Šta je novo?

Mobtel ukljucio Cell info!!

Fica

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2003
Poena
620
Evo pre sat vremena pojavi mi se na displeju ispod logoa natpis Obrenovac!! :D
Da li u beogradu pise u kojoj si opstini ili samo pise beograd?

Meni pise BLOKOVI; prilicno sam se sokirao kada sam video; drugaru pise npr. NBGD centar ili tako nesto

koja je prednost toga osim da ti pokaze u kom delu grada se nalazis ako slucajno zaboravis.....

Da se ne izgubis? :)

Bilo bi dobro ako bi mogao da se dobije i podatak o lokaciji onog ko te zove.

A ima li nesto od toga da ukljuci i Telekom ?

Da li je potrebna nesto aktivirati kako bi se to prikazalo? (063)

Pa u opcijama imas Cell Info Display i stavis na ON (ako je nokia u pitanju), a za ostale je verovatno slicno...

Poz.

P.S. kod nokie je u Settings-phone settings-Cell info Display

Slazem se da je mobtel u prendosti i uvek je korak ispred, ali ih telekom uvek prati pa ocekujem za koji dan ovo i kod njih...

ubih se trazeci ovu opciju na siemens S45 telefonu, de se to nalazi? znam 100% da sam video ranije...

golum je napisao(la):
Meni pise BLOKOVI; prilicno sam se sokirao kada sam video;

Pa blokovi RuleZ :beat:

legend je napisao(la):
koja je prednost toga osim da ti pokaze u kom delu grada se nalazis ako slucajno zaboravis.....

Recimo nisi iz grada u kom se nalaziš pa može da posluži da se čovek snađe.

Do jaja.

Ortakov SE T200 prikazuje uredno Cell info, a ja sam na SE T610 uspeo da blokiram SIM karticu (trazi mi PUK kod..) trazeci gde se ukljucuje Cell info :twisted:

Majstor kvaris :whip

:arrow: http://www.geocities.com/gsmmobtel/press_141103.htm

Kompanija mobtelsrbija emituje obaveštenja o trenutnim lokacijama pretplatnika putem Cell Info servisa, a arhivu posećenih lokacija moguće je dobiti putem InfoRegio kóda 050. Svi PostPaid i PrePaid Mobiklik pretlpatnici koji se nalaze na području Beograd-a, mogu dobiti informaciju koja će biti ispisana na ekranu telefona o trenutnom položaju u gradu, odnosno primiće naziv opštine, tj. dela grada u kojem se nalaze.

Ova usluga je potpuno besplatna i emituje se na području Beograda, a uskoro i na celoj teritoriji koja je pokrivena mobtelsrbija GSM mrežom. Aktivacija servisa je veoma jednostavna i dovoljno je samo aktivirati Cell Info opciju u telefonu. Takođe, kako bi se dobila informaicija o ranijim posetama (arhiva), potrebno je uneti InfoRegio kód 050. Nakon toga, pretplatnici će dobiti informaciju o njihovoj trenutnoj lokaciji (lokaciji bazne stanice). U meniju telefona, pretplatnici takođe mogu pogledatii arhiviranu lista područja koju su posetili. Trenutan položaj korisnika, nalazi se na ekranu, kada je telefon u idle mode-u.

Servis Cell Info omogućava i PostPaid i PrePaid Mobiklik pretplatnicima, kao i svim inostranim korisnicima koji su u Roaming-u u Srbiji i koji koriste mobtelsrbija GSM mrežu, da na ekranima svojih mobilnih aparata dobiju informaciju o trenutnom položaju, koju u tom trenutku emituje bazna stanica mobtelsrbija mreže koja se trenutno koristi, odnosno u čijem je dometu sam pretplatnik.

mobtelsrbija GSM mreža prvi put je počela sa Cell Info servisom 01.01.2001. godine, a komercijalna upotreba je počela tek 2003. godine. Ovaj servis će najviše koristiti onima koji putuju kroz Srbiju, a naročito turistima koji koriste mobtelsrbija GSM mrežu kao matičnu tokom njihovog boravka.

NAPOMENA: Pojedini mobilni telefoni nisu u stanju da emituju/prime ovakve informacije, dok pojedini telefoni ne mogu ispisati trenutni položaj pretplatnika ukoliko je GPRS konekcija nameštena na Always Online. Servis je besplatan i njegova aktivacija putem CallCentra nije potrebna. Upotreba servisa prevashodno zavisi od modela mobilnog telefona.

