarija al' ajd...

Ja razmišljam da uradim providnu stranicu na mom monarchu, samo bi hteo da zadržim dve bočne dvanaestice (mnogo utiču na temperaturu komponenti, pogotovo što su teško OC-ovane), šta mislite, da li bi staklorezac bio u mogućnosti da na staklu napravi rupe za ventilatore? (neću pleksiglas)

P.S. šta je bijaks? :d

Poslednja izmena:
Bijaks ili čeona brusilica (na slici)

Jest kinez ali mislim da nije loš, prilično čvrsto kućište.

Moraćeš da pitaš stakloresca za to sečenje, verovatno može, ali ćeš morati i da bušiš rupe za šrafove jer je staklo malo teže. Verujem da može da se uradi samo ako hoće (mislim na stakloresca).

Prilozi

• Dremel_395.jpg
    Dremel_395.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 139
Jos jedan savet.Pre nego sto krenes sa farbanjem unutrasnjosti,lati se brusilice ponovo i iceci otvor u predelu CPU-a(kako ne bu morao da vadis kompletnu masinu pri eventualnoj zameni CPU kulera) i jos neki otvor za kable managment.Ovo ti je 20 minuta posla a puno ce ti znaciti.Sto se tice ponude od 1000 din.....:laugh::laugh:
Samo kuciste(makar i nesredjeno i puno prasine) i farba(ili lak,svejedno) kostaju vise od toga.A gde je tu pleksi,kupljeni alat(koristices ga i dalje,ali ipak treba i to ugraditi u cenu),potroseno vreme i trud,flajka ladnog piva.....:d

hvala.

I mene zanima gde može da se nabavi i koja bi mu bila cena (orjentaciono) po kvadratu, komadu, dimenziji, obliku ili čemu već.

Inače još nisam stigao da ga ofarbam u crno (unutrašnjost) nadam se da ću za vikend.

Ugradio sam led u ventilator od cpu-a sutra stavljam slike.

Extra je ispalo, bas po mom ukusu!
vidim da ga prodajes na limundu.
Licitiram obavezno ;)

Inače lik koji ga je video ponudio mi je 1000 dinara za njega i ja sam naravno prsnuo u smeh. :shock::laugh:

I sad ćeš na kraju dobiti 1101 dinar od gospodina iznad mene... vidim vodi. Ajde Sako otvori se, malo je to para :d

kukulele :)

Pff, ja ovo ne bi dao ispod 2500 nikako...

Jeste lepo odradjeno, ali je to jos uvek malo kinesko kuciste, sa modom ne preko 2-3k...

Nisam imao nameru nikoga da vredjam sa time što sam prsnuo u smeh samo smatram da je 1000 dinara smešna suma za tako nešto.

Kućište je na limundu pa ko voli (ili kome se svidja) neka da ponudu.

Saka nadam se da ćemo obojica biti zadovoljni postignutom cenom.

Hvala na komentarima.

Svaka cast, veoma lepo i unikatno odradjeno... Widi se da si se mnogo trudio, jer je jako uredno uradjeno... Jedina zamerka je sto nisi unutrasnjost ofarbao u crno, mnogo ce bolje izgledati. I jedno pitanje, kako si prednju stranu obradjivao ?

Vrh Dno