Šta je novo?

[MOD] Casus Belli

Cek, koje su to medium postavke kada ima "performance", "quality", "best performance" i "best quality" ?

To je presetovano podesavanje, imas na tom prozoru, gore desno, podesavanja u sitna crevca.

gledacu i ja da vam se pridruzim , sa ovim mojim tetrisom , sve od podesavanja sada ide na beton pa ako bude izgledalo kao tetris > neka izgleda :d nick je isti kao ovde.

Najviše ljudi je aktivno u periodu od 18 - 23h uključujući i nas.

Na oficijelnim uglavnom, mada upadnemo gde ima ljudi a da je ping ok.

Ne mozes da omasis, jedini server na kome ima nekoga :D
Ali mape... ono je bolesno, i dalje ne mogu da verujem da neki MP shooter ima onako kompleksne i detaljne mape. Mod je u neku ruku cudan, i valja i ne valja u isto vreme, ali je u lepo biti medju 20 ljudi na planeti koji igraju istu igru :D , mislim da i 3D gayvilla ima jaci community :D

Procitah vec, ali sam ocekivao da ce makar jedan covek biti na nekom serveru.

Na kom serveru igrate?

Tu smo se negde oko pola 12 razbezali jer vise nije bilo ljudi a i nama bilo dosta. U principu gde vidis a ima "puno" ljudi na serveru, tu smo mi.

Ne mozes da omasis, jedini server na kome ima nekoga :D
Ali mape... ono je bolesno, i dalje ne mogu da verujem da neki MP shooter ima onako kompleksne i detaljne mape. Mod je u neku ruku cudan, i valja i ne valja u isto vreme, ali je u lepo biti medju 20 ljudi na planeti koji igraju istu igru :D , mislim da i 3D gayvilla ima jaci community :D
Hahahahahahahahhaha:D

Lm, da je mod cudan, slazem se. Mape zaista jesu vrhunske. Nema nekih choke pointa.
A za gayvillu cu ti verovati na rec Zmej :D

Poslednja izmena:
Za par dana eto i mene i mozda jos par likova.

Super, treba uvećati komunu jer mod zaista vredi. Mislim da će se ispopularizovati veoma brzo. Samim tim biće i kvalitetnijih patch-eva.

Nemam pojma ja sam odustao, apsolutno mi je neoptimizovano i sve na max low imam oko 30-ak fps-a, neki put mozda i manje, a izgleda u rangu Soldnera... poenta je sto cim se poveca broj ljudi na serveru fps mi ide na dole, kada sam igrao 1 na 1 mogao sam i na high, ovako je pravo mucenje igrati. Nista od ovoga dok ne izbace neki novi patch i malo srede kod.

Trebalo bi bolje da ti radi. Imamo jako slicne masine a meni na good performance radi od 40-70 fps-a.

Ma de znam, poslao sam im gomilu reportova na F4, jednostavno kada ima puno ljudi radi kao 3 Crysisa odjednom. Takodje sam im i pisao da senke em sto nisu optimizovane takodje ruse balans igre, jer kombinacija medium shadera sa senkama totalno potamnjuje igru i pravi neverovatan kontrast i extremno tesko uocavanje protivnika na nekim mapama za razliku od no shadows ili kombinacije high shaders sa senkama gde je kontrast mnogo bolji i sve je pregledno. U svakom slucaju nadam se da ce da to isprave jer ovako u igru samo mogu da udjem sam i da razgledam mape...

Ja sam odlucio da potpuno iskljucim senke posle jedne partije na "river" mapi. Na desnoj strani (kada gledamo iz baze crvenih) je suma u kojoj se ne vidi apsolutno nista kada su ukljucene senke...

Ja sam odlucio da potpuno iskljucim senke posle jedne partije na "river" mapi. Na desnoj strani (kada gledamo iz baze crvenih) je suma u kojoj se ne vidi apsolutno nista kada su ukljucene senke...

Upravo ta mapa je veoma kriticna uz jos po neku. Ako probas kombinaciju high shaders + senke imaces bolju preglednost, tj. kontrast jer HDR onda radi kako treba za razliku od medium shadera gde koliko sam video kao da ne postoji HDR i senke samo zamrace mapu. Pisao sam im da treba da senke defaultno postoje u celoj igri samo u manjem intenzitetu (detaljnosti) zbog performansi jer ovako postoji ogromna prednost onih koji igraju bez njih. Valjda ce da procitaju tih nekoliko postova, nadam se da sam im bio konstruktivan. :D

@Necr00vision

Bogami ne treba mi jos frustracija, ali radi smejurije moze. :D

Poslednja izmena:
Generalno ovo nije los mod i moze da se igra ali neke sitnice treba ispeglati, mene kao i obicno nanervira " reghit " koji je malo brljav, odn. cini mi se da pati od istih boljki kao i bf3, pridjes coveku sa ledja, shotgun, opalis jednom, nis, opalis drugi put - nis, on se okrene i oprasi te, desilo mi se dvaput na jednoj mapi, jednom sam ja drugi put on. Onda sam imao scenu gde vidim 2 snipera utravi i lepo cucnem nanisanim i prc, nis .. opalim par katkih rafala i onda vidim da je 3 pogodio nesto ?!?!! Takodje sam imao one shot kill shotgunom na 300 metara ?!?!?! Ne svidja mi se ta kupovina oruzja ingame i cash ingame.

Mape su dobre ,prilicno raznolike u odnosu na bf seriju i u tome im cestitam. Za recoil ok, treba se navici ali mislim da je hit red main prob. Video sam neke " statse " n adesnoj strani ekrana, kao healht regen 20 %, armor regen 20 % ? OD cega to zavisi ?

Iskreno mislim da je bolje za ovaj mod da se ne omasovi nego da ima neki svoj mali community, zbog kvaliteta igraca.

Poslednja izmena:
Meni se desavalo da rokam lika point blank i nemam nikakvu hit indikaciju. Onda se samo odjednom lik teleportuje par metara u stranu?!
Kupovina oruzja mi ne smeta (iako nisam kanteras). Iovako koristim default oruzja, mada mozda nebi ni bilo lose otljucati sve u startu. Sta znam. Ne smeta mi ni ovako. Ono sto mi se jako svidja i kontam da zbog toga dobar deo fps populacije nece igrati ovaj mod, a to da nema je*ene statistike. Nema stored akjurasija, k/d, nema atachmenta, ribona, bedzeva i slicnog, nema helth pakova, amo pakova, nema regeneracije... Roknu te na 10% heltha, i sve se zacrni do nivoa neupotrebljivosti. Nema besomucnog trcanja po pola mpe... Istrci se and here comes bluuuur :D

Video sam neke " statse " n adesnoj strani ekrana, kao healht regen 20 %, armor regen 20 % ? OD cega to zavisi ?

Iskreno mislim da je bolje za ovaj mod da se ne omasovi nego da ima neki svoj mali community, zbog kvaliteta igraca.

Aura sistem, dakle ti kao na primer medic dajes 20% hp regen ali samo ljudima iz tvog sq i to samo ako su na 7-8 metara od tebe. Recon daje 20% speed itd... Dakle ovo vazi samo za tvoj sqd. Na taj nacin pokusavaju da nateraju sqd da se drzi zajedno.

Ma s obzirom na " sirinu prostora " koje treba savladati i " misija " kontam da je ovo posao za ekipu od 6 i neki voip, dok se ne upoznaju mape i savladaju zadaci. Mada mi se ucinilo da je malo neujednaceno za vozila, sam spawn nekih vozila omogucava rape zastave ? Ili sam samo noob u modu. Eh da, nesto nisam siguran da RPG leti kako treba da leti odn. AT rakete, sakrijem se iza nekog objekta, apc prodje , ja izadjem, imam prostora da mu oprljim zadnjcu ali je projektil iz nekih nepoznatih razloga otisao previse ulevo i pogodio cisternu :-// Drago mi je da same AT mine rade ok posto je odmah posle natrcao na sledecu zamku ... Definitvno mod koji treba igrati a jos bolje ako ima neka ekipica koja bi to igrala cesce :)

Sto se tice RPG-a...

Moras dobrano umiriti RPG da se nishan "slegne" jer u suprotnom, nishan nije poravnat od kraja do pocetka i RPG odleti pored mete.

Sto se tice vozila, po meni je odlicna fora sto ne mozes uci u neprijateljsko vozilo.

I nakon sto je prso oanj server, ti se nisi posle vracao, odigrali smo jednu epic na brutalnoj No_Bravery mapi http://www.dodaj.rs/f/3N/v8/42Rt2WlY/crysis-2012-05-19-00-34-.jpg

Odlicna ekipa, nas 5-6 na TS-u...

Ma s obzirom na " sirinu prostora " koje treba savladati i " misija " kontam da je ovo posao za ekipu od 6 i neki voip, dok se ne upoznaju mape i savladaju zadaci. Mada mi se ucinilo da je malo neujednaceno za vozila, sam spawn nekih vozila omogucava rape zastave ? Ili sam samo noob u modu. Eh da, nesto nisam siguran da RPG leti kako treba da leti odn. AT rakete, sakrijem se iza nekog objekta, apc prodje , ja izadjem, imam prostora da mu oprljim zadnjcu ali je projektil iz nekih nepoznatih razloga otisao previse ulevo i pogodio cisternu :-// Drago mi je da same AT mine rade ok posto je odmah posle natrcao na sledecu zamku ... Definitvno mod koji treba igrati a jos bolje ako ima neka ekipica koja bi to igrala cesce :)

Vozila nisu preterano detaljno radjena, to i sami devovi kazu, bice u narednim patchevima. Sto se tice RPG-a, ovo sto je saint rekao + nemoj strejfovati kad pucas. To se odnosi na sva oruzja.

Vrh Dno