Ja sam se letos sokirao kada sam video da to CG operateri imaju. i to lepo ides trajektom kamenari-lepetane (i tacno na sred mora se promeni iz jednog na drugi). Kako vozis, predje u Tivat, a na aerodromu pise - aerodrom! Neverovatno precizno!

axa, u HN piše herceg novi, a kad kreneš stopom prema kotoru na onim delovima izmedju piše samo BOKA... baš su ga odradili...

i to sam bio na romingu sa 064...

Miroslav je napisao(la):
ubih se trazeci ovu opciju na siemens S45 telefonu, de se to nalazi? znam 100% da sam video ranije...
Ni ja nisam mogao naci, ali izlgleda da to ima veze sa aktiviranim GPRS-om, ali mi nije jasno zasto-pa trebalo bi da bude jos preciznije sa njim.

Miroslav je napisao(la):
Evo resenja i za siemense
http://www.siemens-club.com/ci.php

Moze li pojasnjenje oko ovoga kako se dobija spisak posecenih lokacija, nije mi bas najjasnije?

Neo_Matrix je napisao(la):
Slazem se da je mobtel u prendosti i uvek je korak ispred, ali ih telekom uvek prati pa ocekujem za koji dan ovo i kod njih...

Pa koje prvi uveo kartice sa 250 mesta za brojeve?

Slazem se da je mobtel inovativniji ali nije bas u svemu bio prvi.

o podesio sam! bas je cool forica :) nije da je preterano korisna, ali je lepo znati kako se zove lokacija na kojoj se trenutno nalazis

uh evo i mom caletu na s55 sam namestio posto on ima 063.
na mob pise zrenjanin inace ja sam iz mesta 8km od zr-a.
btw. tnx jokeru njegov link mi je mogucio da podesim

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Do jaja.

Ortakov SE T200 prikazuje uredno Cell info, a ja sam na SE T610 uspeo da blokiram SIM karticu (trazi mi PUK kod..) trazeci gde se ukljucuje Cell info :twisted:

Majstor kvaris :whip

Ja sad bash gledam na t610 i ne vidim :)
Ajd ako neko ima t610 i ako ukljuchi, neka javi - mrzi me da trazim jer imam neke obaveze :)

E, da, shto se tiche CG stvarno su super uradili. Secam se da je u Kotoru pisalo "Boka" a u Tivtu "Aerodrom". Samo neshro ne mogu da se setim shta je u Budvi pisalo???

Misko je napisao(la):
...

Pa koje prvi uveo kartice sa 250 mesta za brojeve?

Slazem se da je mobtel inovativniji ali nije bas u svemu bio prvi.

I ja se apsolutno slazim sa tobom... Nije uvek ispred, ali uglavnom jeste... Ja koristim 064 i zadovoljan sam, ali mislim da je 63 bolji izbor...

P.S. ko je prvi uveo placanje SMS-a ? :beat: :) :hump: :hump:

evo za se telefone.
1.meni
2.messages
3.area info

i tu podesis....
i to je to :)

kad smo tu kod 64v63 moj glas za 64 istina da kasni sa tehnlogijama ali je dobar

Genghis Khan je napisao(la):
...

Ja sad bash gledam na t610 i ne vidim :)
Ajd ako neko ima t610 i ako ukljuchi, neka javi - mrzi me da trazim jer imam neke obaveze :)

Ja sam ukljucio kako je rekao C3...

Ali sam sam probio mozak.. :rolleyes: :)

Nesto mi se gubi, cas jedna opstina cas druga.. mozda zato jer sam na raskrscu.. type;

legend je napisao(la):

Sada bi VALJDA trebalo po ugledu na operatere koji tu uslugu imaju GODINAMA uvesti tarifne pakete koji kad telefoniraš iz svog kraja grada imaš popust ili telefoniraš u određeni deo grada opet imaš popust.

Samo ne znam šta im je toliko trebalo za to, to su mogli da uvedu još pre nekoliko godina... KONKURENCIJA BAKI pa se bori sad da privučeš korisnike raznim tarifnim paketima.

BTW Ova usluga baš biti korisna u integraciji sa GPRS-m. Razne IGRICE gde se korisnici medjusobno jure po gradu. Pa recimo koliko ste udaljeni od najbliže pumpe i sl. ...

Ma ne samo to - nego izmedju NH i Igala ima deo koji je razdvaja, kod hotela Topla, i tu ladno pishe "topla"... Mnogo precizno, bre... Nisam jos proveravao ovaj nash, ali, ajde javljajte...

Nazad
Vrh Dno