Šta je novo?

[MOD] Don't Make Me Transform

nasao sam zelenu led traku, boja je mnogo zivlja nego na slici, i traka je od pola metra, tj 30dioda...uzeo sam najslabije, oko 5w cini mi se...ali svetle mnogo jace nego u radnji, takodje su bile i 10w i 14w ali ih nisu imali na stanju...

kasnije sam iseko i stavio 9 diodica na vrh sa unutrasnje strane, pa ce izmedju ventova na sredini da ide 6 diodica, i na dnu isto 9, i taman ce fino da osvetli, da se vide komponente, a da ne smeta okolini van kucista :D samo treba da nadjem lemilicu :)

kupio sam crnu foliju za stakla, da zatamnim pleksi, ali nikako nisam uspeo da se izborim sa mehuricima, i onda sam uzeo mat black sprej i ofarbao unutrasnji deo, i extra je ispalo :) ispod su sakriveni kablovi, "cable management" zato sam zatamnio skroz...

takodje, temp su sada idealne sa ove dve F12 napred :D

odustao sam od fiberglasa posto sam montirao napred dva arctica i dobio look koji trazim :D mozda od fiberglasa odradim kucicu za hackintosh posto ce biti dosta hladniji i samim tim pogodniji za neke ludorije zatvorenijeg tipa ^^

Opa fino je ovo skroz! LED diode odlicno sijaju, super je ispalo, respect :)

lep koncept,izguraj to do kraja kako valja i ispasce super! nego,posto si placao tu led traku?

480din metar, ima razne jacine, kao sto rekoh oko 5w, 10w, i 14.5w, i raznih boja...s tim sto je na lageru bila samo ova zelena, ali ok, ja sam zadovoljan...pun ih je limundo i kupindo, nego sam ja slucajno naleteo na lokalnu prodavnicu rasvete i svetlecih reklama, tek se otvorila, imao sam srece ko za ovaj grill sto sam nasao sasvim slucajno :D

kad vec modujemo, daj da modujemo i ziku :D

HU: Pioneer 1300MP model 2011
AMP: Clarion APX 201.2
Front: Sony XS-HA1326
Rear: Infinity Refference 9603i
Sub: JBL GT5-12 / JL Audio 10w1v2 (JBL sam izvadio iz auta dok za JL ne napravim kutiju)

jos da napravim kutijice za elipse i 13ice i bice to fin 4.1 sistem, a i sad se cuje WoOoW :D

inace komplet je izvadjen iz oldtajmera koji sedi u garazi i ceka prolece da bude registrovan, pa da polako usviram komponente :D

Poslednja izmena:
konacno sam kupio kalaj i izlemio LED trakice, sada se nalazi 9 diodica na vrhu, 6 u sredini izmedju ventova i 9 na dnu...sasvim fino osvetljavaju... naravno tu je i svitch na prednjem panelu, na koj nemoj da se obazirete jer je tu samo trenutno, bice drugacije odradjen front panel... e sad se razmisljam da li da zatamnim deo pleksiglasa, da bude kao da je klasicna stranica sa isecenim rupama za pleksi, prodjem 3,4 sloja mat black spreja i odradice posao kao sto sam pleksi za desnu stranu zatamnio skroz...samo necu da ostavim obicnu kocku da bude providna, nego nesto neobicno, dok smislim...

celog meseca cu biti u cajtnotu sa vremenom, pa ne mogu da stignem da zavrsim kuciste, ali bolje polako a ljudski nego bzv na brzaka ;)

edit: custom sticker da upotpuni ceo mod :D

vinyls-builtnotbought-jb.png

Poslednja izmena:
Smisli neki zanimljivi dizajn stranice ili proguglaj pa nadji nesto korisno, pa vidi jel ti se uklapa. Po meni bolje da stranica ima neki ram nego nikakav :)

Edit: Zaboravih da te pohvalim, fino je ispalo sve, svaka cast :)

hvala hvala ali daleko je jos od gotovog, bice ram, a za nedelju dana mi stizu odredjene stvari, taman kad mi prodju ispiti, i bice lepo iznenadjenje ;)

belo, oko mene sve je belo, u mom kucistu belo... xD :D

u subotu cekam kurira da me obraduje pa se nastavljaju radovi na unutrasnjosti, a onda krecem da pravim novu gornju masku posto nisam zadovoljan sadasnjom :p

