Šta je novo?

[MOD] Casus Belli

zuloom

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2010
Poena
229
Milsim da ovaj mod zaslužuje svoju temu (nisam ga postavio na crysis modovi temi) jer je reč o zaista kvalitetnom FPS-u.
Prvo i najbitnije je da se mod može igrati potpuno besplatno, sve informacije možete pronaći ovde: www.casusbelli-mod.com

Setting je modern warfare, igra dosta podseća na Bf2 sa dozom realizma. Nema crosshaira, dakle za precizno pucanje - ironsight.Borba je pešadijski orjentisana ali na mapama ima i tenkova, džipova i helikoptera (na nekim). Game modovi su manje više standardni conquest, TDM i nekoliko modova za manje igrača (inteligence i sl).
Kriva učenja je dosta strma i može se reći da je dosta teško pucati precizno, pre svega zbog masivnog recoil-a, ali posle par sati privikavnja pucanje ne predstavlja veliki problem.

Tu je squad sistem i command sistem (sa sve bacanjem artiljerije i markiranjem na minimapi).

Mape su, pa malo je reći, neverovatne. Veoma otvorene i prostrane. Bolji map dizajn skoro nisam video, uverite se i sami:

Preporučujem starim BF fanovima.

Igra za sad nema previše igrača, delom zbog toga što je mod u pitanju, delom zbog toga što je finalna verzija moda izašla pre par dana.

Poslednja izmena:
Svidja mi se... jel moze narodno?

Sve je besplatno idi na link koji sam dao. Pa u Download sekciju. Treba ti crysis wars trial + patch i onda mod. F2P

bzvz mod,

nema USAS frag i revive.

čak nema ni auto heal..

Deprimirajući su ovakvi developeri koji vraćaju staromodne stvari tipa healthbar u igru..

Vrhunac gluposti je sto nema killstreak nagrada, i XP se ne racuna, nema chinova!!!

I juce sta mi se desi, odvali neka explozija pored mene, odbaci me na ledja na pod, i mislim da sam poginuo, kad ono nisam. Ukapiram da mi je puska ispala iz ruku te da moram ponovo da je trazim po podu, bem ti onog ko je pravio igru!!#$#&$# Pa gde to jos ima! Umesto da u obe ruke drzim po jednu pusku i haram mapom, meni i ova jedna zbog necije ideje ispada iz ruku.

pozdrav sto je besplatno sve, ali nije da ima bilo sta sto bi privuklo na sebe, ili se bar to ne vidi iz videa

nesto se ne vidi recoil, snajper koji je ledeno miran, dve stvari koje me izuzetno nerviraju u FPS-ovima :)

Ima gomila snimaka na youtube, vidi se i recoil i glomaznost projekta. Samo da pitam jel ima dovoljno ljudi na mapama, tj. da ne igram 2 na 2 na 2 kilometra kvadratna i jel ima blizih servera?

Ma oke je mod,
mogao bi biti malo tehnicki doradjeniji, ali definitivno vise lici na onaj oldschool BF nego bilo koja druga igra.

Dizajn mapa?

brutalan.

Ima samo neka po snegu, neki grad,... to mi se nije svidelo,.. ali ostalo je vrh.

Da odgovorim na:

Recoil?
Odlicno odradjen, puska vrlo realisticno skakuce dok pucas.

Snajper?
Pa, dosta je ubitacan (mada generalno treba dva metka za kill) ali ulazak u optiku dosta dugo traje.

Scope se ljulja, i vec na 70+ metara treba "vagati" nišan.

Poslednja izmena:
pozdrav sto je besplatno sve, ali nije da ima bilo sta sto bi privuklo na sebe, ili se bar to ne vidi iz videa

nesto se ne vidi recoil, snajper koji je ledeno miran, dve stvari koje me izuzetno nerviraju u FPS-ovima :)

Šta da ti kažem, probaj prvo... Ide dotle da nema autocentriranja pri pucanju. Dakle kad ti cev trzne na gore, moraš da je povlačiš na dole svaki put da bi vratio nišan u centar.

Što se tiče privlačenja, old school pucanje na lepo dizajniranim mapama bez UAV-a, Mortara, USAS-a, DART-a i ostalih gluposti za decu. Meni dosta...

Ima gomila snimaka na youtube, vidi se i recoil i glomaznost projekta. Samo da pitam jel ima dovoljno ljudi na mapama, tj. da ne igram 2 na 2 na 2 kilometra kvadratna i jel ima blizih servera?

Za sada nema baš mnogo populacije... Da se razumemo odmah. Ali nov mod je u pitanju, polako se okuplja baza igrača. Ima i servera sa pingom 50-70.

Poslednja izmena:
Verovatno najlepša mapa koju sam ikad video u FPS-u...

Sinoć smo je peglali 16 vs 16, odličan trip, bar meni.

ljudi probajte mod,ne kosta nista,sve je besplatno,odavno lepse mape nisam video,pravi old schol fps

Ja u listi vidim svega par servera i tu gotovo nema nikoga i nocas i sad. Malopre sam uspeo da udjem i igrao 1na 1 na ogromnoj mapi. :D Plus, od tih par servera (6-7) na pola ne mogu da udjem jer trazi cd key, vec samo na one sa nazivom no-key...

Ja ne znam na kojim ste vi to serverima igrali, ako moze dajte naziv ili ip, posto "oficijelna" pretraga servera ne nalazi nijedne druge sem ovih nekoliko...

Kao što rekoh vrlo mala populacija igrača... Nov je mod i treba ga promovisati (video sam na njihovom forumu da je jedan lik sa Machinima respawn-a uzeo da radi promociju).

Igrača ima uglavnom uveče. E sad ja igram sa drugarima sa TS-a, ima nas 5-6 i onda uglavnom napunimo server za 5-10 min (16 vs 16). Sinoć smo igrali dobra tri sata.
Ako hoćeš, dodaj me na steam pa ću te zvati kad budemo igrali.

Što se tiče CD key-a, nalupaj neki, bitno je da ima 20 karaktera.

Poslednja izmena:
Da, bilo je posle 12 posto se instaliranje oteglo dugo vremena, a i malopre sam probao nije bilo nikog, sem tog jednog. :D Nista onda, probacu veceras kad budete igrali.

A da, ne radi bilo koji key pokusavao sam to nekoliko puta i nijedan nece da prihvati u bilo kakvoj kombinaciji...

Ma jok, probao sve moguce kombinacije i nece... videcu da iskopam na netu neki kljuc koji ce da prodje.

Inace, sto se tice instalacije u onom njihovom postu nije lepo napisano kako se instalira, kada skines sve one fajlove i instaliras crysis wars, unutar njega napravi folder mods i u njega kopiraj folder casusbelli i posle isto tako za 1.1 patch.

Da, na jednom ili dva servera neće da prođe key check, ima i na forumu report bug-a, gledaju da reše to.
Inače planiraju dosta peglanja igre u verziji 1.2 koliko vidim.

svidja mi se , probacu i ja veceras :)

inace to sto ispada oruzje iz ruku... sram da mu udje :p kako bre kada treba u obe ruke po jedan minigun , iz ramena onaj predatorov top , iz ociju kiklopov ""laser"" (dr evil :d ) a umesto nogu tenkovske gusenice... cisto da mozete da nosite sve to.
E da , na slemu moze i jedan Srle i Pajce propelercic .. da se poleti kada zatreba.

probao sinoc odlicno deluje igra ali brate na low imam prosecnih 25 fps i to kada ne pravim preterano nagle okrete misem :p

Da, previse je zahtevno, cini mi se i dosta vise nego vanila Crysis...

Da, par drugara ima problem sa optimizacijom. Meni recimo radi na medium sa isključenim senkama (zbog gameplay-a, ne zbog performansi) i imam od 45 do 70 FPS-a bez trzanja. Inače mape nisu ni upola impresivne kad se igra na LOW :(
U koliko sati si igrao juče, mi smo bili online od 20 do 23:30.

Obećavaju optimizaciju u 1.2 verziji... Videćemo.

Da, par drugara ima problem sa optimizacijom. Meni recimo radi na medium sa isključenim senkama (zbog gameplay-a, ne zbog performansi) i imam od 45 do 70 FPS-a bez trzanja. Inače mape nisu ni upola impresivne kad se igra na LOW :(
U koliko sati si igrao juče, mi smo bili online od 20 do 23:30.

Obećavaju optimizaciju u 1.2 verziji... Videćemo.

Cek, koje su to medium postavke kada ima "performance", "quality", "best performance" i "best quality" ?

ima na advanced , verovatno je izbalansirao izmedju best quality i perfomance , ili slicno.

Vrh Dno