Šta je novo?

Mobtel ukljucio Cell info!!

A sto je taj vodafon toliko dobar ?
Kad sam bio u grckoj na svakom cosku pise VODAFON ...

Kao prvo jeftiniji je od ovih nasih prevaranata. Mada, kad sam kupio vodafon karticu dole, rekose da sam se prevario i da sam trebao uzeti - zaboravio sam kako se zovu. Mada, vodafon je kul, neobjasnjivo su mi poklonili 10 e :mrgreen:

U Ceskoj sam za 5e kupio sim kartu eurotela, od cega je 2e bio kredit. Posle dva razgovora i par smsova zeni ostalo mi je jos kredita. Pa ti vidi dal' je bolji 063 ili 064. :hump:

Pozdrav!

Znaci dosta je povoljniji sto se tice cena, a usluge, da li nudi nesto vise i da li naplacuje SMS ?

Kako pređete granicu Srbije i uđete u Mađarsku, na prvoj štali ima reklama vodafona, ako ne i neko predstavništvo... Čini mi se da bi vodafon(ili bilo ko sličan) do podneva mogao da zauzme Srbiju i dominira, jer se ovi kod nas samo igraju provajdinga...

Pa sta sam ja drugo i rekao? Ako si mislio da to vec svi znaju,
kao i da su citali martovski Digital, izmedju ostalog, kada bi trebali
pisati samo ono sto moderatori ne znaju, ne bi trebalo skoro nista
ni pisati - ovo nemoj razumeti kao uvlacenje.

Zanimljivo... Za par sati sto sam proveo u kuci veceras (Visnjicka Banja), na displeju je ispisivao KARABURMA, DORCOL pa cak i BORCA, najmanje vremena pise PALILULA =)

Inace, dok sam se kretao po gradu sasvim je normalno ispisivao trenutnu lokaciju (npr. CENTAR, USCE...)

Nije preterano korisna opcija ali ko sto rece jedan jako pametan covek "ako ne skodi, znaci da koristi"

Inace, dok sam experimentisao sa N6210, Cell Info Display i NetMonitor-om, primetio sam da, dok je ukljucen CID, telefon "trosi" 6 puta vise struje. Konkretno, sa iskljucenim CID potrosnja je 5 mW, a sa ukljucenim cak 30. Kad se telefon ugasi, pa ponovo upali ova opcija se iskljucuje sama! Isto mi se desava i sa 7210 mada nemogu vidim kolika je potrosnja jer nemogu da aktiviram NetMonitor na ovom telefonu (nije moguce??).

Pozdrav!

A kako da aktivitam net-monitor na 5210 (Zanm da je Offtopic, ali je i ovako topic otisao u k...

Pitas za kvalitet usluge?

E, pa kad sam telefonirao u Ceskoj, posle razgovora dobijem sms koji kaze - telefonirao si, sta ja znam, dva minuta, to kosta toliko, ostalo ti kredita ovoliko. I tako svaki put, cak i za smsove. Jednostavno te stalno obavestavaju koliko je kostala usluga i koliko ti je ostalo kredita. Super stvar, nema lazi i prevare kao kod ovih nasih "provajdera".

Vodafon to ne radi. No, u svakom slucaju jeftinijie je kupiti njihovu karticu i telefonirati nego koristiti usluge rominga brace 063 i 064 :x

Pozdrav!

PJ je napisao(la):
...

Zelenjak je kritican sto se mreze tice! Tamo se ukrsta najmanje 3-4 repetitora i gomila smetnji. Moja devojka zivi u Brankovoj i baterija nijednog telefona tamo ne moze da izdrzi duze od 20-30h!!!
Stalno se prijavljuju i odjavljuju sa mreze i cas radi kako treba, cas ne radi uopste. Nisam probao sa mojom 3310 na kojoj mi je ukljucen NetMonitor da vidim koliko stvarno repetitora hvata. Moja predpostavka je: Zemun, Nbgd i bar jedan od centra....

Iskreno ja nisam primetio nikakve probleme sa baterijom, imam T65 i baterija mi traje u zavisnosti od upotrebe oko 5 dana. Inace lociran sam kod garaze u NF i uvek mi prikazuje Centar, jedino na Andricevom vencu varira izmedju Centar i Terazije, a kada sam kod DO ili u njemu uvek Centar ...
Dakle kao i sa racunarim nekom sve radi nekome ne.. nekome bolje a nekom losije... bezveze..

Poz. Bane ,)

barakuda je napisao(la):
...
Iskreno ja nisam primetio nikakve probleme sa baterijom, imam T65 i baterija mi traje u zavisnosti od upotrebe oko 5 dana. Inace lociran sam kod garaze u NF i uvek mi prikazuje Centar, jedino na Andricevom vencu varira izmedju Centar i Terazije, a kada sam kod DO ili u njemu uvek Centar ...
Dakle kao i sa racunarim nekom sve radi nekome ne.. nekome bolje a nekom losije... bezveze..

Poz. Bane ,)

Ovo poslednje sto si rekao stoji, ali evo sta kaze cell info na T600 u Brankovoj 2x:
Banovo Brdo
Usce
Centar
Sajam
i povremeno stoji prazno. Meni je prazno na Brankovom mostu i na raskrsnici kod Kaplara. Dakle, neki repetitor nema identifikaciju.
Telefon nijedan od ovih 5 ne zadrzi duze od 5-6 minuta i svaki put kada se prebacuje sa jednog na drugi on izgubi signal i na tih 5-30 sekundi bude nedostupan....

Znaci taj Cell info display trosi dosta bateriju,a?

Meni npr. na Konjarniku pishe Avala. Ne mogu da verujem da se na taj predajnik "kachim" ???

Čoveče kako bi se smarali na forumu da nije uključen cell info... o čemu bi pričali :)...

Genghis Khan je napisao(la):
Meni npr. na Konjarniku pishe Avala. Ne mogu da verujem da se na taj predajnik "kachim" ???

EDIT:
Pisalo mi i Marinkova bara i Brace Jerkovic, sad se evo pojavi Medakovic...Kako je krenulo (D)

EDIT 2:
Pritisnuh pogreshno dugme i sad ne mogu da bacim post :boom:

EDIT 3:
Pisalo i Dedinje, i Konjarnik, i Crveni Krst. Pa ovo bre nije normalno. Samo se menja.

Miroslav je napisao(la):
o podesio sam! bas je cool forica :) nije da je preterano korisna, ali je lepo znati kako se zove lokacija na kojoj se trenutno nalazis

skroz je cool kad putuješ vozom negde dalje, napolju noć, ali uvek znaš gde si... sem kad si u nedodjiji bez signala... :beat:

...

EDIT:
Pisalo mi i Marinkova bara i Brace Jerkovic, sad se evo pojavi Medakovic...Kako je krenulo
Pisalo i Dedinje, i Konjarnik, i Crveni Krst. Pa ovo bre nije normalno. Samo se menja.

I samo nemoj posle da kažeš da nisi ceo dan putovao . Mogu da proguraju i novi soglan tipa "uz MOBTEL ceo grad Vam je na jednom mestu" ,)

Normalna stvar..

Ako se nalazis na "raskruscu" signala, onda vatas malo od onog, malo od ovog.. tako je i meni.

Najgore je sto to ne valja za tel, signali se preplicu pa se i baterija vise trosi jer se mob vise "muci".. :rolleyes:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...

Normalna stvar..

Ako se nalazis na "raskruscu" signala, onda vatas malo od onog, malo od ovog.. tako je i meni.

Najgore je sto to ne valja za tel, signali se preplicu pa se i baterija vise trosi jer se mob vise "muci".. :rolleyes:

MA to mi je poznato ali kad sada uzmem u obzir da "hvatam" signale sa 5-6 predajnika stvarno mi je potpuno jasno zashto mi baterije na SVIM telefonima traju ne vishe od 2 dana :( TUGA BRE
:besan&

Sta ces.. Losa rasporedjenost baznih stanica (nabacano z brda z dola..) .. sta ih briga da se cimaju da presek precnika signala bude sto manji.. Briga ih. :(

Zanimljiva stvar je CB.
Sinoc idem iz Novog Sada auto put za Kac, i non stop mi se smenjuju repetitori Kac-Temerin. Dodjem u centar Kaca, pise Beska, pa zatim Kac, pa ukrug.
Steta je samo sto, za sada ceo Novi Sad se vodi kao Novi Sad, i nije izdeljen da delove grada (npr. Novo naselje, Detelinara, Klisa, Salajka...)

Falcon je napisao(la):
Zanimljivo...
Inace, dok sam experimentisao sa N6210, Cell Info Display i NetMonitor-om, primetio sam da, dok je ukljucen CID, telefon "trosi" 6 puta vise struje. Konkretno, sa iskljucenim CID potrosnja je 5 mW, a sa ukljucenim cak 30. Kad se telefon ugasi, pa ponovo upali ova opcija se iskljucuje sama! Isto mi se desava i sa 7210 mada nemogu vidim kolika je potrosnja jer nemogu da aktiviram NetMonitor na ovom telefonu (nije moguce??).

Pozdrav!

Ako je CID=Cell Info Display kako pretpostavlajm kako to da onda ne trosi vise bateriju? ili sam se ja malo zaje***

Bazna stanica emituje informaciju o sebi i svojoj celiji, koju telefon pokupi i posalje na display. Zahteva zanemarljivo malo energije.

Sto se tice vodafona, ja bas mislim da suxuje samo tako. Imam ugovor s njima i jedva cekam da ga raskinem. A ne da deru ovde u svedskoj.. pa to je za pricu. Zasto? Pa zato sto u svedskoj postoje samo 3 operatera (nikakva konkurencija?). Ko vam garantuje da vas ne ceka ista ako ne i gora situacija ako vodafone kupi mobtel? :(

ICE je napisao(la):
...

Ako je CID=Cell Info Display kako pretpostavlajm kako to da onda ne trosi vise bateriju? ili sam se ja malo zaje***

Ko ima Nokiu sa NetMonitorom neko isproba sam pa ce videti. Probao sam, znam sta pricam... ctp;

Ne verujem da vise trosi bateriju zbog CID-a.. To je samo mali txtic, a cim signal stize ne bi trebalo da ovo dodatno opterecuje isti i da "cima" vise telefon i bateriju.. :rolleyes:

petri je napisao(la):
Bazna stanica emituje informaciju o sebi i svojoj celiji, koju telefon pokupi i posalje na display. Zahteva zanemarljivo malo energije.

Ma ne troši puno, ja umesto na četiri sada ga dopunjavam na tri dana.

A ja sam se bas istripovao za bateriju kada je CID poceo da radi. Trosio je za 3,5 do 4 dana, a sada trosi za manje od 2!!! Iskljucicu CID, pa cu vam reci... PS. zna li neko da li ovu opciju ima Sony J70?

mobtel mi je napravio novi raspored u stanu tako se moja soba nalazi na savskom vencu, dnevna soba je u delu koji naziva sava, da izvinete k@#njamo u centru (WC) :)
poz

Ta se informacija salje kao sto RDS ide uz FM. Ne bi trebalo CID da trose bateriju, mislim NE BI TREBALO!?!

Nazad
Vrh Dno