Poslednja izmena:
Now we're talking :) sad vec deluje vrlo ozbiljno, uklopio si boje, to je to :)

to "vrlo ozbiljno" ce u subotu da postane "vrlo neozbiljno" xD ali nista sto ne moze da se "undo" ako ispadne bzv ili ako dosadi, a ne verujem da ce ni jedno od ta dva :p

malo se igrao sa ventilatorima, bojama itd :D malo ukrao sindin fazon sa secenjem kulera i tako ^^

extra :) pa kako ti se ponasa vent posle seckanja? :d

dobro, jeste da malo rastura ali duva kako treba tamo gde se uperi, i to na 5v, kad stavim na 12v, duva ko lud na sve strane xD

Par stvari koje mi se ne svidjaju i koje bi mozda mogao da ispravis:
-napajanje viri van kucista
- kuciste je poluotvoreno odnosno staklo nema zadnji ram, lajsnu kakogod
- napravi mount za hard disk, nemoj da ga drzis krijes iza kucista, izgleda nedovrseno :)

napajanje mora da viri van kucista da bi uzimalo svez vazduh...a i meni je fazonski uz sve detalje koji ce uskoro da se nadju na kucistu...
taj zadji ram cu da odradim i da izbusim rupice kao ta ivica sto je do praznine...
hdd sam resio tako sto sam 5inch drzac iseko, i uglavio ispod graficke, fiksiran za kuciste a ne smeta izduvu grafe [u milimetar do izduva]...

sve ja to vidim i imam u planu da resim, al nema se vremena odjednom, polako, jedno po jedno, u medjuvremenu dolaze nove ideje i tako ;)

za sada zavrsen enterijer...meni se svidja ovako sareno i ludo dok sam jos mlad, ima vremena za diskretna modovanja :D a i moze lagano da se odlepi, ofarba, promeni, sta god, kad bude dosadilo... ;)

juce sam uzeo da resim gornju masku i krenuo polako, pa mi onda pade na pamet da i prednju uradim na isti fazon jer bi izgledalo do j, pa krenuh i izgubih dosta vremena i nije mi se svidelo, iako je na slici grubo predstavljena i nedovrsena, imalo je tu jos punooo posla ali sam na vreme video da nije to to, a i nemam vise medijapan 8mm pa cu ovo od prednjice da preradim i zavrsim gornju masku...e posle ce biti ses ispod prednjeg grila i pravljenja front panela xD ali ide polako, prepreke se prelaze i to je bitno ;)

to be or not to be...? :D

strah me da slivujem...a nemam ni adekvatan alat... >.<

Pertla sleeve FTW!!!!samo napred!!!!! ;)

xaxaxa kako si provalio da je pertla? :D or is it..? xD

mucih se svim i svacim da rastavim kablove, a onda videh jbl-ov tut na sekirce forumu, i brilijantnu ideju sa municijom od heftalice pa posto istu nisam imao, skinuh ih sa pakovanja vezica i uzeh produzni 6pin da vezbam...evo i rezultata za sada ^^

pertla sleeve presents:

xexe...e sad, ne znam koliko je pametno i bezbedno da stvarno slivujem 6pinove pertlom, al kontam da nisu neke velike temp u kucistu da bi moglo da dodje do problema...? xD

Nije stvar u bezbednosti, vec u prasini koja ce ti se jako brzo nakupiti na kablovima s obzirom da je to tkanina...

znao sam da pertla ima neku manu >.< dobro, u sustini, bitno mi je da sam razbio led sa slivovanjem, pa ce da se naruci vec nekako negde normalan sleeve... ;)

edit: ali tu je planB, crevo za akvarijum xD

sta ce sve meni da padne na pamet ^^

Poslednja izmena:
Vidi,pertla je jos itekako dobrodosla i prihatljiva,ali crevo za akvarijum je :smash::crash::smackbum::smack::lupko: zato,kontaktiraj JBL-a,naruci taj slieeve i uzivaj! ;)

ma vidis da je i crevo i pertla *******cija, u sustini sam samo hteo da vidim da li sam sposoban da odradim sleeve, i srecom uspeo sam :D

Sto nebi bio sposoban,samo lagano i smireno,i nesme da bude problema ;)

Vrh Dno