golum je napisao(la):Meni pise BLOKOVI; prilicno sam se sokirao kada sam video;
legend je napisao(la):koja je prednost toga osim da ti pokaze u kom delu grada se nalazis ako slucajno zaboravis.....
Kompanija mobtelsrbija emituje obaveštenja o trenutnim lokacijama pretplatnika putem Cell Info servisa, a arhivu posećenih lokacija moguće je dobiti putem InfoRegio kóda 050. Svi PostPaid i PrePaid Mobiklik pretlpatnici koji se nalaze na području Beograd-a, mogu dobiti informaciju koja će biti ispisana na ekranu telefona o trenutnom položaju u gradu, odnosno primiće naziv opštine, tj. dela grada u kojem se nalaze.
Ova usluga je potpuno besplatna i emituje se na području Beograda, a uskoro i na celoj teritoriji koja je pokrivena mobtelsrbija GSM mrežom. Aktivacija servisa je veoma jednostavna i dovoljno je samo aktivirati Cell Info opciju u telefonu. Takođe, kako bi se dobila informaicija o ranijim posetama (arhiva), potrebno je uneti InfoRegio kód 050. Nakon toga, pretplatnici će dobiti informaciju o njihovoj trenutnoj lokaciji (lokaciji bazne stanice). U meniju telefona, pretplatnici takođe mogu pogledatii arhiviranu lista područja koju su posetili. Trenutan položaj korisnika, nalazi se na ekranu, kada je telefon u idle mode-u.
Servis Cell Info omogućava i PostPaid i PrePaid Mobiklik pretplatnicima, kao i svim inostranim korisnicima koji su u Roaming-u u Srbiji i koji koriste mobtelsrbija GSM mrežu, da na ekranima svojih mobilnih aparata dobiju informaciju o trenutnom položaju, koju u tom trenutku emituje bazna stanica mobtelsrbija mreže koja se trenutno koristi, odnosno u čijem je dometu sam pretplatnik.
mobtelsrbija GSM mreža prvi put je počela sa Cell Info servisom 01.01.2001. godine, a komercijalna upotreba je počela tek 2003. godine. Ovaj servis će najviše koristiti onima koji putuju kroz Srbiju, a naročito turistima koji koriste mobtelsrbija GSM mrežu kao matičnu tokom njihovog boravka.
NAPOMENA: Pojedini mobilni telefoni nisu u stanju da emituju/prime ovakve informacije, dok pojedini telefoni ne mogu ispisati trenutni položaj pretplatnika ukoliko je GPRS konekcija nameštena na Always Online. Servis je besplatan i njegova aktivacija putem CallCentra nije potrebna. Upotreba servisa prevashodno zavisi od modela mobilnog telefona.
Ni ja nisam mogao naci, ali izlgleda da to ima veze sa aktiviranim GPRS-om, ali mi nije jasno zasto-pa trebalo bi da bude jos preciznije sa njim.Miroslav je napisao(la):ubih se trazeci ovu opciju na siemens S45 telefonu, de se to nalazi? znam 100% da sam video ranije...
Evo resenja i za siemenseMiroslav je napisao(la):ubih se trazeci ovu opciju na siemens S45 telefonu, de se to nalazi? znam 100% da sam video ranije...
Neo_Matrix je napisao(la):Slazem se da je mobtel u prendosti i uvek je korak ispred, ali ih telekom uvek prati pa ocekujem za koji dan ovo i kod njih...
][V][ATRIX™ je napisao(la):Do jaja.
Ortakov SE T200 prikazuje uredno Cell info, a ja sam na SE T610 uspeo da blokiram SIM karticu (trazi mi PUK kod..) trazeci gde se ukljucuje Cell info :twisted:
Majstor kvaris :whip
Misko je napisao(la):...
Pa koje prvi uveo kartice sa 250 mesta za brojeve?
Slazem se da je mobtel inovativniji ali nije bas u svemu bio prvi.
Genghis Khan je napisao(la):...
Ja sad bash gledam na t610 i ne vidim
Ajd ako neko ima t610 i ako ukljuchi, neka javi - mrzi me da trazim jer imam neke obaveze![]()
legend je napisao(la):koja je prednost toga osim da ti pokaze u kom delu grada se nalazis ako slucajno zaboravis.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari