Šta je novo?

Mobtel ukljucio Cell info!!

Svaki put kada se nakacite na drugu baznu stanicu, telefon i stanica razmene neke informacije, usput se razmeni i Cell Brodcast poruka, ako vam je ukljucen kanal 50. Taj dodatni podatak ne bi trebalo da optereti bateriju mnogo.

Iskljucen CID: 5mW
Ukljucen CID: 30mW

potrosnja telefona Nokia 6210...

Ako ja lazem, cifre ne lazu...

Dajte, da napravimo svi jedan test - drzite svi jedan ciklus praznjenja CID na ON a drugi na OFF i trudite se da uslovi koriscenja budu isti... Da znamo to iz iskustva...!

Iako jos formiram bateiju na t610 sa ukljucenim CID-om je jedva dan sastavljalo,sada bez CID-a uz normalno koriscenje mi je oko 2,5 dana...ponavljam baterija jos nije formirana...pozdrav

CID sam i ja iskljucio, zderac baterije.. i kao sto kaze Falcon ako koza laze network monitor ne laze :beat:

byMaX je napisao(la):
..... i trudite se da uslovi koriscenja budu isti...

:mrgreen:
Ovo bi doslo bas ultra za planiranje mesecnog budzeta.....mislim, kada bih mogao da planiram koliko cu da koristim telefon :D

Ja nisam primetio da mi se baterija brze trosi....mozda se i trosi, ali nije toliko drasticno (sa 4 na 3 dana.....to je BRE 25%....), pa nisam primetio.....

Malo kasnim, al' ne mari...

Pre neki dan je u autobusu koji stoji na glavnoj Lastinoj stanici pisalo "Stari most", jer sam sedeo na LEVOJ strani autobusa. Razmišljam u sebi isto što i vi sad i pređem na desnu, a ono se promeni u "Savski venac"! Onda se vratim, a CID se opet promeni u Most. Nema šta!

Kad sam krenuo kući, tog istog dana, redom su se smenjivali Savski venac, ne znam, Čukarica, Žarkovo i Železnik. E sad, kad sam bio na domak Umke, negde kod Ostružnice, napisa mi Aerodrom (?). Što je još zanimljivije, na samom ulasku u Umku pojavi mi se "Obrenovac"! Tek kasnije se normalizovalo.

Šta je pisac hteo da kaže? Nije baš najpreciznije urađeno. Nija mi još uvek jasno, kako je signal iz Obrena dobacio do preko Umke, a "poništio" ove ostale, koji su itekako bliži...[/i]

thunderchase je napisao(la):
Kad sam krenuo kući, tog istog dana, redom su se smenjivali Savski venac, ne znam, Čukarica, Žarkovo i Železnik. E sad, kad sam bio na domak Umke, negde kod Ostružnice, napisa mi Aerodrom (?). Što je još zanimljivije, na samom ulasku u Umku pojavi mi se "Obrenovac"! Tek kasnije se normalizovalo.
[/i]

Malo je chudno da ti je signal bash toliko shetao...
Kod Umke bi trebalo da te uhvati Umska antena koja se nalazi na brdu, a koja pokriva vec od prelaska preko Ostruznice, zatim celu Umku, Duboko, pa sve do izlaska iz Baricha. Tek tada bi trebalo da te hvata obrenovachka podstanica.

Bane je napisao(la):
...

Malo je chudno da ti je signal bash toliko shetao...
Kod Umke bi trebalo da te uhvati Umska antena koja se nalazi na brdu, a koja pokriva vec od prelaska preko Ostruznice, zatim celu Umku, Duboko, pa sve do izlaska iz Baricha. Tek tada bi trebalo da te hvata obrenovachka podstanica.
Znam, zato sam i napisao. Taj "Obrenovac" je trajao par sekundi, a ni meni nije jasno kako je mogao imati jači signal od "Umke"...

Ali ne mogu da verujem da ovde ima 100 postova oko ove gluposti, chak i da radi kako treba :D kod mene na krstu pishe tashmajdan :D:D:D

Bio sam u SREMCICI pisalo je ZEMUN :happy:

npetar je napisao(la):
Bio sam u SREMCICI pisalo je ZEMUN :happy:

A meni je u starom naselju u jednom stanu u istoj sobi u Sremčici pisalo Umka, pa Obrenovac, i Vidikovac, dok nikako nisam uspeo da dobijem fizički najbližu Sremčicu... Nakon toga sam ugasio prijem Cell info dok ne uključe pogodnosti koje su za tu uslugu i predviđene!

Pa nije vam to ljudi GPS... vise je pokazatelj kako nekad totalno leva bazna stanica preuzme signal telefona. E sad, ko je za to kriv...

Santa je napisao(la):
Hehe, i kod mene pise Selevac :D !
mojne da caspri da si iz selevca???
moj cale je iz V Krsne! 8)

Ceo dan sam sedeo u Kragujevcu, nigde nisam izasao iz firme a sve vreme mi je stajalo KRALJEVO. Posto je sve relativno, sada ni sam ne znam gde sam proveo taj dan.

Jel to radi na MOTOROLI v70 ? Ako radi kako se uključuje prelistao sam ceo meni ali nema nigde ...

fanatic je napisao(la):
Jel to radi na MOTOROLI v70 ? Ako radi kako se uključuje prelistao sam ceo meni ali nema nigde ...

Ne znam da li cu ti pomoci, na Motoroli v60 je: *taster* MENU / MESSAGES / Info Services / *taster* MENU / Setup / Service:ON i upises 50 za aktivni kanal.

Sta bi na kraju sa onim testiranjem potrosnje baterije pri ukljucinom CID-u?
Jel vam vise trosi? Kolko' na 100 km? :D

U Nemackoj ni jedan od 4 operatera nema cell info. Nemci se kanda ne prze na te zezalice, ozbiljni ljudi valjda.
Btw. Vodafone dere s cenama, najpovoljniji i nista losiji je O2, pa ako vec nekog prizeljkujete ne spominjite Vodafone.. da ne ureknete ;) .

Kod mene je kriticna baterija, pa cu probati sa iskljucenim Cell Infom :)

delimir je napisao(la):
Kod mene je kriticna baterija, pa cu probati sa iskljucenim Cell Infom :)

Ja probao. Sta znam, meni je ista potrosnja u praksi. A teram T610 i Siemens C45 / Nokia 3330

Ne mogu da verujem

Ne mogu da verujem cime se vi odusevljavate.
Opcija koju je mobtel pustio je glupost.Imam i 063 i 064 karticu pa tesko da neko moze da mi kaze da sam pristrasan.
Obe kompanije su katastrofalne.Telekom malo kaska a secam se vremena od nekih skoro godinu dana kada se mobtel hvalio za funkciju regio info.Problem je sto su bili toliko pametni da su u to vreme vremensku prognozu slali u 13.00 za taj dan.
Ja smatram da je u 13.00 vec pola dana prozujalo i tada mi prognoza ne treba vec mi treba vece prethodnog dana ili ujutro rano za taj dan.
Ocigledno da ima genijalaca a to nije jedina zamerka ni jednom ni drugom operateru.

Nazad
Vrh Dno