Šta je novo?

modem i grafika na istom irq?

marko11111

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2002
Poena
619
dakle, modem i graficka karta su na istom irq 16. mislim da mi to predstavlja problem, jer se javljaju prekidi u downloadu, otprilike na svake 4-5 sec, download padne na 0 za nekih pola sekunde, mozda i manje( mereno DU metrom, pisao sam u nekom postu pre par meseci i nije bilo resenja).

moze li i kako da se promeni irq, bilo graficke karte ,bilo modema?inace, ja sam u biosu menjao irq za slot na kojem je modem, al` windows to ladno ignorise i uvek ga smesta na 16.

modem je lucent (onaj kao "hardverski"),ploca asus a7v8x-x,i grafika mx440.

i jos nesto...probao sam jedan dan softverski lucent(agrere) i nije bilo tih prekida, samo sto je veza,kad sam imao srece bila maximum 31.2Kbps, inace uobicajno se konektovao na 28.8.

ok nasao sam slot na kom modem ne deli irq ni sa jednim drugim uredjajem, ali nije to bio problem,i dalje mi download pada na 0 svake 3-4 sec :wall:
moze li da se smanji nekako brzina, da se recimo uvek uspostavlja veza na 31.2 , jer sa onim soft modemom pri toj brzini nije bilo prekida?

Proveri kabl od modema do tel. linije. Tu ne valja da se ustedi.

analognu,bez dvojnika.

Verovatno je to u pitanju. E sad ja ne znam tačno koji modem ti imaš, ali ako je lucent v90 ili v92 pokušaj da ograničiš konekciju tako što ćeš u ekstra settings(control panel/phone and modem.../lucent/advanced/extra settings) ukucati AT-V90=11. Ovako ćeš je ograničiti na 40k. Ako hoćeš veću brzinu, onda umesto 11 unesi neki veći obroj a za manju manji broj.

Ma bre kupi drugi modem. Imas HW za 10 ojra Intel Chipset. Lucent je kaka.

da...izgleda da je ipak Intel prava stvar(sto se tice modema, naravno:)), bar po prvim utiscima...download konstantno na 3.6kb/s, a to nisam video 10 meseci na mom kompu.
Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno